10.1.06

DIMARTS 10 DE GENER DEL 2005
Han multat la primera persona per fumar en un lloc prohibit. La multa és per no fer cas a la policia que li demanava que apagués la cigarreta. Ha passat a Pamplona i ningú vol donar-ne la identitat. És M.E.C i té 39 anys. Què està passant...

QEP HOMES i DONES. A les italianes no els fa rès fer banyes.
Una enquesta feta per una revista italiana de psicologia deixa clar que les dones italianes tenen molts més remordiments després de menjar que no pas si enganyen la seva parella.Les respostes de les dones indiquen que menjar o comprar més del compte i compulsivament els fa sentir molt més malament. El sentit de culpabilitat és menor en el cas de cometre una infidelitat. S’ha preguntat a homes I dones d’entre 25 I 55 anys. Havien de dir què els fa tenir més remordiments. A la llista, ser infidel a la parella no apareix fins a la setena posició. Als homes els passa el mateix però la majoria se senten més malament que les dones segons aquest estudi.

QEP TENDÈNCIES. L'Urbanudisme.
A la ciutat de Buenos Aires es viu un boom de l’anomenat Urbanudisme.
Alguns el defineixen com un fenòmen artístic però el cert és que els portenys no deixen de sorprendre’s amb aquelles persones que es treuen la roba en espais públics.
Cada vegada hi ha més urbanudistes a la ciuta de Buenos Aires. És un fenòmen que va a més. El fotògraf Spencer Tunnick ja va fer una de les seves fotos l’any 2002 a la ciutat amb unes 500 persones despullades a l’obelisc. Diversos artistes s’han atrevit a fer obres en viu com Luizo Vega o Inés Gliemmon que va decidir traslladar les festes nudistes a places i carrer amb l’objectiu de provocar i generar reaccions fortes. El cas d’un altre personatge popular Abril X és el de practicar el nudisme urbà de tipus polític i molt més europeu.

QEP TENDÈNCIES. Cada vegada proliferen més els anomenats SPAS urbans.
Són centres de relax enmig de la ciutat. Uns Oassis. Tots s’apunten a la premissa que la hidroteràpia és una gran eina antiestrés. En aquest tipus de centres es troba un ambient relaxat, un tracte personalitzat i amb l’aigua com a gran protagonista.
En aquests centres hi ha banys turscs, hidromassatges, dutxes de contrast i altres tècniques com l’oxigenoteràpia, uns massatges amb olis anomenat Ayurvèdic, tractaments amb fang o xocolata.


QEP TENDÈNCIES. Aquest any es portarà Mozart.
Es celebren els 250 anys i Viena ja comença a vestir-se del seu art. De fet Mozart va néixer a Salzburg però es va passar els últims deu anys de la seva vida a Viena. Es projectaran pel·lícules sobre el músic, se sentiran durant tot l’any les seves tres obres DON GIOVANNI, LAS BODAS DE FIGARO i LA FLAUTA MÀGICA.

QEP BUTXACA. Bon preu no ha notat boicot sinó tot el contrari.
El grup de supermercats Bon Preu, amb seu a les Masies de Voltregà, (a Osona), ha registrat durant aquesta campanya de Nadal un increment de vendes de cava català del 10,4%. S’han esgotat tots els lots de productes de Nadal etiquetats en català (uns 400). Segons fonts d’aquest grup els lots amb etiquetes en català han estat els més demanats. Les vendes de vins del Penedès han crescut un 20,96%, i la resta de vins catalans, un 19,56%. L'empresa també ha assenyalat que els vins d'altres zones no catalanes, com Rioja, només han augmentat un 0,84%.

QEP BUTXACA. Balanç a Seat.
S’han fet públiques les dades de la SEAT el 2005. El fabricant d’automòbils, filial del grup alemany Volswaguen va vendre menys cotxes a nivell mundial. Les vendes van baixar d’un 4,5 per cent aproximadament. En canvi el mercat interior hi va haver 152.000 unitats més venudes. Les vendes de Volswaguen, en canvi, van pujar l’any passat de més d’un 3 per cent el que representa arribar a un rècord de vendes de la companyia alemanya. Els cinc nous models de Volswaguen han estat tot un èxit al mercat mundial i en canvi els de Seat no.

QEP BUTXACA. Revista per multimilionaris.
A la Gran Bretanya ha sortit al mcercat una nova revista dirigida aquest col·lectiu. Per pertànyer al grup i rebre la revista en subscripció s’ha de tenir una fortuna de cop a mínim 7 milions d’euros.Entre els reportatges del primer número hi ha els detalls sobre cóm comprar-se una binya o els beneficis de viatjar amb un avió privat. La revista es diu Spear's Wealth Management Survey.

QEP TECNOLOGIA. Comença la MacWorld d'Apple.Ha acabat a Las Vegas la fira tecnològica i ha començat a San Francisco la MACWORLD EXPO. És la fira més important d’Apple on es revelen les innovacions que la marca presenta.
La intervenció més esperada sempre és la de STEVE JOBS el fundador d’Apple.
Ha d’internvenir les pròximes hores. Els rumors previs apunten a diverses coses:
Podria presentar un nou iPod nano amb més potència i capaç de reproduir vídeo. Un altre rumor és que els Mac minis incorporaran xips Intel, i que els iPod shuffles es llançaran en diversos colors. Un acord del qual s'ha parlat força és el que han rubricat Apple i FOX Studios, en virtut del qual la botiga iTunes oferirà vídeos de The Simpson.
A banda la cosa purament tecnològica, la fira té atraccions per a fer passar una bona estona els visitants. Una de les més originals és enguany el John Lenon Educational Bus Tour, un autobús equipat amb la tecnologia musical més avançada: instruments electrònics, equips d'enregistrament i ordinadors, tots d'Apple, és clar, perquè tothom qui vulgui pugui crear la seva música i vídeos musicals.

QEP TECNOLOGIA. Un robot-secretaria.
L’empresa japonesa KOROKO CO ha presentat el seu robot humanoide ACTROID, un robot femení capaç de gesticular i parlar com si fós un ésser humà més. Té el tamany real d’un ésser humà, no pot moure’s i pot parlar xinès, anglès, japonès i coreà.
És molt real. Utilitza sistemes mecànics per a realitzar 42 moviments de la seva cara. Permet transmetre emocions i comportaments gairebé humans.
L’androide humà és una mena de conjunció entre actriu i robot. Està pensat en substituir les recepcionistes i en un primer moment es comercialitzarà dins de cabines d’informació.

QEP TECNOLOGIA. Empresaris catalans demanen millores en l'ADSL.
Empresaris del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès reclamen a Telefónica més cobertura d'ADSL per als polígons industrials. L'Associació d'Empresaris del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès (ADEG), ha reclamat avui a Telefónica més cobertura de banda ampla davant el dèficit que pateixen bona part dels nuclis industrials d'aquestes comarques de la província de Barcelona. Aquest dèficit en les comunicacions comporta, segons l'ADEG, greus conseqüències per a l'activitat normal de les empreses. ADEG ha explicat que un dels polígons que més ha reclamat la instal·lació de serveis de banda ampla és el de Vilanoveta, al terme municipal de Sant Pere de Ribes, on existeix una gran concentració industrial a causa del desenvolupament de la Rambla del Garraf. En el cas del polígon de Vilanoveta, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes va cedir fa alguns mesos un espai de terreny a l'operador perquè pogués instal·lar un repetidor que en garanteixi la cobertura. Segons l'ADEG, el dèficit d'aquests serveis en aquest cas fins i tot provoca que hi hagi empreses que tinguin carències en els seus subministraments bàsics.
Per això, l'ADEG té prevista una recollida de documents i firmes de suport que seran enviades a la direcció general de Telefónica a Catalunya i a altres instàncies.

QEP NOMS PROPIS
BJORK
La cantant i actriu islandesa es considera el personatge famós més excèntric. Es destaca, sobretot, l’estilisme inspirat amb el llac dels cignes amb el qual es va presentar a la cerimònia dels Òscars el 2001 i el seu comportament estrany en general.També es recorda molt en aquesta enquesta l’incident amb un periodista a l’aeroport de Bangkok- Bjork el va atacar per haver-se acostat massa a la seva filla.
En aquesta llista dels més extravagants també hi ha:
ElTON JOHN, La dissenyadora VIVIENNE WESTWOOD, el cantant OZZY OSBOURNE i el bosejador CHRIS EUBANK.

AVRIL LAVIGNE
És evident que la cantant canadenca vol deixar el seu look punky que la va fer popular ara fa tres anys. N’acaba de fer 21 i a una entrevista recent apareix fotografiada vestica de GUCCI i CHANEL. De fet és la protagonista del número de febrer de la revista de moda Harper’s Bazaar on hi apareix en un reportatge fotogràfic d’alta moda. Ella mateixa ha confirmat que comença a sentir-se més femenina. Ara li interessa més la perruqueria, el maquillatge i la imatge en general. Aquest 2006 treurà disc i vist això potser lookm amb una imatge més adulta I sofisticada.

MICHAEL JACKSON
Va de jutjat en jutjat. Ara és el veterinari MARTIN DINNES que s’encarrega de cuidar els animals que té al petit zoo de Neverland qui ha presentat una demanda contra el cantant. Aleja que Jacko deu més de 90.000 dòlars en impagaments. El cantant està instal·lat a Bahrein. Fa mesos que no trepitja Neverland on hi té flamencs, jirafes, elegants i orangutans.

JUANES
Es manté ferm en la seva postura contra la guerra.El colombià ha rebut ara dos fussils que convertirà en guitarres com un símbol per una futura reconciliació nacional al país que passa per un desarmament dels paramilitars i el final de les desigualtats. Durant la seva última gira ja va presentar un model semblant que va tenir molt d’èxit. Una arma transformada en instrument.
No es descarta que els nous instruments estiguin fets pel LIVE 8 Llatinoamericà que estan organitzant Shakira i Alejandro Sanz juntament amb Juanes

ARNOLD SCHWARZENEGER
Va patir un accident de moto el diumenge i li han hagut de fer quinze punts de sutura al llabi. Segons la seva portaveu, anava amb la seva Harley Davidson pels carrers de Los Àngeles, prop de casa seva i acompanyat del seu fill quan no va poder esquivar un cotxe que anava enrera a poca velocitat. Els dos portaven casc i el seu fill de dotze anys anava al sidecar de la Harley. Només té rascates i cops. El conductor del cotxe ha quedat il·lès. Ara tothom recorda aquell dia que el gobernadore de Califòrnia, un amant de le sHarleys va dir: Tin una Harley i si caic no tinc por que em facin mal els muscles.

QEP TELE
NOVETATS
Avui pre-estrana de EL LOCO DE LA COLINA a La Primera amb Jesús Quintero. Farà una xerrada de més d'una hora amb Rocio Jurado.

CONCURS TDT
Un total de 110 candidatures opten als 59 canals de TDT local privada que es concediran a Catalunya, segons informava ahir la Direcció General de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisuals. Com era d’esperar, les demarcacions més sol·licitades han estat el Barcelonès, amb un total de 12 ofertes per a quatre canals disponibles, el Baix Llobregat, vuit per a quatre canals, i el Vallès Occidental, 10 per cobrir-ne cinc. Tot i que les propostes presentades pels operadors són gairebé el doble de les adjudicacions disponibles, aquesta xifra no supera les expectatives del Govern, que esperava que es presentessin de 150 a 200 projectes. El termini de recepció de les candidatures finalitzava ahir a les dues del migdia.

PROJECTE
S’ultima un nou programa de televisió que de moment no arriba a Catalunya.
Té la màgia com a protagonista i PAZ PADILLA serà la presentadora. És una deles grans apostes de la FORTA per aquest hivern. S’estrena a finals de gener.
Es veurà inicialment per Canal Sur, Telemadrid i Canal 9. És un magazine familiar. Es diu SHALAKABULA, i é sde la productora d’ANKAWA.

CANVIS
El pobre resultat d'audiència que Vientos de agua va obtenir en la seva estrena la setmana passada, 2.439.000 espectadors i un 16,1% de share (305.000 i 13,2% a Catalunya), ha fet que Tele 5 es replantegi les possibilitats d'èxit d'aquesta sèrie els dimarts a la nit i hagi optat per ubicar-la, a partir del 20 de gener, els divendres després de Caiga quien caiga.

PREMIS
Els periodistes Joaquim Maria Puyal i Josep Pernau van rebre ahir el premi internacional de periodisme Manuel Vázquez Montalbán de mans del president de la Generalitat Pasqual Maragall. Pernau va ser distingit en la categoria de periodisme cultural i polític i Puyal en la de periodisme esportiu.