26.7.04

Dilluns 26 de juliol del 2004
Aquesta setmana al Què està passant... Joan Arenyes i Txell Aixendri.

Salut
Un estudi publicat al New England Journal of Medicine arriba a la conclusió que és millor espantar els mosquits que esclafar-los per tal d’evitar el risc d’infeccions, al fer contacte amb la pell humana. L’estudi s’ha centrat en el cas de la mort d’una dona de 57 anys a l’estat de Pensilvània arran d’una infecció per un fong als muscles. Els metges creien que el fong només es podia trobar als mosquits i altres insectes per això mai van pensar que la mort de la dona pugués haver estat per una picada. Els autors d’aquest article van deduir que la dona podria haver aixafat el mosquit fent que petites parts del cos de l’insecte penetressin a la ferida de la picada.  

Internet · 1
L’empresa Panda Software i l’Associació d’Internautes han engegat la Primera Campanya Mundial de Seguretat a la Xarxa, per lluitar contra les amenaces procedents d’Internet. Una de les més perilloses és el “phishing”: l’enviament de correus electrònics falsos que pretenen recollir dades confidencials de l’usuari: números de comptes bancaris, de targetes de crèdit… Molts cops l’usuari pica perquè aquests e-mails aparenten procedir d’entitats financeres molt conegudes. 
Aquí podreu trobar exemples sobre aquest tipus d’estafes, consells per evitar-les i, fins i tot, informació per utilitzar els serveis bancaris online amb tota seguretat.

Internet · 2
Apareix a Internet un virus que suposadament mostra fotografies del suïcidi d’Osama Bin Laden. El virus es troba adjunt a un missatge que es va donar a conèixer en 30.000 cibergrups de notícies, però segons l’empresa de seguretat cibernètica Sophos, no sembla que s’estigui propagant a través del correu electrònic. 
Segons el text del missatge, les imatges haurien estat captades per periodistes de la CNN. Quan s’obre l’arxiu en qüestió, un trojà s’instal·la a l’ordinador i el transforma en un “zombie”, és a dir, que queda sota control dels agressors.

Noves tecnologies
S’ha desenvolupat una nova tecnologia per crear de forma instantània CDs d’espectacles en viu i vendre’ls al públic quan marxen de l’auditori.  La idea és acabar amb les versions pirates que graven els aficionats i que circulen per tot arreu. La gravació instantània legal tindrà una qualitat molt més alta, donat que el so d’escenari serà més protagonista que el soroll del públic, i servirà per recaptar més diners pels artistes. Aquest invent es començarà a utilitzar a Austràlia a finals d’aquesta setmana en els concerts que el grup nord-americà DTK/MC5 farà a Sidney i Melbourne.  

U2
Podria haver canvi de plans pel què fa al seu nou disc. Encara no s'ha trobat el master amb part de les cançons que els va desaparèixer en una sessió de fotos a Niça. Bono diu que si aquesta setmana el material inèdit apareix piratejat a internet, publicaran immediatament el disc a la botiga de música online iTunes d’Apple i, tant aviat com disposin de còpies físiques de fàbrica, les enviaran a les botigues.  
La discogràfica del grup, Interscope Records, manté que els plans continuen sent els mateixos i que el disc sortirà el 22 de novembre, tal com estava previst.  Aquest serà el primer disc d’estudi d’U2 en 4 anys.

Ron Wood                                                                                                                                                                                                          El guitarrista de Rolling Stones ingressa en una clínica londinenca pel seu problema amb l'alcohol. És la tercera vegada durant els últims quatre anys que Wood se sotmet a tractament. L'artista, de 57 anys, sembla que acostuma a recaure-hi quan no està gravant o de gira amb els Rolling Stones, ja que li queda molt temps lliure malgrat la seva gran afició a pintar. Wood acostuma a fer moltes escapades als bars i restaurants; beu a casa i, segons els amics, es prèn cada dia vuit cerveses grans, dues ampolles de vodka i una de sambuca.

Gustos musicals
"Yesterday" dels Beatles és la millor cançó de la història pels espanyols, segons una enquesta europea sobre gustos musicals realitzada pel canal de televisió Music Choice. En segon lloc apareix l’"Imagine" de John Lennon; en tercer lloc U2 i el seu "With or without you”. La quarta posició correspòn a "Losing my religion", de REM, i la cinquena al "Stairway to heaven", de Led Zeppelin.
La primera cançó en espanyol que apareix a la llista és "Bulería", de David Bisbal. I encara que Alejandro Sanz sigui considerat com el millor cantant de l’estat, el seu “Corazón Partío” ha quedat per sota del d'Almeria. 
Pel què fa a estils, mentre que la resta de països europeus prefereixen el rock clàssic dels 70’s, els espanyols es queden amb el pop comercial.  
El canal Music Choice ha reunit les 500 cançons favorites de tots els temps. Després de sumar els vots de tots els països participants, s’ha decidit que “Bohemian Rapsody” de Queen és la millor, la número 1.

Bellesa
La "vinoterapia" és una nova tècnica que es comença a utilitzar a Argentina i que promet rejovenir els pits i tonificar els muscles. La clau d’aquest petit miracle és una mascareta elaborada amb vi. Dieun els experts que gràcies a la “vinoterapia” es pot rejuvenir i aportar humitat a la pell, reduir l’abdomen, afirmar els glutis, tonificar els pits i els muscles, i aconseguir una bona relaxació.  La mascareta està feta amb extractes de vi i una dosi de vi negre (tinto). 
Cada sessió de “vinoteràpia” dura al voltant de 50 minuts i la referència de preu que tenim, de moment, és l’argentina: 60 dòlars per sessió. 

Insòlit
Un pagès d’Honduras mata a mossegades una serp verinosa. Els fets van passar a Tegucigalpa. El pagès es dirigia cap al seu tros de terra quan el va atacar una serp verinosa del tipus “barba groga”, la més verinosa de les plantacions de banano i canya del nord d’Honduras, que fa que cada any morin unes 20 persones al país.
José Tomás Torres, de 31 anys, va patir la mossegada del rèptil al peu dret i la seva reacció immediata va ser agafar la serp i mossegar-la repetidament fins matar-la. Després, li va tallar el cap amb el matxet que duia, i se’l va emportar a l’hospital públic de San Pedro Sula, on es recupera de la mossegada de serp.

Concurs
Avui el guanyador de les dues entrades per anar al cine ha estat el Lluís de Santa Coloma de Cervelló. Demà al QEP? en regalarem dues més si completeu correctament la frase del nostre personatge del dia.