26.8.04

Dijous 26 d'agost del 2004
Al Camp Nou es va desplegar ahir la senyera més gran del món. Proposem que en una altre ocasió es faci la barretina més gran del món que englobi aquesta bonica tribuna que s'ha inaugurat a Can Barça i que fem també l'esperdenya catalana més gran del món que es converteixi en un pont entre Catalunya i Mallorca per anar caminant a Palma.

Catalunya. Vuit localitats de Catalunya aspiren a ser la capital de la Cultura Catalana el 2006. Les candidatures es poden presentar fins el 5 d’octubre i quinze dies després se sabrà la ciutat guanyadora.
El president de l’Organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, visitarà tots els municipis candidats a la capitalitat cultural del 2006 i s’entrevistarà amb els respectius alcaldes. Qualsevol municipi o comarca de més de tres mil habitants de tot el territori del domini lingüístic i cultural català por optar a la designació de Capital de la Cultura Catalana
Els vuit municipis candidats són:
Amposta (Montsià), Calella (Maresme), Manlleu (Osona), Mollerussa (Pla d’Urgell), Montblanc (Conca de Barberà), Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i Vic (Osona).

Estètica. La Societat Internacional de Cirurgia Plàstica Estètica ha fet pública una llista amb les preferències d’operacions entre països.
Un miler de cirurgians de més de 60 països han acostat idees i n’han sortit les preferències que deuen tenir a veure amb la cultura de cada país o fins i tot el físic.

Argentina: lifting facial
Brasil: liposucció
Ecuador: cirurgía de nas
España: implant de mames. PITS.
Estados Unidos: injeccions de botox
Japón: cirurgia de párpados
México: injecciones de botox
República Dominicana: reducció de mames

Altres dades: En general cada vegada hi ha més homes que s’operen. Egipte, però, el cent per cent de pacients són dones. Cada vegada es volen operar de més joves. Les dones de menys de 21 anys es decanten per l’augment de PITS i la cirurgia al NAS.
On es fan més operacions de més a menys?
Estats Units
Mèxic,
Brasil,
Canadà
i Argentina.

Psicologia. L’Associació Mèdica dels Estats Units ha fet un interessant en article en una revista especialitzada en medici a través del qual assegura que el millor aliat en un tractament contra la depressió és el TELÈFON.
Asseguren que la trucada telefònica al metge en un moment donat és un factor VITAL perquè un tractament contra la depressió tingui èxit.
D’una banda pot semblar que el telèfon comporta molt menys contacte personal amb el metge. Això acaba sent positiu perquè el pacient es desinhibeix més-. Les trucades permeten als metges parlar d’una manera amb el pacient que cara a cara seria impossible.

Salut. Els fumadors que tenen entre 35 i 39 anys tenen un RISC cinc vegades més elevat de patir un infart que qualsevol persona d’aquesta mateixa edad que NO FUMI. És la principal conclusió d’un estudi publicat a la revista especialitzata TOBACCO CONTROL.
Per concloure han analitzat les dades de l’Organització Mundial de la Salut. 32 grups de 21 països diferents. Els homes que tenen entre 35 i 39 anys tenen un risc un 4,9 vegades més però les dones que fumen i que tenen entre 35 i 39 anys encara tenen més risc de patir infart, 5,3 vegades més que les no fumadores

Internet. El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha prohibit a atletes, entrenadors i a tots els treballadors de les olimpíades d'Atenes que publiquin o actualitzin els seus blocs o pàgines personals amb material de les seves experiències als jocs.
La prohibició inclou la publicació d'anècdotes, novetats, fotografies personals o altres, que no es poden fer públics fins que no s'acabi la competició.
Els atletes podrien arribar a ser desqualificats i la resta de participants podrien perdre la seva acreditació si no acompleixen la normativa.
DE totes maneres l’atleta nord-americà Scott Goldblatt manté el seu bloc i encara no l’han sancionat. L’argument del COI és que no compliquin la feina dels periodistes acreditats.

Web cruel. Internet té aquestes coses. Un canadenc ha creat una pàgina a la xarxa que classifica els últims de totes les competicions dels Jocs olímpics d'Atenes. Que cruel!. Si vols visitar-la clica www.mcwetboy.net/dfl.

Invents 1. Les noves NEVERES de la marca SIEMENS. Espectaculars.
-1- La marca SIEMENS ha creat una nevera amb televisor de 15 pulçades integrat.
També incorpora dos altaveus a la part devantera. La pantalla de cristall líquid es pot girar 45 graus i té connexions per DVD i gravadora de video.
-2- També treu al mercat una nevera amb equip de música d’alta fidelitat, receptor de ràdio i lector de CD.
-3- Hi ha una nevera que incorpora una estació meteorològica que mesura la temperatura interior i exterior i també la humitat de l’aire.
Tots aquests aparells es venen des del mes de juliol a Alemanya i costen entre 2.1899 i 2.799 euros.

Invents 2. Els japonesos i els seus invents. S’han inventat un dispositiu per permet alimentar i vigilar el teu animal de companyia a distància i a través del telèfon mòbil. Es tracta d’una solució per aquells que van de vacances i no saben on deixar el gos o el gat. L’empresa japonesa AOS Technologies ha dissenyat l’aparell que permet vigilar l’animal a través d’una webcamp controlada per internet o pel mòbil.
També té un control remot que es controla des de la xarxa o el mòbil per donar-li de menjar. És per animals més aviat petits ja que l’aparell no té massa capacitat per emmagatzemar el menjar. El SeePet val uns 500 dòlars.

Teatre. Ja s’han venut un 40 % de les entrades de l’espectacle MAR I CEL que torna a partir de l’octubre a escena per celebrar el trentè aniversari de la companyia DAGOLL DAGOM. L'espectacle, coproduït en aquesta ocasió pel Teatre Nacional de Catalunya, es representarà a la Sala Gran del TNC del 21 d'octubre de 2004 al 2 de gener de 2005.
L'obra es va estrenar el 1988 al Teatre Victòria de Barcelona i va marcar un abans i un després en la producció de musicals al nostre país, amb un gran èxit de públic i crítica.
L'espectacle va superar les 500 representacions i el mig milió d'espectadors arreu de l'estat espanyol (350.000 a Catalunya).

Homes i Dones
Investigadors nordamericans han determinat que els homes i les dones amb extremitats asimètriques ( orelles, peus, dits de diferents formes) tenen més probabilitats de reaccionar agressivament quan se’ls molesta o se’ls provoca.
L’estudi s’ha fet a la Universitat Estatal de Ohio. Els investigadors per determinar definitivament les seves sospites van fer una prova. Van dir a uns 100 estudiants universitaris estaven fent un estudi sobre habilitats i havien de trucar a persones per recaptar diners per caritat.
Els estudiants trucaven i els contestaven dues persones que seguien un guió. Un d’ells lamentava no tenir diners per donar en causes solidàries i l’altre es comportava de forma agresiva desafiant a l’estudiant que trucava.
Els investigadors havien intervingut les trucades de telèfon.
Conclusions:
- Com més asimètriques un esutdiant tenia les seves orelles, els dits o els peus, més tendien a utilitzar la força per penjar el telèfon.
- Era més probable que les dones penjéssin amb força quan se les desafiaven
- Els homes semblaven enfadats quan se’ls rebutjava de forma amable, curiosament.
- Els homes s’empipen més ràpidament que les dones.
- Les dones es posaven en general més agressives que els homes.
- De fet els homes tallaven la trucada abans de posar-se més agressius.
A banda de l’estudi i del comportament, els investigadors recorden que fumar o beure durant l’embaràs pot provocar que el fetus tingui aquestes extremitats asimètriques.

PHIL COLLINS
El pròxim 28 de septiembre surt a la venda "Love Songs: A Compilation... Old And New", el nou disc de Phill Collins. Aquest àlbum reuneix sobretot les millors balades de Collins juntament amb cançons d’altres artistes que ell ha volgut interpretar perquè li agraden. També inclou algunes cançons inèdites i algunes rareses.

MARADONA
Les imatges de l’entrevista que ahir li van fer a una televisió de l’Argentina han donat la volta el món. El Pelusa va demanar entre llàgrimes a la justícia argentina que el deixi tornar a Cuba per continuar el tractament contra l’adicció a les drogues.Sembla que li ha fet més mal que bé el reportatge fotogràfic que es va publicar fa pocs dies on se’l veia amb una dona fent l’amor i consumint droga dins la clínica cubana on estava.A l’entrevista diu que ell no ha matat ningú i ha recomanat tothom no provar la cocaïna perquè després és molt difícil desenganxar-seMaradona va donar una imatge bastant lamentable

CHRISTINA AGUILERA
No hi ha manera. Christina Aguilera ha tornat a criticar Britney Spears. Ara ha dit a la revista US Weekly que l’anell de compromís de l’Spears li sembla horrorós i que està comprat al a teletienda. Christina Aguilera diu que és evident que el futur marit de Britney no té ni un duro i no es pot creure que la mateixa cantant s’hagi comprat l’anell.
Un cop dit això s’ha adonat que s’havia passat molt i després ha rectificat dient que coneix a Britney i segur que si l’anell fós una merdeta no se’l posaria.

JOSE LUIS RODRIGUEZ ZAPATERO
El president del govern espanyol, JOSE LUIS RODRIGUEZ ZAPATERO i la seva dona SONSOLES ESPINOSA han enviat un buro fax urgent a la directora de la revista DIEZ MINUTOS demanant que en l’edició d’aquest dijous no publiqui el reportatge fotogràfic que tenen preprat amb imatges de les seves dues filles menors d’edad. A les imatges es veuen a Menorca i banyant-se des d’un llaüt les dues nenes de 8 i 10 anys. Argumenten que la revista vulnera el dret a la intimitat i a la pròpia imatge que protegeix els menors.

PEDRO ALMODÓVAR
El Festival de Cinema de Nova York li farà un homenatge a Pedro Almodóvar.
Hi haurà una gala especial en la que el cineasta presentarà la pel·lícula LA MALA EDUCACIÓN. Es veuran fragments i diversos personatges li faran un homenatge al més pur estil americà. El film s’estrena als cinemes dels Estats Units el pròxim 19 de novembre

CHARLES HASLETT
És un actor popular a la Gran Bretanya perquè és el doble del Príncep Carles. El seu paper com a doble ha fet que s’hagi salvat d’una retirada de carnet de conduir.
Se’l va denunciar per excés de velocitat. Al judici es va presentar com si fós el príncep Carles. Un jutje de Dorset no li va voler retirar el permís tot i la denúncia i nomes l’obliga a pagar una multa.

MARK TATCHER
El fill de la que va ser la primera ministre britànica Margaret Tatcher el van detenir ahir a Ciutat del Cap, a Sudàfrica, per la seva soposada implicació al presumpte intent de cop d'Estat contra el president de Guinea Equatorial, Teodoro Obiang. En aquests moments s'està jutjant dos grups de mercenaris a Malabo i a Hare.

Tele
L'emissora brasilenya GLOBO exporta les seves telesèries a 84 països del món, tot un rècord. Fins ara el rècord de culebrot exportat el tenia L'esclava Isaura que havia emès TV3. Aquest any supera el rècord una telesèrie que es diu Tierra nuestra i que s'exporta a 85 països.