29.8.05

DILLUNS 29 D'AGOST DEL 2005
Por als Estats Units per l'huracà Katrina. El dijous va passar per Miami però aquesta matinada s'ha pogut celebrar sense problemes la cerimònia dels premis MTV de video. Parlant d'hurancans, destacar un dilluns més l'actuació de Dani Pedrosa que va llançat cap al seu tercer títol mundial.

Si avui has somiat amb SHAKESPEARE.
Porta mala sort. Si somies amb Shakespeare vol dir que estaràs desanimada, tindràs ansieteta i seràs infeliç. Si somies que llegeixes alguna obra de Shakespeare significa que tindràs èxits literaris aviat.

Trànsit. A Catalunya aquest mes d’agolst ha estat un mes negre pel què fa als accidents. 43 persones han mort a les carreteres, 12 més que l’agost de l’any passat.

França. França publica a partir d’avui a internet una llista de les companyies aèries que per raons de seguretat estan prohibides aquell país.
A la pàgina de la Direcció general de l’Aviació civil hi haurà la llista també de les companyies autoritzades i les que poden ser fletades. L’anunci s’ha produït després de l’accident d’un xarter colombià a Veneçuela amb 152 passatgers francesos a bord. Els últims dies molts passatgers francesos han rebutjat agafar algun xàrter.
Abans del mes de novembre Paris també proposarà a la resta de països de la Unió Europea un seguit de mesures per garantir una millor seguretat aèria.
La comissió europea ja va prometre una llista negra de les companyies amb problemes

Tendència. . Cada vegada s’imposa més la moda entre famosos i sobretot famoses de tenir un gos de mascota el més petit possible. Les famoses porten xiuaues com un accessori i dins dels seus bolssos de Gucci. Els busquen de tamany microscòpic i van amb els seus malteses i yorkshires a tot arreu. A Nova York, sobretot, s’ha disparat la demanda d’aquests gossos, sobretot per culpa de Paris Hilton. Les germanes Williams tenen dos yorkshires terriers i Brooke Shields una mena de pilota blanca plena de pèls. Britney Spears i Scarlett Johansson un xiuaua.

Videojocs. El govern de la Xina ha anunciat que introduirà controls per evitar que els jugadors estiguin més de tres hores seguides davant l’ordinador,
Xina imposarà als fabricants de jocs online que castiguin aquestes persones que juguin moltes hores seguides.
Es calcula que més de 20 milions de xinesos juguen a l’ordinador i ara n’hi ha molts d’enganxats al World of Warcraft.
L’anunci es produeix poques setmanes després de la mort per esgotament d’un sudcoreà que va jugar 50 hores seguides. El règim comunista ha promogut aquest tipus d’entreteniment i ha provocat aquesta situació. A partir del mes d’octubre quan un jugador estigui més de tres hores seguides el seu personatge perdrà facultats i habilitats. S’obligarà als judadors fer un descans de cinc hores mínim entre conexió i conexió.

Internet. Ja fa dies que es parla de la subhasta per internet del Ferrari 355 Spider que va ser de Maradona. Espectacular. L’esportiu matriculat el 1996 ha arribat a un preu fins ara inèdit a la xarxa. L’han venut per 670.000 dòlars, mig milió de dòlars més que el seu preu de mercat. Tot perquè l’havia portat Maradona en la seva última època com a jugador del Boca Juniors.

Durant 12 dies ha estat en una subhasta organitzada per mercadolibre.com. El preu de sortida va ser d’1 dòlar. En total va tenir 100.000 visites.

Tecnologia. Un doctor en ciències econòmiques i una eminència en programes de suport a la Societat de la Informació de la Uniò Europea, JUAN CARLOS MARTÍNEZ COLL, ha dit en una conferència que internet està augmentant les desigualtats socials entre rics i pobres a l’Amèrica Llatina.
Admet que en un primer moment es pensava que la tecnologia facilitaria que els pobres creixéssin mès ràpid i s’igualéssin les diferències socials però sembla que està passant el contrari. Només una minoria té accés a les noves tecnologies i la gran majoria de la població continua marginada i aliena a la revolució tecnològica que es produeix a tot el món. El problema és que els índex de penetració d’internet a llatinoamèrica és molt inferior que a la resta del món. A més hi ha molt analfabetisme i falta de cultura. També es dona el fet que en alguns països com a Cuba hi ha una clara voluntat política de dificultar l’accés aquesta tecnologia.

ENRIQUE BUNBURY
El divendres va deixar plantats els seus músics i els espectadors del concert de la seva terra, Saragossa després d’anunciar la seva retirada dels escenaris. Va marxar a la tercera cançó i després de llançar un petó al públic.
Gent de tot Espanya havia anat fins el Pavelló espòrtiu de Zera per veure aquest, el que havia de ser el penúltim concert.
El de dissabte a Cambrils el va suspendre. L’organització anuncia que, com és lògic, tornarà els diners de les entrades.
El mànager de Bunbury had dit que ho va fer perquè estava completament esgotat.
Assegura que ha intentat tirar endavant aquests dos concerts però no ha pogut.
El mànager Nacho Royo també diu que Bunbury està molt trist i amb molta sensació d’impotència però ha arribat el moment de dir prou i descansar.

LANCE AMSTRONG
Ha dit al programa de Larry King de la televisió nordamericana que tot això és asquerós. Ha fet referència a la imputació de dopatge que la setmana passada publicava el diari l’Equipe.
Amstrong diu que tot això té molt a veure amb les relacions tenses entre els Estats Units i França.
Diu: La meva història és massa maca perquè els francesos se la creguin. Una vegada un company d’equip em va recordar que als francesos no els agraden els guanyadors.
No descarta empendre accions legals contra els que l’han acusat però no sap contra qui ha d’anar. A més, no els vol donar més publicitat.

GUNS N’ROSES
Hi ha problemes entre elles.
Dos ex-integrants de la banda de rock han demandat AXL ROSE i l’acusen d’haver-se autodesignat com a administrador únic dels drets d’autor del grup.
Segons la demanda presentada aquest agost, Axl va ordenar a la Societat nordamericana de compositors, autors i editors enviar-li a ell tots els roialtis.
Els que han demandat a Rose són Slash i Duff.
L’advocat d’Axl Rose diu que ha cobrat més per un error contable.

Música
- AHIR VA SER L’ANIVERSARI DE SHANIA TWAIN
SHANIA TWAIN va fer ahir 40 anys.
Va néixer a Timmins (Ontario, Canadá) el 1965. A mitjans dels anys 90 el seu nom va començar a sonar amb força al panorama pop internacional gràcies al seu primer número 1 a la llista Billboard, la cançó Any man of mine. El 1997 va editar Come on over, un dels discos d’una solista dona més venut a tot el món.

Música. Guanyadors dels premis MTV VIDEO MUSIC AWARDS.
S'han entregat aquesta matinada a Miami. Era la 22ena edició.
El presentador ha estat P.Diddy. Hi havia molts famosos. La sorpresa ha estat l'actuació d'MC Hammer. Aquest any no hi hagut foto espectacular. Hi hagut moltes fotos. Shakira i Alejandro Sanz han fet història. Han cantat el duet La tortura i per primer cop s'ha cantant en castellà en aquesta gala de premis.
Els grans guanyadors GREEN DAY que s'han endut 7 dels 8 premis als que optaven.
Clica aquí per veure el llistat de tots els premis.

- AVUI MICHAEL JACKSON fa 39 anys
Va néixer a Gary (Indiana, EE UU). El 1966 va formar amb els seus germans The Jackson 5. A finals dels 70, va fixar per Epic i van canviar Jermaine per Randy i es van convertir en The Jacksons. El 1979 va començar la seva carrera en solitari amb Off the wall. El seu àlbum més venut és el Thriller, editat el 1982.

Homes i Dones
Un portal de relacions personals (www.date.com) per a solters dels Estats Units ha fet un sondeig entre 3.000 persones i els ha preguntat amb quin famós voldrien contactar en un xat. Els dos més votats són ORLANDO BLOOM I JENNIFER ANISTON.
Són les dues personalitats amb les quals els usuaris nordamericans de les sales de xat i internet desitjarien més entrar en contacte.
L’enquesta s’ha fet després que l’actriu Halle Berry va confessar fa poc haver utilitzat en diverses ocasions un psudònim per dialogar amb estrangers en diversos xats. Les respostes concretes van ser aquestes:
Jennifer anistaon 22,3 %
Orlando Bloon 22,6 %
Jessica Alba, l’estrella de la pel·lícula 'Los Cuatro Fantásticos' un 18,2%
Halle Berry (18%).
L’actor John Cusak 18,7%
Matt Damon (16%).

Tele
Comencen a incorporar-se a la graella les TELESÈRIES de producció pròpia. A partir d’avui a Antena 3 i a Tele 5.

- TVE 1 s’hi apunta a partir del pròxim 6 de setembre, la setmana que ve amb ABUELA DE VERANO protagonitzada per Rosa Maria Sardà i basada en la novel·la de Rosa Regàs Diario de una abuela de verano.
La serie es podrà veure cada dimarts. És de Joaquim Oristrell.
Competirà a Antena 3 amb una altre telesèrie de la factoria Moreno, A tortas con la vida.A partir del 13 de setembre Telecinco possiblement programarà els dimarts Motivos personales. Dimecres que ve , TVE estrena Objetivo: Gente de primera.

POLÈMICA
InfoTV ha anunciat la presentació d'un recurs a la decisió de la Generalitat Valenciana de deixar-la fora del concurs per aconseguir un canal de TDT.
La mesa administrativa del concurs va basar la seva polèmica decisió en l'argument de que InfovTV no va acreditar el capital social necessari per al projecte, cosa que aquesta nega. InfoTV és l'únic projecte en la llengua pròpia que s'hi presentava al concurs i l'únic que no ha estat acceptat.