30.4.04

Divendres 30 d'abril del 2004
És divendres i tenim un principi de bona notícia... Què està passant...
La ministre de cultura ha anunciat una rebaixa de l'IVA dels CDS. És una reivindicació històrica. Esperem que serveixi per una devallada important del què hem de pagar per un CD.

Tendència. Al Japó, neix una important i potent indústria DEL SON.
Es calcula que un 20 % dels japonesos els costa dormir bé.
L'any passat es va posar a la venda un medicament Dreweil, el primer medicament popular del somni i en un mes es va fer la previsió de vendes d'un any.
Arran d'això han sortit altres productes. Aquí uns exemples.
COIXINS A MIDA: L'empresa Lofty ha començat a fabricar coixins depenent de la mida del coll i del cap de cada client.
COIXÍ AMB SO: Incorpora un sistema de transmissió de so a través dels ossos que permet escoltar música sense molestar al veí de llit.
LLIT YUME RAKUEN: És l'edén del somni. Compta els batecs del cor abans d'anar a dormir i segons el nivell de fatiga, els tretze compartiments d'aire que hi ha donen un massatge d'una potència o una altre.
ACONDICIONADOR DAIKIN: És una mena de capota a través de la qual s'ajusta la temperatura de la persona: 26 graus al cap i 30 graus als peus.
YUMEMI KOBO: És una joguina. El seu nom vol dir fàbrica de somnis. L'artilugi és en forma de despertador i permet somiar el què vulguis. Incorpora una foto del somni i l'artilugi emet una melodia relacionada amb l'experiència que es desitji.

Internet. La policia de Barcelona ha detingut dos hackers que robaven dades personals infectant els ordinadors amb TROYANOS. Eren presumptes membres d'una xarxa d'estafes a nivell internacional que es dedicava a infectar amb virus els ordinadors d'empreses per obtenir dades bancàries que després utilitzaven per fer transferències fraudulentes. Les detencions es van fer el novembre de l'any passat però no s'ha informat fins ara perquè han continuat fins ara les investigacions

Esports. Copenhague organitzarà el 2005 la quarta edició de la Copa del Món de futbol per a homosexuals.
Es farà del 31 de juliol al 6 d'agost del 2005 en Valby, al sud de la capital danesa, amb la participació de 20 equips masculins i 20 femenins.
La Copa del món gay i lesbiana ja s'ha fet a Londres, Sydney (Australia) i Boston (als Estados Unidos).

Cites del cap de setmana

- Feria d'Abril de Catalunya. A la Mar Bella. Hi haurà Las Niñas.
- A Figueres comença l'Embarraca't amb Xavi Vidal, Berta, Crim, Sanpedro, La Mala Rodriguez, Dover, Ojos de Brujo...
- Esquí: últim cap de setmana de la temporada a Masella.
- Diumenge: Barça- Espanyol al Camp Nou.
- Avui concert de David Bustamante a Barcelona
- Demà dissabte concert del grup INCUBUS de nu metal al Pavelló de la Vall d'Hebrón.
- A Lleida, Fira de teatre de titelles

BLATTER
El president de la Federació Internacional de futbol, la FIFA s'ha despenjat dient que als partits de futbol haurien de desaparèixer ELS EMPATS i que cada partit hauria de tenir un guanyador. En cas d'empat al marcador, ell proposa els penals. Hi hagut moltes reaccions aquestes paraules i la majoria en fan mofa. El president de l'associació de futbol argentina Juliol Grondona diu que Blatter fa moltes conferencies de premsa i de vegades no té rès a dir. El diari alemany Bild el critica i es pregunta Què té de dolent un empat?
El diari britànic Daily Mail es pregunta si Blatter fa massa temps que és el càrrec i es mereixeria un descans

Homes i Dones
Sempre es diu en broma però ara està comprovat
Els gossos s'assemblen als seus propietaris
Investigadors dels Estats Units han fet un estudi psicològic que ho demostra.
A l'informe remarquen que això només es cumpleix en el cas de gossos de ra?a pura i aquells, els sota carro de barreja de races no compten.
L'estudi conclou que una persona quan vol un gos escull un que, potser sense voler-ho, s'assembla a ell o ella. En canvi, neguen rotundament la teoria que diu que les similituds entre amos i gossos van apareixent amb la convivència i la relació.
El fet és que la gent vol tenir un gos que se li assembli.
Com van fer l'estudi? Es van fotografiar 45 gossos de raça.
Després un grup de jutges havia de seleccionar els animals i assignar-los a 45 fotografies de persones. Els jutges van encertar en 16 de les 25 parelles.

L'avi Domingo truca a un anunci en què ofereixen videos creatius de casament. Ell proposa que li gravin l'aniversari de casament amb la Carmeta. Proposa una festa naturista en què ell i la seva senyora van despullats.

Tele

TVE
Cerimònia d'entrega dels premis de l'Acadèmia de la Televisió. Es fa a l'edifici central del Fòrum 2004.
Cuéntame como pasó És la sèrie amb més nominacions (8). També 7 vidas i Los Serrano de Tele 5. Entre els nominats com a grans comunicadors Manuel Fuentes, Andreu Buenafuente i Júlia Otero, com és habitual.

TV Internacional
Als Estats units, estrenen un polèmic reality en què cinc parelles competeixen per l'adopció d'un nen.

Antena 3
Una vegada confirmat que Pedro Piqueras dirgirà RNE, ara s'ha anunciat que el seu substitut a 7 vidas, 7 noches serà Juan José Lucas.