3.2.06

DIVENDRES 3 DE FEBRER DEL 2006
Ens espera un cap de setmana de fred i irregular després d'una setmana més o menys assoleiada. També és mala sort. Què està passant?

QEP BUTXACA. La paràbola dels germans i el pare.
El premi de la discòrdia. Les herències no són l’únic problema entre famílies. De vegades també es produeixen problemes familiars arran d’un premi milionari. És com aquella paràbola que ens explicaven a Cataquèsi. És el cas de dos germans de Badia del Vallès.
Des de feia cinc anys jugaven cada setmana a la Loteria Primitiva. El 21 de gener el número va sortir i van guanyar 733.778 euros. Un dels germans ha presentat una querella criminal contra el seu germà i el seu pare per no voler repartir el premi. Un germà acusa l’altre d’apropiació indeguda i al pare de cooperador necessari. Va ser el pare qui li va dir a un dels fills que l’altre li havia demanat que digués que li havia tocat al pare els diners i així no haver de repartir-lo amb el germà i sobretoit amb la cunyada, que no suporta. El germà denunciat diu que el número no és el que jugaven els dos sinó un altre que va comprar més tard.

QEP BUTXACA. Els preus pujen.
Dues dades que es van presentar ahir i que tenen molt a veure amb l’economia domèstica. Econòmicament parlant un dels temes del dia és la famosa OPA de Gas Natural però anem a les nostres butxaques. La inflació ha pujat. No és una dada definitiva. S’ha de ratificar el pròxim 16 de febrer.Tot i les rebaixes l’encariment del preu del petroli ha fet pujar preus. Encara no se sap la dada definitiva de l’IPC perpo la provisional enviada a la Unió Europea i el Banc Centrral Europeu és d’un augment de la inflació d’un 4,2 per cent, el mateix nivell del 1997.
En període de rebaixes la tendència és a la baixa però aquest cop l’encariment del petroli i la pujada dels preus de l’alimentació han pujat.

QEP BUTXACA. Objectiu: reduir l'Iva d'internet.
Un grup d'internautes ha començat una campanya per aconseguir que la connexiól a internet tingui un IVA reduït del 7 per cent enlloc del 16 per cent actual.
Volen igual l’IVA al de la televisió digital.
Des que va començar aquesta iniciativa la plataforma ha aconseguir milers d’adhesions a la demanda. Ja hi ha 2500 firmes de tot l’Estat
T’hi pots afegir clicant AQUÍ per anar a la web de recollida.

QEP INSÒLIT. La por a la grip aviària crea curiositats.
La grip aviària de vegades ens fa veure coses que no són.A Austria l’alarma s’ha encès quan han trobat dos ocells multicolors en un estat lamentable. A un el van trobar amb la nuca trencada després de xocar contra un vidre de la facultat de veterinània de Viena. En un primer moment es va pensar que eren símptomes de la grip del pollastre. Els ocells venien del nord d’Europa i estaven famèlics.
Al final ha resultat que anaven beguts. Havien menjat fruits fermentats d’arbres. En van menjar grans quantitats I van quedar en un estat totalment alcohòlic.
Aquesta espècia concreta d’ocells de colors molt vius i cap vermell sempre generen alarma i a l’edad mitjana ja se’ls associava amb la propagació de la peste i això ha fet que tinguin molt mala fama.


QEP TECNOLOGIA. El virus Kamasutra. Segona part.
El dia d’infecció del virus Kamasutra era avui divendres 3 de febrer però sembla que es va avançar. Alguns ordinadors amb la data canvida ja es van veure afectats ahir per aquest virus. Experts informàtics nordamericans han alertat que molts usuaris han perdut fitxers al llarg d’aquesta setmana.
Els autors del virus són desconeguts. Especulen que els ordinadors que més notaran el virus són els de la Índia, Turquia i el Perú però aquí hem d’estar també avui alerta. El virus arriba amb un correu electrònic d’encapçalament suggerent. Pot dir-se MISS LEBANON 2006, HOT MOVIE o GIVE ME A KISS i un text que fa referències al Kamasutra. El cuc es copia de forma ràpida i sorprenent i es reenvia a les adreces del correu electrònic. Es calcula que ja ha infectat mig milió d’ordinadors a tot el món. Si tenim antivirus i sobretot pegats actualitzats no ens veurem afectats.

QEP TECNOLOGIA. Els Òscars dels videojocs.
S’han presentat els candidats a la novena edició dels premis que concedeix cada any als Estats Units l’Acadèmia interactiva de les Arts i les Ciències. Són els Òscars dels videojocs.
Els atorga aquesta acadèmia sense ànim de lucre que engloba els principals distribuidors i creadors del sector. Sony, Microsoft, Nintendo, Electronic Arts, Atari, Disney, etc..
Ara bé destaca el fet que l’estudi espanyol DIGITAL LEGENDS està nominat pel seu videojoc ONE. .Està nominat com a millor joc per mòbil de l’any passat. És un híbrid de joc pel telèfon mòbil i la cònssola de Nokia.
Els premis es concedeixen el 8 de febrer. Clica AQUÍ per coneixe'ls.

QEP TENDÈNCIES. Campanyes de màrqueting originals.
Les campanyes de màrqueting mundial dels famosos cada vegada són més originals.
Ara la coneguda DIOSA DEL GLAMOUR, JORDAN vol subhastar els seus grans pits a través d’internet. Vol que tornin a ser del seu tamany natural. KATIE PRICE s’ha fet popular pels seus grans pits des que ara fa vuit anys es va operar. Ella ha notat això. Que se la coneix més pels pits que com a actriu o cantant i vol canviar.
Vol vendre els implants de silicona a través d’e-Bay. Serà la primera subhasta d’aquestes característiques. Els diners que es recaptin ha anunciat que es donaran a una organització caritativa.

QEP TENDÈNCIES. EL TELEGRAMA tendeix a desaparèixer.
Això ho ha fet evident el fet que la companyia més important del mòn en telegrames, WESTERN UNION ha anunciat el tancament del seu servei. Feia temps que el telegrama no podia competir ni amb el fax ni amb el correu electrònic ni amb el telèfon.
Es dona el fet que la companyia ho ha anunciat a través de la seva pàgina web.
L’inventor del telegrama va ser SAMUEL MORSE i el va inaugurar enviant un missatge de Washington a Baltimore el 24 de maig del 1844. El romanticisme dels missatges curs entretallats per la paraula STON està despareixen i molts empreses el mantenen per romanticisme. Ara l’empresa Western Union sobreviu gràcies a les transferències monetàries entre 200 països.
A Àustria el servei de telegrames també es va suspendre definitivament a finals de l’any passat. A Espanya es manté. Enviar un telegrama costa 7,28 euros i 1,50 per paraula.

QEP NOMS PROPIS
LLUIS LLACH
Lluís Llach ha anunciat que d'aquí a poc més d'un any, concretament el març del 2007, posaria el punt final a quaranta anys d'una carrera artística que va començar el 22 de març del 1967. Llach, ha dit ben clarament que deixaria els escenaris i la producció de discos, i que havia pres aquesta decisió molt motivadament i sense tristesa. Demà farà la pre-estrena del seu darrer espectacle, 'i' que el presentrarà a l'Apolo els pròxims dies.

NAOMI CAMPBELL
La top model interpretarà el DOMINI en una pel·lícula satànica que es gravarà al Vaticà. El protagonista serà JOHN MALKOVICH que farà de capellà.
Es tracta del film THE CALL que parla del dilema d’aquest capellà entre el bé i el mal. Es gravarà pels carrers de Roma i pel Vaticà.

BRAD PITT
Nova enquesta sobre les persones més sexys del món però cap novetat en els primers llocs del rànquing. Aquest cop és una votació feta a la revista NEW WOMAN. Han votat 10.000 dones que han decidit que l’home més sexy del món és Brad Pitt.
L’editora de la revista diu que fins i tot Brad Pitt és més sexy ara que fa deu anys quan també era primer del rànquing.Les novetats són els altres llocs,
A la segona posició hi ha un dels protagonistes de BrokeBack Mountain JAKE GYLLENHAAL, ORLANDO BLOOM i JOHNY DEPP.
L’únic representant espanyol dels cent primers és ANTONIO BANDERAS al 49.
JOSE MOURINHO és sisè i el príncep Guillem 25.

LUIS MIGUEL
El cantant mexicà haurà de comparèixer el mes de març a un tribunal d’Aspen, a Colorado, després de provocar aldarills en un restaurant de l’estació d’esquí. Sembla que hauria colpejat un cambrer. Li hauria donat un cop de puny. Dues persoens l’han denunciat per agressió. Els fets van passar el 3 de juny. La policia va arribar al Restaurant i va arrestar per unes hores el cantant


QEP TELE
CONTROL
La directora general de RTVE, Carmen Caffarel, ha anunciat al Consell d'Administració de l'ens públic la creació de l'Oficina del Defensor del Teleespectador i del Radiooient. El primer titular d’aquest càrrec serà el periodista i professor universitari Manuel Alonso Erausquin, que havia estat secretari del Comitè de Savis que va elaborar un informe sobre la reforma dels mitjans públics estatals.
Aquesta Oficina del Defensor del Teleespectador i el Radiooient es defineix per part de l'ens com un “òrgan independent del qual es dota RTVE per a l'exercici de l'autocrítica”. La seva principal funció és la defensa i el suport als drets dels teleespectadors i oients dels diferents canals i emissores del grup empresarial públ

TÈCNICA
Aplicació del videopodcast a la televisió.
És una iniciativa d’aquesta casa també, d’altuna manera. La sèrie de Televisió Espanyola EMPRENDEDORES està disponible de forma gratuïta amb un Videopodcast al iTunes d’Apple. Es tracta d’una sèrie que ofereix la Fundació Cultural Banesto.
Recorda que s’ha de tenir instal·lat l’iTunes per veure’l. Clica AQUÍ per accedir-hi.

OLGA VIZA
La periodista farà un programa d’entrevistes a LA SEXTA. El programa d’entrevistes es dirà HABITACIÓN 623. Converserà amb personatges polítics, de l'espectacle, dels esports i la cultura i tindrà lloc a l'Hotel Palace a Madrid, a l'estança que dóna nom al programa. Olga Viza compaginarà aquest programab amb EL TRANVIA de Ràdio Nacional.

QUEIXES
1)A Alemanya hi hagut queixes contra el programa de televisió presentat per la model HEIDI KLUM. Els detractors diuen que fa apologia de l’anorèxia.
Diverses noies competeixen i una única noia guanya un contracte com a model.
De 32 noies d’entre 16 i 22 anys només han passat 20 la primare fase. Les expulsades aleguen que les han tret per gordes. Es veu que algunes noies han reconegut que pateixen anorèxia.
De totes maneres són informacions del diari Bild que està fent una campanya per desprestigiar el concurs perquè és del grup ProSieven-Sat1 la competència. De fet és una companyia que els últims temps Bild ha intentat comprar sense èxit

2)Aquí a l’Estat Espanyol s’han queixat per FUERA DE CONTROL.
L’Agrupació de Dones periodistes i l’Assamblea General de l’Associació de la premsa de Granada exigeix la retirada de la sèrie. Consideren que ofereix una lamentable imatge de la professió periodística iuna imatge sexista, distorsionada i manupulada en el llenguatge i les formes de les dones periodistes

CANVIS DE PROGRAMACIÓ
A partir de la setmana que ve, el 12 de febrer TELECINCO aposta per LOS MORANCOS en el prime time dels diumenges. Desplaça 7 VIDAS a les onze de la nit.

ANTENA 3
CANTAS O QUÉ?
El nou reality d’Antena 3 s’estrena el pròxim dimarts.
Substituirà la sèrie A TORTAS CON LA VIDA. No se sap encara si es treu o no aquesta sèrie de la graella. JOSE LUIS MORENO diu que respectarà la dicisió.
El director de l’acadèmia és ROBERT JEANTAL, un prestigiós professor de cant que presidirà el jurat.
Les cançons del primer programa:
Rafi Camino - La casa de Inés, de Guaraná.
Carmen Janeiro - Se acabó, de María Jiménez.
Carlos Castel - Maná, Corazón espinado.
Arancha Bonete - Desesperadas de Marta Sánchez.
Máximo Valverde - El Quijote, de Julio Iglesias.
Sofía Mazagatos - El gato que está triste y azul, de Roberto Carlos.
Miguel de Miguel - Corazón partío, de Alejandro Sanz.
Antonia Dell’Atte - Dové L’Amore, de Cher.
Iñaki Perurena – Maite, una cançó en euskera.
Estefanía Luyk- Tal para cual, de Luz Casal.