11.3.04

Dijous 11 de març del 2004 ( de 6 a 7 del matí)
Avui és dijous i dijous paella. Avui es presenta un grup que es diu Dijous Paella, que simpàtics!.

Tribunals. Condemnen un pare que va pegar els fills per tornar tard a casa després de sortir de festa. Una discussió entre un pare i dos fills adolescents ha acabat al jutjat. Un jutge de Lleida ha condemnat el progenitor a nou mesos de reclusió ( no entrarà a la presó per no tenir antecedents) per haver copejat els dos menors perquè havien tornat massa tard a casa després d'anar de festa. El titular del Jutjat Penal número 1 de Lleida ha donat plena credibilitat a la versió dels dos adolescents basant-se en els informes elaborats pels forenses que van examinar-los després de la pallissa.
En canvi, el pare va declarar en el judici oral que els nois s'havien inventat els cops i va assegurar que la denúncia es devia només a una venjança.

Salut. El Centre pel control i prevenció de Malalties dels Estats Units ha anunciat unes dades alarmants. Als Estats Units l'obesitat mata gairebé tanta gent com el tabac.
Actualment l'obesitat afecta un 30 % de la població. Uns 59 milions de persones. A l'any 2000 van morir 400.000 persones per culpa d'això. Més concretament, uns 130 milions de nord-americans tenen sobrepes o obesitat. Aquestes persones són més propenses a patir malalties al cor, diabetis, càncer i altres problemes de salut.
El tabac és la principal causa de mort als Estats Units. L'any 2000 van morir 435.000 persones per culpa del tabac però per culpa de la mala alimentació i l'obesitat 400.000 persones. El congrés dels Estats Units va començar ahir el debat d'un projecte per impedir les demandes frívoles contra empreses del sector alimentari a les que se les pot acusat de promoure l'obesitat. Un tribunal federal ja en va rebutjar una contra McDonald's però el sector tem que els tribunals demanin compensacions per problemes de salut aquest tipus d?empreses.

Internet 1. L'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI), encarregada de resoldre litigis sobre propietat de dominis, ha ordenat la transferència del domini d'internet www.generalitatdecatalunya.net al govern català, ja que entén que el seu actual propietari no reuneix les condicions per continuar utilitzant-lo. La resolució de l'OMPI assenyala que el demandat no té drets o interès legítim sobre el domini, que l'adreça web és idèntica al nom de la institució catalana i l'actual propietari en fa una mala utilització.
El propietari d'aquest domini té registrades altres adreces relacionades amb la política catalana, com ara JoanSaura.com, Carod-Rovira.com, PasqualMaragall.org, i utilitza la seva pàgina per criticar obertament aquests polítics catalans. L'OMPI ha determinat que, encara que la Generalitat de Catalunya no estigui inscrita com a marca a cap registre, pel fet de ser una marca notoria té protecció jurídica. A més, considera "evident" i "fora de tot dubte" la identificació entre el nom de domini i l'adreça d'internet'.

Internet 2. Adverteixen sobre la possibilitat d'un important atac víric avui 11 de març a través de la xarxa. És el dia Netsky, segons ha dit l'autor o autors de la família de cucs del mateix nom en un missatge ocult dins del codi de la variant K de Netsky.

L'invent d'avui. La policia holandesa utilitzarà receptors GPS contra el robatori de bicicletes. La policia d'Amsterdam utilitzarà bicicletes equipades amb receptors GPS camuflats per localitzar els lladres en l'últim esforç per frenar el robatori de bicicletes.

EMINEM
Ahir va sortir a la venda la segona biografia del raper. Es veu que en aquest llibre carrega contra tot. Ell assegura que ningú li pot impedir que critiqui el què vulgui.
La biografia l'escriu Chuck Weiner i es titula Habla Eminem. El llibre parla d'una infantesa difícil i una mala relació amb el seu pare a qui li diu ('aquell fill de p.') i la seva mare ('mai la perdonar?'). Curiosamente, també recull algunes declaracions d'artites que el defineixen. Per exemple Elton John el defensa i nega la seva homofobia.


JENNIFER LOPEZ
- BEN AFFLECK
Ben Affleck ha confessat que troba a faltar els àpats que li feia la J. Lo.

Homes i dones
Les dones menteixen més que els homes sobre la seva vida sexual.
Un estudi fet als Estats Units i publicat a la revista especialitzada Journal of Sex Research fet per dues psicòlogues.
Asseguren que els homes són exagerats però les dones mentim i diem menys del què realment fem.
L'estudi s'ha fet a través de les respostes d'uns dos-cents estudiants solters d'entre 19 i 25 anys.

L'avi Domingo ha trucat a una persona que ha publicat un anunci a través del qual demana una persona que pugui fer un parte del cotxe amb ell perquè ha tingut una topada i la vol arreglar a través de l'assegurança. Aquest home assegura que no els enxamparà i dona a canvi 250 euros a qui s'ofereixi a fer-ho.

Tele
TVE
'Los Fimbles' educaran els nens a partir d'avui a La 2 de TVE. Els Fimbles relleven a Los Tweenies a l'espai los Lunnis que presenten l'Àlex i la Lucrècia. És una sèrie educativa pre pre-escolars produïda per la BBC.

TVE proposa teatre com a alternativa a l'èxit d'audiència de Los Serrano a Tele 5. Avui s'emet Pares y Nines, una comèdia protagonitzada per Tony Cantó , Carlos Iglesias i Vanesa Rasero. Intentarà tenir més sort que la sèrie Paco y Veva.

EEUU
El Comité del Senat dels Estats Units ha aprovat més restriccions contra la ràdio i la televisió que emetin material "indecent".

Canal +
Canal Plus ha anunciat el llançament de TV per internet a través de les línies d'alta velocitat d'internet.