9.6.04

Dimecres 9 de juny del 2004
Ens feia tristesa veure l'Atlàntic ple de xapapote i vam viatjar fins a Galícia per ajudar en les tasques per intentar resoldre la situació. Ara que tenim el nostre Fluvià tacat també de xapapote entenem el dolor dels gallecs.

Aniversari. Avui fa 100 anys de la creació de la presó Model de Barcelona. Es va començar a construir el 1888 i es va inaugurar el 9 de juny del 1904 amb la idea que hi hagués un près a cada cel·la. Actualment n'hi ha sis en aquest mateix espai. Per posar fi aquesta massificació crònica de la Model, el 2001 es va firmar un conveni per traslladar-la fora de la capital el 2006. La Plataforma de la Model per la cultura en demana la conservació de l'edifici centenari.

Tecnologia. Finalment la marca Sony ha perdut la batalla judicial per l'atribució de l'invent del WALKMAN. L'alemany Andreas Pavel ha estat reconegut com l'inventor d'aquest aparell per escoltar música tant popular. Feia vint anys que aquest alemany reclamava a la justícia que s'havia avançat a Sony a l'hora de fabricar un aparell portàtil per escoltar casets. L'inventor es va inventar un aparell que va patentar el 1977 anomenat Stereobelt. Sony ha arribat a un acord econòmic amb ell per tancar futures demandes. Aquest alemany s'havia gastat una milionada per defensar l'autoria del walkman.

Economia. El cap de Convergència i Unió, Xavier Trias, ha fet públic les pèrdues que acumula el part d'atraccions del Tibidabo. La gestió municipal acumula 8,2 milions de pèrdues i Trias demana a l'Ajuntament de Barcelona externalitzi l'explotació al parc que també perd visitants. L'any passat van passar pel Tibidabo 408.388 persones.

Medi ambient. Un centenar d'alpinistes escalarant el pròxim mes de setembre l'Everest per netejar-lo de les tones de residuos i escombraries que estan repartides per la muntanya. Els muntanyistes són voluntaris que esperen recollir més de 600 tones d'escombraries. Les escombraries s'han anat acumulant els últims quaranta anys que és quan han proliferat les expedicions. Si des del 1921 al 1960 hi van anar 40 expedicions, els últims temps es calcula que pujen l'Everest cada any unes 20.000 persones.

Cita. Des d'avui i fins diumenge es celebra la popular PATUM de Berga. És una festa declarara d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya. Avui ja hi ha actes però els més destacats comencen demà dijous de corpus i diumenge hi haurà els salts de plens a la Plaça de Sant Pere. La diada coincideix amb el dia d'eleccions al Parlament europeu i és per això que Berga havia demanat a la junta electoral en posposar el dia dels comicis. Com és lògic la petició s'ha denegat.

MARC ANTHONY- JENNIFER LÓPEZ
El cantant no ha volgut reconèixer que es va casar dissabte en secret amb el cantant Marc Anthony. No ha oficialitzat el què havien assegurat els amics de la parella. Paral·lelament la discogràfica del portoriqueny emet la notícia i acompanyat de la promoció del seu nou disc que inclou un duet amb Jennifer López i amb una lletra molt explícita. Màrqueting total. Mentrestant la rumorologia no confirmada apunta que J Lo podria estar esperant un fill d'Anthony.

JUSTIN TIMBERLAKE - JANET JACKSON
Justin ha fet oficial el què era un secret a veus. Ha confirmat que l'any 2002 va tenir un lio sentimental amb Janet Jackson. La parella va protagonitzar no fa massa un escàndol quan Justin va destapar el pit de Janet en el punt de màxima audiència televisiva als Estats Units durant la final de la Super Bowl.

L'Avi Domingo ha trucat a un telèfon d'un anunci en què s'ofereixen treballs per gent de la tercera edat.

Tele

Avui ELS DOCUMENTALS.
La directorga general de RTVE, Carmen Caffarel ha decidit contraprogramar Los Serrano i Aquí no hay quien viva amb documentals. Es tracta de la sèrie Limite 0 en què es parlarà de Pompeia.

Mentrestant a La 2, el clàssic dels documentals Documentos TV celebra les seves 800 emissions. Felicitats !