11.6.04

Divendres 11 de juny del 2004
Aquest diumenge hi ha eleccions al Parlament europeu. Hauriem d'intentar compaginar totes les activitats que ferem aquest diumenge amb la visita a les urnes. Farà bon dia, hi ha molta gent que anirà al circuit de Catalunya però s'ha de votar si després es vol opinar.

Polèmica. Toni Meste, un estudiant mallorquí que ha denunciat haver rebut vexacions de la guàrdia civil per haver-s'hi adreçat en català. Els fets haurien passat el 3 de juny als aeroports de Palma i Barcelona. Toni Mestre explica que pel fet de parlar el català als agents de la guàrdia civil de l'aeroport del Prat fou obligat a despullar-se parcialment i intimidat per mitja dotzena d'agents. Quan va aterrar a Son Sant Joan, uns altres agents d'aquest cos el van pressionar psicològicament.
Els fets, els va denunciar públicament el seu pare, l'escriptor i cap de recursos humans de Sa Nostra, Bartomeu Mestre, en una carta al director, publicada diumenge a Diari de Balears. Des d'aleshores la família ha rebut desenes de missatges electrònics i trucades de suport. Bartomeu Mestre assegura que entre les comunicacions que ha rebut hi ha almenys cinc casos pràcticament idèntics de vexacions per ús del català, tots a l'Aeroport de Barcelona.
ERC i el BNG pensa formular una pregunta al Congrés espanyol sobre la qüestió.

Cita. Fins diumenge es fan a Badalona els setens Jocs Esportius de Catalunya ACELL Special Olympics, uns jocs en què els discapacitats psíquics competeixen esportivament. Les modalitats esportives que es practicaran a Badalona són atletisme, bàsquet, bàdminton, ciclisme, futbol sala, gimnàstica, hoquei adaptat, natació, botxes, proves motrius, tennis, pim-pom i vela.
Hi participaran uns dos mil esportistes de tot el món.
A la cerimònia inaugural que es farà avui a les vuit del vespre hi actuarà el Tricicle, Gisela i Marta Roure. jofre Bardagí ha composat l'himne d'aquests jocs.

L'invent d'avui. La firma nordamericana D Data ha proposat un nou format de DVD de gran capacitat. Es diu DMD que vol dir Digital Multilayer Disk per part de l'empresa. En concret té una capacitat d'entre 15 i 30 GB i es basa en la mateixa tecnología del DVD del làser vermell.

Cinema. Mel Gibson ha demandat una cadena de cinemes per la recaptació de la seva pel·lícula La passió de Jesucrist. L'empresa propietària de l'actor i director es disputa els ingressos i reclama aquesta cadena de cinemes uns 40 milins de dòlars.

SALVADOR SOSTRES - JOSEP CUNÍ - MONTSERRAT NEBOT
Ahir es van entregar els Premis periodístics CARD, EL LLIRI i la Rosa del Desert que atorga l’Associació de dones periodistes de Catalunya per destacar el tractament cap a les dones.
- EL CARD se l’ha emportat Salvador Sostres. L'argument d'entrega era el següent: "Des de la seva columna a l'Avui ha fustigat gratuïtament al col·lectiu dones amb els seus atacs i el mal gust de les seves expressions, a més de menysprear altres sectors de la societat com sindicats, col·legis professionals i entitats democràtiques".
- EL LLIRI al periodista Josep Cuní. Se li reconeix, així, com al llarg de la seva trajectòria pel món de la ràdio, la premsa i la televisió hagi cercat l'equilibri per oferir les mateixes oportunitats tant a homes com a dones, a convidats i convidades, i a col·laboradors i col·laboradores.
- La Rosa del Desert, premi que s'atorga com a homenatge a tota una trajectòria professional que ha destacat la presència de les dones en els mitjans de comunicació se l'ha emportat Montserrat Nebot Roig, periodista barcelonina.Ha passat per diversos mitjans i actualment pertany al Consell Asesor de RTVE i a la Comissió de Mitjans Públics del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
L’acte l’ha presentat la nostra companya SILVIA TARRAGONA

AC/ DC
AC/DC tindrà carrer propi a la ciutat de Melbourne.
La municipalitat de Melbourne (Austràlia) canviarà el nom d'un carrer, i Corporation Lane es dirà AC/DC Lane, com la banda dels qui van fer famosa la cançó 'Highway to Hell', AC/DC. Els dirigents de Melbourne consideren que AC/DC es mereixen que un carrer porti el seu nom. El carrer que volen rebatejar no és pas a un indret qualsevol, sinó a prop de Swanson Street, on els components d'AC/DC, els germans Angus i Malcolm Young, van filmar el vídeo de la cançó 'Long Way to the Top'. Al sud de Madrid, a Leganés, ja n'hi tenen un, batejat el març del 2000.


Homes i Dones
UNA DE DONES
Arriba l’anticonceptiu de durada més llarga. Es diu JADELLE.
Es tracta d'un anticonceptiu femení consistent en una implantació subcutània que ofereix cinc anys d’eficàcia ininterrompuda. Aquest anticonceptiu és indicat per a dones que no poden prendre estrogens, fer servir el DIU o que no volen preservatius.
El Jadelle, comercialitzat per Schering, consisteix en dues tiges d’un derivat de silicona que s’implanten uns sis centímetres més amunt del colze, en una petita incisió. Un cop sota la pell, les tiges van alliberant levonorgestrel, una hormona que inhibeix l’ovulació. L’eficàcia, segons els experts, és similar a la de la lligadura de trompes i superior a la dels anticonceptius orals.
L’únic inconvenient de Jadelle, que no causa cap molèstia física, és que desajusta el cicle menstrual i, per tant, l’aparició de la regla. Però es pot treure sempre que la usuària ho desitgi. Costa 162 euros i Sanitat en paga el 40% .
Els anticonceptius d’implantació subcutània fa una desena d’anys que s’utilitzen als països sud-americans, però aquest és el primer que arriba a Europa.

UNA D'HOMES
Un cosmonauta rus que també és metge, Valeri Poliakov, ha advertit que un viatge a Mart podria deixar els homes estèrils. Segons aquest metge, els anys de radiació còsmica, la falta de calci i l'atròfia muscular poden destruir les funcions sexualsl.

L'Avi Domingo s'interessa per un anunci en què una dona es ven un llit automàtica que va amunt i avall.

Tele

Audiències
Els serveis informatius d’Antena 3 s’han convertit en aquest mes en líders d’audiència per sobre dels Telediarios de TVE i de les noticies de Telecinco. Es dona el fet que tant en la primera edició que presenta Susana Griso com en la segona amb Matías Prats tenen audiències molt bones. Fins dimarts feia set dies consecutius que es convertien en els informatius estatals més vistos amb tres milions d’espectadors.

Real Madrid TV
Ha anunciat que els abonats de Digital + podran veure gratuïtament tota la programació de Real Madrid TV a partir de l'11 d'agost.

2 comentaris:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.