13.2.05

Dijous 10 de Febrer de 2005. A les 9 del matí es posen a la venda les entrades pel concert d'U2 al Camp Nou, a Barcelona. Enviem el nostre suport moral als fans que fa hores que s'esperen fent cua fins que obrin les guixetes. Ànims!

Salut. La pastanaga és bona per prevenir el càncer. Ho han comprovat científics britànics i danesos.
Conté un pesticida natural, falcarinol, que li serveix per combatre els fongs. Aquesta substància estimula els mecanismes del cos humà per lluitar contra el càncer. En realitat és tòxica, però perquè fós letal, una persona hauria de menjar 400 kilos de pastanagues de cop.
Encara no se sap la quantitat de falcarinol necessària ni si hi ha pastanagues que van millor que unes altres.

Insòlit 1. Escàndol als Estats Units per culpa Donald Thompson, un jutge de 58 anys que masturbava durant els judicis.
Amagava sota la toga un inflador manual, un gadget que vènen als sex-shops i que estimula el penis. La policia va trobar restes de semen a l’estora de l’estrada que ell ocupava.
Thompson està casat i és pare de 3 fills grans. Se l’acusava d’exhibicionisme però davant una imminent destitució, va preferir retirar-se. Sempre ha negat les acusacions i diu que l’inflador li havia regalat un amic seu, de broma, quan va complir 50 anys.
Hi ha por que els condemnats pel jutge durant els seus anys de professió puguin apel•lar per la manca d’atenció davant els seus casos.

Insòlit 2. Un militar anglès pot perdre la seva llicència per una agosarada acció feta per amor. Pertany a l’Armada britànica i va voler sorprendre la seva nòvia presentant-se en un helicòpter de combat a casa seva.
Va baixar amb l’aparell fins al jardí de la seva parella i li va llançar, des d’una distància prudencial, una pizza. Era l’hora de dinar i al militar se li va acudir fer de pizzero volador.

ANNA KOURNIKOVA
Ahir va comparèixer davant la justícia, un indigent que van detenir el passat 30 de gener totalment despullat a la piscina de la casa veïna d’Anna Kournikova. L’home està enamorat bojament de la tenista. Es diu William Lepeska, té 40 anys i duu un tatuatge amb el nom d’Anna al bíceps dret.
L’individu va aconseguir l’adreça de la Kournikova després de passar 2 mesos buscant-la per internet. I per arribar a la mansió veïna sense que el veiessin, va nadar gairebé 200 metres des de la badia de Key Biscayne, just enfront de Miami Beach.
William Lepeska està acusat d’exhibició indecent perquè la filla de 3 anys dels veïns de la Kournikova el va veure despullat.

ASHA MIRÓL'actual presentadora del programa de La 2 Continuarà va fer la primera aparició pública amb el seu nou company, Albert Solé (fill del polític Jordi Solé Tura), en la celebració de l'Any Nou xinès que es va fer al restaurant Memorias de China de Barcelona.
Asha Miró va compartir sopar amb el model Jordi Rosselló (ex de la model Vanessa Lorenzo), que ara es vol dedicar a la música, amb Salvador Escamilla, Joan Isaac, el cap creatiu d'Armand Basi Lluís Juste de Nin (que acaba de presentar perfum masculí a bord de l'helicòpter turístic de Barcelona) i amb Lluís Llongueras vestit amb una americana deconstruïda molt fashion.

MADONNA
La cantant compagina la música i la Càbala amb les classes de kàrate per aconseguir el cinturó negre. El seu marit Guy Ritchie, un enamorat d’aquest art marcial, ja el té. Per això, per posar-se al seu nivell, Madonna va contractar un entrenador personal. La seva filla, Lourdes, també n’està aprenent.

Homes i dones. Enquesta Match.com sobre les qualitats que han de tenir un home i una dona per ser perfectes per a l’altre sexe. Segona part: opinen ells.

- Els homes també trenquen tòpics i canvien la dona rossa, primeta i servicial, per una morena, amb estil propi, segura d’ella mateixa, econòmicament independent i amb èxit professional. Això sí, l’home espanyol vol que la dona, per molt que treballi, sàpiga relegar la feina a un segon pla per no desatendre mai cap altra qüestió relacionada amb la convivència.

- El 81% dels homes prefereixen una dona aventurera i viatgera que sàpiga aprofitar les vacances més enllà del pack autocar-hotel-guia.

- Al 64,5% dels enquestats els importa molt l’èxit professional de la dona.

- El 63,8% volen que la dona sigui una mica més gran que ells. Ells volen ser els joves de la relació.

- El 58,5% d’homes prefereix que la dona comparteixi amb ells les feines de la casa.

- El 55,2% dels enquestats valora molt que si la dona no està d’acord amb ell que ho digui.

- El 51,9% no se’n pot estar i dóna molta importància al físic d ela dona. Ha d’estar ben proporcionada i tenir corves.

- El 51,1% dels homes enquestats per Match.com pensen en formar i una família i volen que la dona vulgui tenir fills.

- Al 50,7% dels homes els agrada que la dona sigui innovadora i li agradi experimentar amb el sexe.

- El 37,6% dels homes vol que la dona sigui esportista.

Tele.

* Guantánamo Guidebook. El canal de la televisió britànica Channel 4 emetrà a mitjans de març un reality show basat en les pràctiques que fan servir les tropes dels EUA amb els presoners a la base de Guantánamo. 7 voluntaris, 3 d'ells musulmans, s'han sotmès durant 48 hores a les vexacions, interrogatoris i penalitats soferts pels sospitosos de simpatitzar amb Al-Qaida.
Guantánamo Guidebook forma part d'una sèrie de 4 capítols contra la tortura i compta amb el suport dels grups de drets humans.
Es va gravar en un magatzem de Londres on els participants es van haver de despullar i patir humiliacions sexuals. Tancats en gàbies, els presoners van ser vigilats, interrogats, insultats i sotmesos a temperatures extremes. Els mètodes de pressió van arribar fins a tal punt que dos dels voluntaris van acabar vomitant i un altre va haver d'abandonar el programa a causa d'una hipotèrmia.

* Estudis. L’agressivitat entre els adolescents augmenta com més temps dediquen a veure la televisió i, sobretot als videojocs. Es redueix segons el temps dedicat a fer els deures i a llegir. Ho diu un estudi de la Universitat Complutense de Madrid, fet entre 2.322 nens i joves de 9 a 11 anys i entre 14 i 16 anys.