2.3.06

DIJOUS 2 DE MARÇ DEL 2006
Amb la sortida del nou gratuït ADN, ens regalen cada dia quatre diaris. Quan comencin a descobrir els suplements i les col·leccions. Per sort, no es reparteixen els diumenges on anar al quiosc es converteix en una "expedició pesant".

QEP ACTUALITAT. Com fer disminuir els accidents de trànsit.
El Defensor del Poble ENRIQUE MÚGICA ha proposat aquesta setmana que es posin als cotxes limitadors de velocitat. Per Múgica cal parlar d’aquesta possibilitat per aconseguir més segureta vial i menys accidents.
Els inconvenients que hi ha alhora de posar limitadors als cotxes són tots econòmics.
Fins ara aquests dispositius només s’incorporen a vehicles de motor pesats i autocars i els accidents en tots dos casos han baixat.
Segons el Defensor del poble si es posés a tots els cotxes tindriem una sorpresa i més eficàcia en el control de velocitat per carretera.
També ha presentat un estudi que demostra que hi ha determinats comportaments imprudents que mereixerien una falta social greu i en canvi se’ls sanciona amb una simple falta. Està dacord amb el director general de trànsit, Pere Navarro, de considera delicte un conductor que hagi passat en 60 quilòmetres per hora en la velocitat permesa en un tram. El debat sobre les sancions i les lleis està sobre la taula.

QEP SÍMBOLS. Fisures a la Casa Batlló.
Han aparegut més de 90 fisures a les parets de al Casa Batlló de Barcelona.
Els tècnics atribueixen les esquerdes a les obres de remodelació de l’inmoble que hi ha al costat de la inmobiliària Hines. Els tècnics diuen que l’estructura de l’emblematic edifici es pot veure perjudicada perquè és molt fràgil. Un equip de la politècnica ha instal·lat un aparell per moder medis les vibracions.


QEP ÈXIT. 50.000 Harry Potters en català en cinc dies.
L'últim volum de les aventures de l'aprenent de mag Harry Potter, 'Harry Potter i el misteri del príncep', ha venut en cinc dies més de la meitat de la tirada de 100.000 exemplars en català. L'edició de les aventures del jove aprenent de mag ha vingut acompanyada d'una polèmica entre les llibreries i la cooperativa Abacus pels descomptes d'aquesta última.

QEP BUTXACA. Les carreres universitàries amb més sortida.
El portal Infoempleo ha fet una llista de les carreres universitàries que tenen més sortida. El 2005 s’han detectat alguns canvis importants.
Administració i Direcció d'Empreses és la carrera que més sortida ha tingut al llarg de 2005. La demanda ha estat tant important que ha relegat a la segona posició als llicenciats en enginyeria i arquitectura, que han baixat 10 punts en les ofertes en relació a l'any anterior. Les carreres de Ciències Jurídiques i Socials van acaparar més del 30% de les ofertes, les llicenciatures cientifico-sanitàries van tenir-ne un 15'8% i Humanitats, un 1'6%. Els llicenciats en Dret, els més nombrosos, també són els que tenen, en proporció, més dificultats per accedir a una feina.

QEP BUTXACA. Comencen els tràmits per la declaració.
- Ha començat el mes de març I amb ell s’ha obert el termini de sol·licitud del borrador de l’IRPF. Es començaran a enviar a partir del 21 de març. El termini per demanar-ho es tanca el 23 de juny. El poden rebre aquelles persones que només tinguin rendiments per treball, rendiments de capital mobiliari amb retencións o ingressos a compte, Lletres del Tresor. També aquells que tingueu rendes immobiliàries de dos immobles com a màxim I guanys patrimonials amb retencions.
- Comença també el termini per demanar la devolució ràpida per aquelles persones que no estan obligades a declarar l’IRPF. Són aquelles que no arriben als 22.000 euros l’any I només un pagador. El termini acaba el 31 de març en aquest cas.
És el model 104. Aquelles persones qeu rebin una carta a casa amb totes les dades ja posades ho tenen fàcil. Han de firmar-la I retornar-la.
Dades d'interès:
Pàgina web: www.aeat.es
Telèfon de contacte: 901 200 345.
Horari: El telèfon de l’Agència tributària és de 9 a 21 hores.

QEP ESTUDI. Les dones volen homes amb veu greu.
Un estudi britànic conclou que les DONES preferim veus més greus en els HOMES perquè es fa una associació de veu greu amb bona salut. És una investigació científica per la Universitat de Sant Andrews. Sembla que el gènere femení en edad fèrtil relaciona la veu ronca amb possibilitats de reproducció. Les dones que no estan a l’eda fèrtil preferixen escoltar veus masculines més agudes perquè aleshores s’interpreta que són homes més carinyosos i amb més tendència a mantenir una relació que duri més.
L’estudi s’ha publicat a la revista científica Hormones i Conducta.

QEP ÒSCARS. Coca-Cola la que més paga a la cerimònia.
La marca que pagarà més la nit dels Òscars per un anunci és Coca Cola. Presentarà una nova beguda al món i per fer-ho pagarà 7 milions de dòlars per 30 segons.
Presenta la COCA-COLA BLACK, basada en una barreja de cola i cafè.
Per la publicitat l’Acadèmia marca unes normes. No poden haver-hi anuncis amb estrelles candidates o que presentin l’acte. Per tant, Chanel ha contactat publicitat però ha hagut de fer un altre espot sense Nicole Kidman i només amb la seva veu.
No es poden emetre anuncis de cinema.

QEP TENDÈNCIES. Grans joies a la nit dels Òscars.
La nit de diumenge a dilluns és al Nit dels òscars de Hollywood. Ja sabem que l’escenari d’aquest any vol tornar al glamour dels anys daurats de Hollywood on es projectaven pel·lícules a grans teatres. En moda el què imposaràn aquest any les artistes són les grans joies. Torna l’ostentació. La coordinadora de moda de l’Acadèmia, Patti Fox, ha avançat que es veuran molts models de diamants. Hi haurà molta més varietat que en altres edicions més austeres.
El joier Martin Katz ha avançat que hi haurà una artista que portarà la seva obra preferida: un collaret de rubís i diamants valorat en dos milions de dòlars. Per raons de seguretat no diu quina actriu ho porta.

QEP TENDÈNCIES. Dues novetats aèrees molt atractives.
1) Fer l’amor dalt d’un avió és el somni de moltes persones i segons hostesses i pilots més gent del què ens pensem ho ha fet. Potser tu mateix.
Ara una aerolínia d’Israel ofereix el servei als clients. Ja no s’han d’amagar. Ofereix poder fer sexe a la cabina del pilot per 200 dòlars. Es tracta d’un vol intern des de Tel Aviv a Jerusalem i en un avió bimotor. El vol dura uns 45 minuts. Hi ha temps. Han dividit la cabina en dues parts, una és una habitació i en l’altre hi ha el pilot.
2) Un altre novetat comercial que té a veure amb els avions. Un empresari nordamericà s’ha inspirat amb les pàgines de relacions personals d’internet i ofereix la possibilitat d’escollir el teu company de viatge. És un sistema per no haver d’aguntar el pesat de torn que t’explica la vida en les vuit hores que dura el viatge. A Air Troductions, els passatgers es registren a internet. Omplen una fitxa amb el seu perfil. La informació s’envia a altres persones que fan el mateix recorregut i la gent va triant. Triar l’opció Company de viatge és un servei que costa 5 dòlars. Lògicamen les dues persones hi ha d’estar dacord.
La majoria de persones que estan utilitzant aquest servei reconeixen que el què volen és “pillar”, una cita.

QEP TENDÈNCIA. La model dels pròxims temps és TETYANA PISKUN.
Les agències s’estan barallant per ella. L’agència Elite vol demandar la seva rival Next per haver-li robat la model ucraïnesa. Segons l’agència, Elite la van descobrir quan només tenia 19 anys i la van portar a Nova York pocs dies abans de la Setmana de la moda. Pocs dies després de començar a desfilar, Tetyana va firmar un contracte per tres anys amb Next per 750.000 dòlars.

QEP TECNOLOGIA. Rès de Rès de l'IPOD compatible amb xarxes Wi-Fi.
Hi havia molta expectació per una convocatòria que va fer APPLE aquesta setmana. Els fanàtics de l’IPOD estaven a l’expectativa per un nou producte que havia de presentar l’empresa. S’esperava l’arribada d’un iPOD compatible amb les xarxes inalàmbriques. Steve Jobs ha presentat els nous ordinadors Mac més compactes, ha anunciat que d’aquí a poc temps tots els cotxes que es venguin als Estats Units tindran connexió iPod com a opció o ja de sèrie. També ha presentat una funda de pell per l’aparell nano. I finalment va acabar la seva exposió amb l’aparell estrella.
Va anunciar un sistema Hi-fi pels iPod. És un dispositiu amb dos altaveus. Segons Jobs es convertirà en el sistema musical de la llar. Substitueix la cadena musical.
Als Fórums dels aficionats a l’Ipod hi ha en general decepció.

QEP TECNOLOGIA. Estafa relacionada amb premis de la loteria.
La Direcció General del Joc ha emès un comunicat en el que adverteix de la fraudulència d'alguns correus electrònics, cartes postals o missatges a telèfons mòbils que anuncien el guany d'un premi important. En molts casos s'utilitza el nom d'institucions prestigioses (El Gordo, Lotería Primitiva, European Lottery Commission, Euro millions, etc.) i la falsificació de signatures de diverses entitats bancàries o companyies asseguradores que indueixen a pensar en la legalitat del joc. Les víctimes són avisades que han obtingut un premi que és dipositat en una entitat bancària i en una primera fase es demana a les víctimes que contactin amb l'agent organitzador per tal que aquest els enviï un formulari que en verificarà la identitat i on se'ls demana les dades personals, les dades bancàries, obrint un compte en un banc determinat. Sigui quina sigui la modalitat per la qual opti la víctima, aquesta no podrà cobrar el premi fins que no pagui per avançat una determinada suma destinada als impostos i altres despeses. Quan ho ha fet, el rastre dels estafadors desapareix.

QEP TECNOLOGIA. Una web per saber quina carrera pots fer.
El Ministeri d'Educació ha presentat una eina interactiva que permetrà als estudiants triar la facultat a partir d'unes dades que el programa li demana, com són la nota de tall obtinguda, la llicenciatura que desitja i la zona del territori on li interessa desenvolupar els estudis. El Consell de Coordinació Universitària té cura del manteniment i actualització de la web on les notes de tall que es prenen ara de referència són les corresponents al curs 2005-2006, les darreres registrades, per tant, l'eina té un caràcter orientatiu però prou aproximat a les possibilitats d'accedir a determinats estudis i facultats.
Clica AQUÍ per accedir-hi.

QEP NOMS PROPIS
LEO BASSI
Un home d’uns 50 anys va col·locar una bomba de fabricació casolana al camerí de l’actor LEO BASSI al Teatre Alfil de Madrid, minuts abans que comencés la funció REVELACIÓN. Un responsable de la sala, per sort, va sorprendre aquest home en el moment que acabava d’encendre una metxha amb una ampolla de gasolina i pólvora.
Leo Bassi ha rebut ja diverses amenaces arran d’aquesta obra que fa ara en què amb paraules de l’actor fa un homenatge al Laicisme i es submergeix en la contradicció d’un món avançat científicament però en el que proliferen les sectes i els fundamentalismes religiosos. Bassi ha hagut de portar guardespatlles en alguns moments. Critica la fe catòlica i la resta de religions i es vesteix de Papa.
El creador italià diu que l’acte és fruit d’una malaltia espanyola perquè l’espectacle ha recorregut europa i no ha passat rès.

GEORGE CLOONEY
Ha hagut de desmentir el què fa dies que porta dient l’actriu ROSSEANE BARR. Diu que té una foto dels genitals de Clooney penjada a la nevera de casa.
Rosseane Barr ha concretat en una entrevista al New York Daily News que és una foto en què els genitals porten ulleres. Clooney diu que la història és divertida però no és certa. Segons l’actriu se l’haurien fet un dia que estaven beguts.
Clooney diu que no és cert però reconeix que el company de sèrie de Rosseane JOHN GODMAN sí que en té una d’aquestes característiques.

CHENOA
Ha estat al Què està passant i sabem que no es talla un pèl. Aquests dies tothom parla de l’entrevista de Chenoa a la revista de Los 40.
Les fotos són pujadetes de to i les declaracions espectaculars. Parla de la seva relació amb Bisbal, de la seva actual i carrega contra el cantant.
Un exemple: David va anunciar el trancament a Amèrica i em va agafar per sorpresa. No sabia rès i me’n vaig emportar l’hostia més gran de la meva vida. L’únic que em vaig atrevir a dir és que no hi havia terceres persones i la vaig cagar. Jo no ho sabia.

QEP CITES
- PRESUNTOS IMPLICADOS. Fan avui un concert al Palau de la Música molt especial. És l’últim que fan a Catalunya. Han anunciat que aquesta que fan és la gira de l’adéu. El projecte està esgotat. Tots continuaran vinculats al món de la música però cadascun d’ells per separat.

- MARIA DEL MAR BONET presenta avui AMIC AMAT a l'Auditori de Barcelona.

- Cita al Palau Sant Jordi el 22 d'abril. S'ha presentat un concert conjunt de 7 hores i dos escenaris amb : Companyia Elèctrica Dharma, Lax'n'busto, Gossos, Cris Juanico, Dr. Calypso, Aramateix, la Gossa Sorda, Rauxa, Glissando i Gerard Quintana (acompanyat per Joel Joan).

QEP TELE
AUDIÈNCIES
Balanç d’audiències del mes de Febrer.
A Catalunya, TV3 ha estat la més vista el febrer. No ho aconseguia des del desembre del 2004.
Al conjunt de l’Estat, ANTENA 3 ha aconseguit el lideratge per quart mes consecutiu amb un 21 per cent de quota de pantalla a tot l’estat.
Hem mirat el detall de les audiències. Fa gràcia veure les franges d’edat.
L’estudi per segments indica que Antena 3 la van veure sobretot homes, nens de 4 a 12 anys, joves de 13 a 24, sobretot persones de classes baixes, mitjana.baixa i nuclis amb meys de 50.000 habitants.
Telecinco és la que té més dones, joves i madurs de 25 a 64 anys, classes mitjanes i altes i llocs de més de 50.000 habitants.
La primera de TVE és líder en la franja a partir de 64 anys i és la que té més espectadors en les comunitats autònomes on no hi ha canal autonòmic.

LA SEXTA
La periodista Ruth Jiménez presentarà un programa a La Sexta produït pel Terrat. Es dirà TICKET i és un magazine que tractarà temes més o menys com el Què està passant... actualitat dedicada a l’oci, la cultura i les tendències de disseny.
També hi haurà cinema, tecnologia, la música i es descobrirà en què ocupen el seu temps lliure els famosos. Tindrà sis col·laboradors que analitzaran el món de la moda, la música, l’arquitectura, el disseny, els viatges, el cinema, la literatura i la gastronomia.

INFORMATIUS
S’ha sabut que una vegada arrenquin les emissions de La sexta el 20 de març encara no hi haurà informatius. Mediapro es farà càrrec del servei però no posarà informatius fins després de l’estiu.
Neixerà el 20 de març sense.
Mamen Mendizábal i Helena Resano no debutaran fins el setembre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

cant stop my self from commenting your nice blog . it was just so simple. do keep on writing. Fast Cash Loan