5.3.07

DILLUNS 5 DE MARÇ DEL 2007
Estem de dol per la mort del degà del col·legi de periodistes Josep Maria Huertas Clavería. Ha mort als 67 anys.

TEMA DEL DIA
Parlem de l'anomenada TIFLOTECNOLOGIA. Tiflos significa CEC i unida al terme tecnologia es converteix en un neulogisme que s'aplica a tot el relacionat amb la tecnologia especial aplicada a la ceguesa.
La SOLEDAD MOCHALES és presidenta d'Usuarios de tiflotecnologia para el Libre Acceso a la información. LUCÍA MELCHOR és també de la UTLAI.
Les dues ens han posat al dia de les facilitats i els entrebans amb els quals es troben.
Entre els avenços més destacats hi ha el software JAWS que permet llegir la pantalla d'un ordinador a una persona invident. En aquesta línia també hi ha el Braile, una balança parlant de cuina, un comandament a distància per els semàfors o un lector de pantalla pel mòbil. Tots aquests són invents tiflotecnologics.


DE QUÈ PARLA LA XARXA?
De la filtració per part d'un televident-internauta del capítol 109 de LOS SERRANO en el qual es more LUCIA. El va gravar directament del seu televisor quan fa una setmana el van emetre per la plataforma ONO e IMAGENIO.

TELEVISIÓ
- Premis Zapping 2006
Premi valors a TVE per la difusió de coneixements científics i ecològics d'una manera creativa i divertiva a través del programa LEONART.