17.1.06

DIMARTS 17 DE GENER DEL 2005
Ahir al vespre es va notar un terratrèmol a Artés, al Bagès. Què està passant...


QEP EDUCACIÓ. Mesures per fer front el fracàs escolar.
S’estan provat un seguit de mesures per frenar l’anomenat FRACÀS ESCOLAR.
De moment s’ha autoritzat a uns 70 centres de Catalunya que un seguit de voluntaris o exs-estudiants ajudin els escolars a fer els deures en horari extraescolar.
A més els centres educatius podran ampliar el seu horari si considera que la mesura pot lluitar contra el fracàs escolar d’alguns alumnes que es queden enrera. El departament d’educació estudia aquesta possibilitat que està en fase experimental.
Les mesures s’aplicarien a canvi de més recursos econòmics.

QEP INSÒLIT. El govern egipci decreta que no es faci sexe sense roba
Sembla ciència ficció però és cert. A Egipte, un nou decret aprovat pel govern prohibeix fer l’amor despullats i assegura que practicar el sexe sense roba invalida completament el matrimoni. El què s’ha anunciat ara és una FATWA egipcia, un pronunciament legal a l’Islam, prohibeix l’home tenir sexe despullat amb la dona perquè considera que la pràctica sense vestimenta no és coherent amb el Corà ni l’esenyament del profeta. Hi hagut crítiques al mateix Egipte sobre això. Els més liberals creuen que s’hauria de poder fer l’amor despullats sempre i quan el marit no mirés directament als genitals de la seva dona. Proposen anar despullats però amb les parts tapades.

QEP BUTXACA. Els quatre portals que més vènen.
Les quatre pàgines a internet que han registrat un volum de vendes més importants, sobretot en viatgtes a Espanya són per aquest ordre i de més a manys
IBERIA
EL CORTE INGLÉS
RUMBO
VUELING

QEP BUTXACA. Màxim històric de la contractació d'oficines.
S'hi ha arribat gràcies a que l'administració n'ha contractat moltes el 2005.
Barcelona va tancar l'any 2005 amb un volum de contractació d'oficines de 413.500 metres quadrats, un 15% més que el 2004 i un rècord històric per a la ciutat i el seu entorn més pròxim. Els preus van augmentar moderadament i va continuar l'escassetat d'oferta, per la qual cosa els inversors comencen a buscar oficines a d'altres ciutats europees.
El protagonista en el volum de contractació va ser el sector públic, amb 100.000 metres quadrats, el 23% de la superfície total contractada durant l'any. La Generalitat de Catalunya va contractar durant el 2005 uns 70.000 metres quadrats d'oficines, i altres organismes públics autonòmics i estatals, els 30.000 metres quadrats restants. Clica AQUÍ per veure les promocions de luxe de Marbella.

QEP BUTXACA. Les cases en venda més cares d'Espanya.
Les 14 cases més cares que són a la venda a l'estat espanyol es troben situades a la Costa del Sol, segons un rànquing realitzat pel portal immobiliari Expocasa.com entre els 125.000 habitatges que ofereix.
En aquest informe s'assenyala que l'immoble més car posat a la venda és a Marbella, concretmanent, una casa per la que en demanen 15 milions d'euros. Aquest xalet està a la zona residencial del municipi coneguda com la Milla d'or, disposa de 2.000 metres quadrats repartits en diverses plantes, sis dormitoris i sis banys, piscina, jardins privats, habitacions per al servei domèstic, diversos garatges i un dipòsit d'aigua particular. El segon lloc del rànquing l'ocupa un immoble de 1.500 metres quadrats situat també a Marbella i valorat en 13 milions d'euros.

QEP TENDÈNCIES. Es porta l'estètica MUHAMMAD ALI.
El bosejador Muhammad ALI celebra avui 62 anys. El seu estat de salut no és excel·lent. Pateix una greu malaltia però la seva imatge sí que és troba en clara recuperació sobretot a la moda. És tendència. La marca ADIDAS acaba de treure una col·lecció dedicada a Muhammad Ali que recupar les bambes que portava als anys seixanta. És un disseny que recupera aquella moda. Adidas també ha fet una col·lecció dissenyada per un personatge més contemporani. Es tracta de la rapera Missy Elliot. En aquest cas són bambes fúcsies, negres i liles. Un estil molt diferent.

QEP TENDÈNCIES. La passarel·la de moda arriba a les pistes de tenis.
Últimament alguns tenistes ja s’havien apuntat als colors llampants que no eren gaire habituals entre els tenistes. La cosa ha anat molt més enllà i en el cas del tenis femení la tendència és que cada vegada utilitzin més el seu reclam i la pista per ensenyar modelets. Anna KURNIKOVA i MARIA SHARAPOVA amb cossos espectaculars són els que estan explotant més aquesta faceta.
Ara també s’ha d’afegir a la llista MARIA KIRILENKO una russo que està a punt de fer 19 anys i que ocupa la posició 25 de l’ATP. Juga amb roba de la firma Stella McCartney. EL cap de setmana passat es va presentar a un entrenament previ a l’Open d’Austràlia amb un vestit molt curt de color lila que la dissenyadora britànica Stella McCartney va presentar en la seva última col·lecció.

QEP TECNOLOGIA. detingut a Màlaga un cracker que ha afectat l'exèrcit americà.
La guàrdia civil ha detingut a Màlaga un CRACKER que hauria atacat a través d’internet un ordinador del departament de defesa dels Estats Units.
La detenció es produeix enmig d’una operació policial batejada amb el nom de NAVY. Sembla que l’atac comprometia greument el funcionament d’un dic sec de manteniment de submarins nuclears. Es calcula que els danys provocats per aquest pirata informàtic malagueny sçpn de mig milió de dòlars. De fet no operava sol. La policia ha detecta l’existència d’un grup que ha fet diverses accions. L’operació va començar quan efectius de la Seguretat informàtica de l’armada dels Estats Units van detectar un accés il·legal a l’ordinador i van veure que venia d’Espanya.

QEP TECNOLOGIA. El fax continua viu.
Tot i els avenços d’internet i el correu electrònic, el FAX no ha mort.
A diferències del què es pogués pensar en un principi, el mercat del fax continua creixent i atreient inversors. La marca francesa SEGEM és la líder del sector a la Unió Europea i ha anunciat que continuarà invertint en aquests aparells.
A la Xina, la venda de faxs ha augmentat el 2005 d’un 40 per cent i a la Índia també és un producte que es ven cada vegada més. El Fax és un aparell que converteix documents en impussos per transmetre’l a un altre aparell que el reconverteix en document. Cada vegada més aquí l’integrem en fotocopiadores multifunció i a l’ordinador però a l’Àsia, el fax es continua comprant en solitari. El motiu és el preu prohibitiu que encara tenen allà els ordinadors i les dificultats que provoca l’alfabet xinès.
De totes maneres a Europa el fax continua viu perquè permet enviar documents firmats i reconeguts per la justícia mentre que l’autentificació de correus electrònics encara no està reconeguta de manera oficial.

QEP TECNOLOGIA. Un nou telèfon que fusiona un fixe amb un mòbil.
La companyia BT ESPAÑA ha anunciat que oferirà un servei per empreses que permet utilitzar un mateix terminal com un telèfon fix dins l’oficinal i com un mòbil fora del centre de treball. Això serà possible a mitjans d’aquest 2006 i gràcies a la tecnologia WI FI sense fils. BT FUSION treballa ara per arribar a acords amb les operadores. A la Gran Bretanya això ja és possible des del setembre i amb Vodafone.
Per què això sigui possible aquí i amb totes les operadores cal acabar de confeccionar la xarxa inalàmbrica Wi Fi.
Aquest nou servei permetria als clients optimitzar els costos. Inclourà tecnologia intel·ligent que selecciona de forma automàtica la xarxa més barata fixa o mòbil en funció del tipus de trucada. Diuen que la factura es pot arribar a reduir d’un 30 per cent

QEP NOMS PROPIS
THAKSIN SHINAWATRA
És el primer ministre de Tailàndia. Aquesta setmana és noticia perquè per guanyar popularitat ha ideat una mena de GRAN HERMANO televisiu. Últimament la seva gestió al govern tailandès té moltes crítiques i ha decidit viure durant tota aquesta setmana en una mena de tenda de campanya aixecada en una zona rural del país poc desenvolupada. Un equip enregistra les seves converses i tot el què fa,
L’espectacle s’emet les 24 hores per la tele. Rebrà la visita dels camperols. SHINAWATRA és un multimilionari convertit en polític. Ara recorre a l’afició extrema que tenen els tailandesos en els realitys. Durant el seu mandat ha passat del món rural i ara vol recuperar popularitat en aquest sector i això que representen el 87 per cent del total de la població.

SOLEDAD GIMÉNEZ
A través d’un comunicat, la fins ara cantant de PRESUNTOS IMPLICADOS anuncia que deixa el grup després de 22 anys d’èxits.
En aques comunicat considera que ha près la decisió més difícil i dolorosa de la seva carrera i diu que ho fa ara per evitar RUMORS INSANS.
Explica que ha estat reflexionant durant un temps. Explica que ha près la decisió per una “necessitat íntima i personal d’afrontar la vida amb honestetat reconeixent el cansament emocional i l’esgotament al que ha arribat per la seva maner diferent i personal d’entendre les relacions”. Diu que vol tenir una vida “més sincera en la que pugui treballar amb més armonia i il·lusió”.
La decisió ja la va comunicar als seus companys de grup el mes d’agost però no serà fins el maig quan acabi aquesta relació. Actualment el grup està fent una gira per teatres.

JEWEL
Recurdeu aquest cantant amb la guitarra?. Encara no ha condessat quan es podran sentir les seves 13 noves cançons però es comencen a conèixer alguns detalls de com seran. El títol del seu nou àlbum serà Goodbye Alice in Wonderland.
A la seva pàgina web ogicial jeweljk.com reconeix que l’àlbum ha estat per ella com una mena de catàrsi.

ANDREA CORR
La setmana passada l’enquesta feta per al revista Hola a Espanya donava com a personatges més atractius David Bisbal i Shkira. La mateix enquesta però a la gran bretanya dona uns altres guanyadors. A HELLO han escolllit com a persoantges més atractius del 2005 ANDREA CORR. La vocalista de The corrs s’ha imposat a Christina Aguilera, Anastacia i Angelian Jolie.

QEP CITES
- Concert avui d'Adler’s Appetite, la banda de Steven Adler, el guitarrista de Guns N’ Roses. El van fer fora del grup el 1990 per la seva addicció a les drogues.

QEP TELE

HÀBITS
Una sexòloga italiana ha fet un estudi entre unes 600 persones que determina que les que tenen televisor al dormitori tenen menys activitat sexual.

LOCALS
La cadena televisiva local privada 25tv ha creat la figura del defensor de l'espectador. Amb aquesta iniciativa, l'emissora pretén que els espectadors tinguin un espai on exposar les seves queixes o fer suggeriments amb l'objectiu d'oferir un servei millor. 25tv, que es pot sintonitzar amb Barcelona i la seva àrea metropolitana, posarà a disposició dels teleespectadors un correu electrònic i un número de telèfon on adreçar els seus suggeriments.

TENDÈNCIA
Els britànics han començat l’any amb tres reality shows de famosos.
Hi ha un programa que es diu CELEBRITY FIT CLUB. Vuit famosos lluiten per veure qui perd pes més ràpid. El primer que recuperi la forma guanya.
També es fa el GRAN HERMANO VIP i el SOAPSTAR SUPERSTAR.
La moda en televisió és la de famosos fent coses.
Aquests són els concursants del Celebrity Fit club:


PROJECTES
Projectes catalans per la televisió estatal que ja s’han posat en funcionament
- EL TERRAT ha començat a gravar ja la comèdia DIVINOS per a Antena 3.
- EL TRICICLE prepara per a Telecinco TELETIPOS una sèrie de sis programes d’humor.

GLOBUS D’OR
Secció televisió.
La millor sèrie dramàtica és LOST- PERDIDOS.
La millor sèrie de comèdia o musical MUJERES DESESPERADAS.
DE totes maneres cap de les seves actrius ha guanyat premi. Optaven quatre pel premi que s’ha emportat la protagonista de la sèrie WEEDS.
S’ha emportat premi també HUGH LAURIE de la sèrie HOUSE que Cuatro estrena dimarts que ve a Espanya.
Com a millor actriu en una sèrie dramàtica ha guanyat el premi GEENA DAVIS per COMMANDER IN CHIEF.

RUMOROLOGIA
- CAROLINA FERRE és la principal candidata per presentar el nou programa que prepara Tele 5 per quan acabi la setena edició de Gran Hermano. Es tracta d'un èxit internacional. Un reality show titulat LA COCINA DEL INFIERNO que consisteix en dos grups de famosos que aprendran a cuinar. En un principi sonava com a presentador Jesús Vazquez però s'ha decidit guardar per la pròxima edició d'Operación Triunfo.

- CUATRO recuperarà el concurs ALTA TENSIÓN presentat per LUíS RODERAS.

PROGRAMACIÓ
Avui s'estrena EL LOCO DE LA COLINA a La Primera. JESUS QUINTERO entrevistarà ALEJANDRO SANZ i ANTONIO GALA.