16.2.06

DIJOUS 16 DE FEBRER DEL 2006
Tot i que tinguem el suport del BLOC on hi podem penjar imatges avui no utilitzarem aquest suport per ensenyar aquestes que han donat la volta al món de les tortures dels reclusos d'Abu Graib. Què està passant?

QEP BARÇA. Canvi d'hora del partit de lliga de dissabte.
Ara sí que la manifestació convocada dissabte per la Plataforma pel dret a decidir tindrà difusió total no només a Catalunya sinó a tot Espanya. Ja no falten anuncis.
El Barça ha aconseguit finalment canviar l'hora del partit de lliga de dissabte. Audiovosual Sport ha anunciat que el partit BarçaBetis es jugarà a les deu de la nit i no a les sis de la tarda, hora programada en un principi. EL Barça havia demanat el canvi perquè no coincidís amb la manifestació prevista a les cinc de la tarda a Barcelona. La manifestació començarà a la plaça d'Espanya i es farà sota el lema: 'Som una nació i tenim el dret de decidir'.

QEP HÀBITS. Els nens mengen poca fruita i massa xuxes
Diversos estudis alerten sobre els hàbits d’alimentació dels més petits.
1) Diuen que els infants de menys de tres anys mengen molta fruita i verdura per recomanació dels pediatres. El problema és a partir dels 3 anys quan l’alimentació depèn de les escoles i les famílies. Aleshores els nens comencen comenden a menjar només tres racions de fruita i verdura a la setmana quan el més recomenable són quatre peces al dia.
2) Paral·lelament el consum de xuxeries és brutal en aquestes franges d’edat. Es calcula que un 55 per cent dels nens d’entre 2 i 3 anys en consumeixen com a mínim un cop per setmana i un 17 per cent més de tres vegades. A partir dels tres anys els percentatges augmenten fins el 68 per cent. Els menys consumidors de xuxeries de tot Espanya són els madrilenys i catalans.

QEP OCI. El Tibidabo i Disney d'Orlando d'estrena.
TIBIDABO. El parc d'atraccions del Tibidabo de Barcelona obra les portes dissabte que ve amb una important novetat. Aquesta temporada inaugura una atracció de caiguda lliure que serà la primera d'aquestes característiques a tot Espanya.
Es tracta d’un braç articulat que eleva quatre passatgers a 38 metres d'altura, des d'on cauen en caiguda lliure i s'ha arriba a una velocitat de 100 km/h en 2,8 segons. Després, el braç descriu un moviment pendular de 50 metres de longitud.

DISNEY. Mentrestant ahir a Nova York presentaven la nova atracció del parc que té Disney a Orlando. Es tracta d’una mena de carrilet de muntanya russa de pujada i baixada a una muntanya que escenifica l’Everest.

La foto correspon a la presentació mundial que van fer ahir de l'atracció.

QEP BUTXACA. Les subvencions empresarials s'agiliten i simplifiquen.
El ministeri d’indústria vol acabar amb les complicacions burocràtiques que suposa per les empreses demanar ajudes i subvencions. Gràcies a les noves tecnologies agilitarà el procés. Es reparteixen 2228 milions d’euros en prèstams i subvencions per petites i mitjanes empreses aquest 2006. S’elimina la paperassa i es redueixen els terminis de concessió d’ajudes.
Es publicarà un calendari a principis d’any que valdrà per tot l’any. Els que ho demanenin tindran 30 dies per des que es publiqui al BOE per demanar i indústria es compromet a dir alguna cosa abans de 60 dies.
Una de les principals novetats és que es farà una base de dades amb la documentació i quan una empresa hagi demanat una ajuda ja no haurà de tornar a presentar les dades quan en demani una altre perquè queden arxivats i classificats. Ja no fan falta fotocòpies, segells ni cartes certificades. Inclou un simulador en què es pot calcular les possibilitats que et donin una subvenció abans de demanar-la.
Tot es centra al portal www.mityc.es

QEP BUTXACA. Sang a canvi de transport.
L'Ajuntament de Tarragona i el Banc de Sang i Teixits de la ciutat han firmat un conveni de col·laboració en virtut del qual el consistori es compromet a donar bitllets de transport gratuïts a tots els qui donin sang en un centre de salut de la comarca. L'acord, que té una validesa de tres anys, el van firmar ahir el president de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, i el director gerent del Banc de Sang i Teixits, Ramon Pau. L'objectiu és facilitar a la població i conscienciar-la de la necessitat d'augmentar les donacions de sang, donar facilitats als actuals donants i augmentar la xifra, que ara és de 2.700 a la ciutat i 21.000 a la demarcació.

QEP BUTXACA. Pujen els preus de Fortuna, Nobel i Marlboro.
Fumador que sapigueu que FORTUNA I NOBEL pujen avui 35 cèntims de preu. El MARLBORO va pujar ahir 40 cèntims.



QEP TECNOLOGIA. ESPECIAL 3GSM WORLD CONGRESS.
- Coincidint amb el congrés mundial l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la creació d’un nou servei d’informació i atenció ciutadana a través del mòbil.
El servei inclourà l’agenda d’equipaments i l’agenda d’oci de la ciutat.
També s’està estudiant que es pugui consultar la guía urbana i la informació del transport públic el conegut popularment servei COM ANAR-HI que ofereix Transports Metropolitans de Barcelona. Són les dues seccions més populars del portal BCN.ES i del telèfon 010. El servei serà accessible a través d’un portal WAP a través del navegador del telèfon mòbil o enviant un missatge al 7010
Les persones que tinguin Agenda electrònica ja disposen d’aquests serveis i fins i tot es poden baixar d’internet la guia urbana perquè els quedi instal·lada a la Palm.L’Ajuntament també prepara dispositius mòbils PDA per la guàrdia urbana, parcs i jardins i els funcionaris municipals d’inspecció fiscal. La previsió és que el 2009 més de 1500 treballadors municipals tinguin una PDA.

- Avui hi ha dues notíciesa que tenen a veure amb SKYPE, aquesta marca de e-Bay de telefonia a través d’internet. Una de positiva i una de negativa.
NEGATIVA: Skype ha perdut un 50 per cent dels usuaris europes després que els proveedors han començat a oferir serveix molt similars per trucar a través de l’ordinador. Han guanyat, en canvi usuaris British Telecom, American Online i Wanadoo. Skype s’ha desplomat als països europeus.
POSITIVA: L’anunci que va fer ahir en el marc del 3GSM de Barcelona. SKYPE saltarà a la telefonia mòbil. A finals d’any començarà un període de proves a Suècia. Es tracta de fer trucades per ordinador a través de xarxes Wi Fi i pel mòbil. Aplicarà la mateixa filosofica que fa ara en el PC. Trucades gratuïtes pels usuaris a excepció de les trucades locals. Per aconseguir-ho s'ha unit amb Hutchison 3G.

QEP TECNOLOGIA. Pasqual Maragall presenta el seu bloc.
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, presentava ahir oficialment el seu bloc a l’Auditori del Palau de la Generalitat, amb el compromís que els continguts que vehiculi es mantindran fidels als principis de "circumspecció, claredat i sinceritat". Al seu quadern de bitàcora el president plasmarà les reflexions que es derivin de la seva activitat diària i de la situació política. “M’agrada explicar i m’agrada escoltar. Tinc la sensació que hi ha un dèficit d’explicació i d’escoltar perquè estem molt pautats en l’actual sistema d’informació”, va declarar Maragall, que espera que el bloc no només serveixi per transmetre les impressions pròpies sinó per recollir les alienes. Clica AQUÍ per accedir al bloc. ( Foto i text de Comunicació 21).

QEP TECNOLOGIA. Cap al DNI electrònic.
Cerimònia oficial avui de la posada en funcionament del DNI ELECTRÒNIC

QEP TENDÈNCIES. El flamenc està de moda al món.
Aquests dies es fa a londres la tercera edició d’un festival de Flamenc amb diverses actuacions que tenien penjat el cartell d’entrades exhaurides molts dies abans. L'actuació de SARA BARAS ha estat un gran èxit. Paral·lelament a Nova York unes 1500 persones han aplaudit i obecionat CRISTINA HOYOS en una gala flamenca al City Center Theatre. En aquest cas era l’acte central d’una campanya de promoció turística d’Andalusia. A l’acte hi va ser MELANIE GRIFFITH. Fa pocs dies es va fer a Nova York la sisena edició del festival de Flamenc de Nova York i d’aquí a poc comença el del Canadà, a Vancouver i a Paris es farà el maig amb Enrique Morente.

QEP TENDÈNCIES. Es comença a imposar tot allò relacionat amb el Codi Da Vinci.
Visites a Edimburg, l’estètica eclesiàstica i gòtica, el drama. EL CODI DA VINCI es presentarà al Festival de Cannes. L’estrena promet generar tanta polèmica com la publicació del llibre el 2003. A les últimes hores l’OPUS DEI ha emès un comunicat a través del qual remarca que no farà cap boicot al film protagonitzat per TOM HANKS i AUDREY TAOUTO. De totes maneres detaquen que el Codi Da Vinci ofereix una imatge deformada de l’esglesia catòlica i l’estrena e la pel·lícula

QEP TENDÈNCIES. La moda BROKEBAK MOUNTAIN al cinema.
Proliferen les pel·lícules de diversos gèneres amb història d’amor gay.
L’èxit de crítica i de públic ha inspirat un productor nordamericà que ha encarregat l’adaptació al cinema d’una novel·la que explica la història d’amor entre jugadors de bèisbol. Es tracta del llibre THE DREYFUS AFFAIR. És la història d’un esportista casat, Randy Dreyfus que s’enamora d’un dels seus companys d’equip, fet que provoca un escàndol i que el treguin de l’equip.

QEP CITES
- FIRAVI. Avui s’inaugura a Vilafranca del Penedès
- THE DEFTONES. El grup californià de hardcore actuarà el 28 de maig a la sala Razzmatazz de Barcelona per presentar 'B Sides And Rarities', el seu nou treball que recull versions i preses acústiques dels seus temes més coneguts. Aquest concert suposa la tornada de la banda a Barcelona després de la seva última actuació a la capital catalana el mes de març del 2001, en què va tenir com a teloners Linkin Park i Taproot.
- THE PRESIDENTS OF UNITED STATES OF AMERICA actuarà el 15 de maig a la sala Bikini de Barcelona i l'endemà a la sala Caracol de Madrid per presentar el seu últim treball, 'Love everybody'. Les entrades per als dos concerts ja són a la venda
- JULIETTE AND THE LICKS, la banda de rock liderada per l'actriu Juliette Lewis, actua avui a la sala Bikini de Barcelona en el que serà l'únic concert del grup a Espanya. Aquesta actuació de la banda suposa el seu retorn a Espanya per presentar el seu àlbum de debut, 'You're speaking my language', després del seu exitós pas el setembre passat per l'Azkena Rock Festival de Vitòria.

- TOMATITO actua avui al Palau de la Música Catalana per presentar els temes del seu últim treball, 'Aguadulce', per al qual ha tingut les col·laboracions de Diego el Cigala, El Potito, Guadiana i la seva filla, Mari Ángeles.
- AIDA a partir d’avui al Palau Sant Jordi amb un escenari mòbil de 600 metres quadrats.

QEP TELE
RETIRADA
Antena 3 ha decidit retirar el programa ¿CANTAS O QUÉ? ProduÍt per Gestmusic perquè no ha complert les expectatives. Ha tingut poca audiència. El primer un 17 per cent i el segon un 12 per cent de quota de pantalla.

PREMIS ZAPPING
El 23 de febrer s’entreguen els premis ZAPPING en un acte al Palau de Congressos de Catalunya. Són els premis que atorga Telespectadors Associats de Catalunya.
Ja se saben els nominats i tres dels guanyadors.
Es premia el nou canal digital CLAN TV de Televisió Espanyola. Rebrà el premi Especial per la seva sensibilitat a la infància.
Les sèries del Canal Cuatro rebran un premi per la qualitat i el programa de Televisió de Catalunya MIRA’M BÉ. Obté el premi Valors per ensenyar a veure televisió des de la pròpia televisió.
Aquestes són les nominacions:
- Millor programa d’actualitat:
Antena 3 Noticias
La nit al dia
Dias de cine.
- Millor actriu: EMMA VILARASAU, ROSA MARIA SARDÀ i LYDIA BOSCH
- Millor actor: PACO LEÓN, DANIEL FREIRE i RAMON MADAULA.
- Millor presentador: FERNANDO ARGENTA de El Conciertazo, EVA HACHE i MANEL FUENTES
- Millor programa d’entreteniment
BUENAFUENTE
L’AFERS EXTERIORS
CAMERA CAFÉ
- Millor espot: 'Caña cantada' de Cerveza Cruzcampo, 'Ruleta fortuna' de la Fundación de Ayuda contra la Drogadicción i 'Partido Madrid-Barça', de Digital+.
- Millor programa d'actualitat a una televisió local:
'Motomania', de 25 TV
'Postals d'estiu', de TV Girona
'Ingràvids', de Canal Terrassa TV
- MIllor programa divulgatiu d'una televisió local:
'L'herbolari', de TVO
'Comunica't', de TV Comtal
'Numero Pi', de Canal Nord TV.

HÀBITS
Els nens catalans veuen menys televisió i llegeixen més que la resta d'espanyols, segons un estudi estatal sobre els hàbits de les famílies espanyoles amb nens de fins a 7 anys, que posa en relleu que Catalunya és la comunitat on menys es veu la televisió. Un 22,5% dels nens catalans veuen menys d'una hora de televisió al dia, quan la mitjana nacional és d'un 18%.
Així mateix, els nens espanyols veuen la televisió una mitjana de 2,1 hores diàries, i en el cas de nens entre 6 i 7 anys, el 36,1% supera les quatre hores al dia davant de la petita pantalla, segons l'estudi, presentat avui a Barcelona, promogut per l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP) i Dodot, realitzat sobre un miler de famílies espanyoles.

FIXATGES
El triunfito GUILLERMO MARTÍN debutarà com actor de televisió a la sèrie MATRIMONIS I PATRIMONIS que s’emet per la televisió autonòmica valenciana CANAL 9. Farà de SUSO, un noi que arriba a la urbanització La solana on es desenvolupa la trama. És un sèrie de comèdia que explica la vida de tres famílies de la urbanització.
Guillermo Martín ha estudiat quatre anys art dramàtic abanda de cant, piano i solfeig.

ESTRENA
Polònia a TV3

2 comentaris:

Alícia ha dit...

olaaa!! ma pots cuntestar a una pregunta??? wenu nu se si la sabras pk ia ta una mika pasada xro wenu.... com k ma suposu kets del barça = k io... tu t'enrecordes d'akell anunci ke surtien tres nois am sammarretes del barça xo ke numes parlava el del mig (k tava mol b...¬¬) sobre un discurs de com cumportarse.... pos saps on el puk trobar el discurs... pk ma va agradar molt i nu el trobo!!! sobretot allo ke diu al final: ke l'escut va a leskerra x una raó i ke si no la saps pos no cal k te la posis (la sammarreta...) wenu cnt plis al meu blogg pleasee!! mil gràcies!!!!!!!!!!
Visca el Barça i visca Catalunya!!
xDD (estik fatal...)

Anònim ha dit...

call calling internet phone yahoo




Hi, great blog by the way - didn't think you'd mind me posting this anonymously - as you do allow anonymous posts ;-).

Anyone tried this Skype program yet for free telephone calls over the internet? A guy at work uses it all the time and because he signed all his friends and relatives up he saves a fortune on his calls. Might be worth a go.

Good luck with the blog






.