9.1.06

DILLUNS 9 DE GENER DEL 2006
Tot torna a la normalitat amb notícies bones com ara que els nens tornen a escola i de no tant com les retencions habituals. Les rebaixes ens superen. La rutina torna i ens agrada. Què està passant...

QEP ACTUALITAT. Es musulmans celebren el Hash.
Celebren el ritual més important de l’Islam, EL HASH. Es calcula que unes 800 persones establertes a Catalunya participen aquests dies en el pelegrinatge anual a La Meca. Diverses agències de viatges han organitzat aquests vols i l'estada a la principal ciutat sagrada de l'Islam. En total uns dos milions de musulmans arribaran a la ciutat santa de La Meca per aquesta celebració.
Un cop finalitzat el període de pelegrinatge, la tradició musulmana celebrarà DEMÀ dimarts la Festa del Be, en la que els fidels islàmics degollen un be segons un ritual en memòria d'Abraham, personatge bíblic al qual Déu va provar demanant-li el sacrifici del seu fill. Finalment, la tradició explica que un àngel va aparèixer davant d'Abraham i li va impedir que el matés i, en acció de gràcies, ell va sacrificar un be. Per als musulmans, aquesta festa és equiparable amb la Pasqua, quan els cristians celebren la Resurrecció de Jesucrist.

QEP SALUT. La contaminació de Nova York perjudica la salut.
Els investigadors de l’escola de Medicina de la Universitat de Nova York han aportat proves que determinen la molt alta contaminació que hi ha a Nova York. Asseguren que una dieta alta amb greixos unida a la contaminació atmosfèrica de la ciutat pot ser especialment perjudicial per la salut. Això s’ha comprovat amb rates. Aquesta combinació els ha fet patir aterosclerosis és a dir enduriment i obstrucció de les artèries. Això deriva en malalties al cor.

QEP BUTXACA. Espanya dedica pocs dinsrs privats a la jubilació.
Espanya està entre els Paísos que dediquen menys diners privats a la jubilació.
S’ha fet un comparatiu entre els països de l'Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic. A Espanya, el volum total d'estalvi privat en fons de pensions i assegurances de vida es va elevar el 2004 a 217.187 milions de dòlars a Espanya. Això vol dir que ha augmentat força respecte anys anteriors però que encara és inferior a altres països. El país que dedica més diners a la jubilació és Suïssa amb un 153 per cent del seu PIB per assegurances de vida i plans de pensions. Segon és Islàndia i els Països Baixos.
Espanya es troba en un índex similar a Itàlia on l’estalvi privat per a pensions representa el 22 per cent del PIB.
Per darrera d’aquests hi ha Polònia, Repúblicat Txeca, Corea i Turquia.
A Espanya hi ha més assegurances de vida que no pas fons de pensions. França, Alemanya i Itàlia també es decanten per les assegurances i en canvi opten pels plans de pensions Estats Units, La Gran Bretanya, Holanda i Suïssa

QEP BUTXACA. Bones vendes del petit comerç aquests dies.
Les vendes del petit comerç pugen a prop d'un 6 % durant la campanya nadalenca a Catalunya. El secretari general de la Confederació de Comerciants de Catalunya (CCC), Miguel Ángel Fraile, assegura que la campanya de Nadal ha estat "molt positiva en termes generals", ja que les vendes han augmentat entre un 5 % i un 7 %, sobretot en productes d'electrònica i material esportiu.
En alguns casos les vendes han estat "iguals" i en altres "han augmentat". S’ha comprat sobretot en els eixos comercials centrals.
El desembre va ser un bon mes per les vendes de roba gràcies al fred.
Entre un 60 i un 70 per cent de les vendes s’han vist motivades pels reis mentre que la resta de compres s’han fet en vistes al Nadal.
Pel què fa a l’alimentació, s’ha comprat també gairebé un 2 per cent més. Hi hagut més clients que han buscat productes de qualitat.
De la campanya de rebaixes, dir que tot i la pluja els comerços catalans han registrat un MOLT BON INICI de la campanya. Els dos primers dies han anat molt millor del què s’esperava i es pot dir que les vendes han estat un èxit. La gent que ha anat de rebaixes ha comprat. S’ha venut un 15 per cent del total.
La Confederació Espanyola de Comerç preveu que la despesa mitjana per ciutadà serà de 200 euros i que el 70% es destinarà a la moda.

QEP TENDÈNCIES. Neix la disciplina del IOGUILATES. Què és?.
Avui dilluns 8 de gener és un bon dia per explicar-ho. Avui tots tenim en ment posar-nos en forma. Rependre l’exercici i la dieta més o menys equilibrada.
El Ioguilates neix de la unió de les tècniques del ioga i el cada dia més de moda mètode pilates. És la barreja perfecta per armonitzar l’ànima i modelar el cos.
Els resultats diuen que són excel·lents. Anivella l’ansietat, equilibre l’esperit i moldeja el cos. La gràcia del ioguilates és que aporta a l’equilibri de la ment les correccions posturals del mètode Pilates. Els monitors que estan a la última ja comencen a ensenyar el ioguilates. És la fórmula perfecta d’equilibri entre cos i ment.


QEP TENDÈNCIES. La dieta de moda és la DEL SEMÀFOR.
El creador és el doctor Gallup. Ha creat una escala per mesurar la velocitat en què els hidrats de carboni i les begudes afecten el nivell de sucre a la sang.
Se n’ha adonat que els aliments amb un índex Glucèmic alt convenen menys perquè eleven el nivell de glucosa a la sant mentre els que tenen un índex baix són positius i ajuden a reduir el pes.
Aquesta dieta té de bo que no prohibeix grups d’aliments com les pastes sinó que en recomana menjar-los però de forma moderada. Per seguir aquesta dieta no s’han de contar calories sinó seguir un semàfor.

El color vermell que seria el d’aliments prohibits hi ha la mantega, la llet sencera, el bacon, les patates, mermelada, sindria, galetes i alcohol.

El color taronja són els aliments que es poden menjar de tant en tant. Hi ha la llet semidesnatada, els cacahuets, els platans, el xai, els hous, pa integral, vi i sucs de fruites.

El color verd els aliments permesos. Totes les fruites, les hortalisses, llegums, arrossos, carns i peixos. Tres àpats i menjar una mica a mig matí i mitja tarda.
Tot això més vitamina D per millorar els nivells de calci.
A banda d’aprimar-se, la dieta del semàfor redueix el risc de patir càncer de colon, pròstata, diabetis i Alzheimer.

QEP TENDÈNCIES. Els complements.
Aprofitar les rebaixes per comprar.se complements i ajudar a crear un estil personal.
És una clara tendència de moda aquesta època de l’any. Entre els complements que estan més de moda hi ha els cinturos amb civelles originals, les arrecades llargues i les collarsts XXL.

QEP TECNOLOGIA. Avui especial LAS VEGAS.
Els últims dies s’ha fet aquesta fira tecnològica en què es presenten les últimes novetats del sector. És una de les cites mundials més importants de l’any. Destaquem tres de les novetats.
- Les de GOOGLE. Ha fet un anunci important. Que a partir d’ara el líder de recerques a internet llançarà una botiga de descarga de videos en línia. De moment vendrà programes de televisió de la CBS i partits de bàsquet de la NBA
També ha anunciat un acord amb MOTOROLA perquè els telèfons incorporin un accés directe a Google.
També ha presentat Google Pack amb noves eines per a la recerca d’informació.
Finalment i a través d’un comunicat van desmentir que esiguéssin a punt de treure al mercat un ordinador portàtil a baix cost.
- Les de YAHOO.
El president executiu de Yahoo, Terry Semel, diu que els nous productes es comercialitzen sota la marca YAHOO GO i tenem com a objectiu anar més enllà del navegador de la web dins dels telèfons i les teles. L’empresa de mitjans d’internet més gran del món ha presentat aquest nou servei que permet controlar els seus serveis a través del mòbil i la tele d’una manera molt similar a com ho fan ara els ordinadors.
- Altres coses:
. KODAK ha presentat la primera càmera amb doble lent
. PANASONIC la tele de plasma d'alta definició més gran del món
. S'ha fet evident que APPLE és líder de l'electrònica de consum per sobre de SONY gràcies a l'IPOD. Els últims dies han proliferat les vendes de còpies més barates del reproductor.
. Bill Gates diu que Google no és el seu competidor i es manté que és IBM. Els últims dies diversos alts directius de Microsoft han fixat per Google.


QEP NOMS PROPIS
JACKIE CHAN
BRUCE LEE es va convertir en tot un mite i després de les seves pel·lícules i renovar les arts marcials va generar tot un negoci. DE totes maneres durant el 2005, és Jackie Chan qui s’ha convertit en l’estrella xina que ha guanyat més diners amb 28,49 milions de dòlars. El segon és l’actor ANDY LAY però amb menys de la meitat dels ingressos de CHAN.

MEHMET ALI AGCA
És l’home que va intentar matar el Papa Joan Pau Segon l’any 1981. La justícia turca ha aprovat la seva posada en llibertat amb l’argument que ja ha complert condemna. Dijous que ve sortirà de la presó. Mehmet de 46 amys s’ha passat més de 20 anys empresonat per haver deixat ferit el Papa a la plaça San Pere de Roma.

REMBRANT
Aquest 2006 es celebren els 400a nys del naixament del pintor. Amsterdam es prepara per la celebració d’aquest aniversari. La ciutat holandesa farà grans cartells dels quadres de Rembrant i els penjarà per la ciutat. Farà exposicions commemoratives i diversos actes populars.

JULIAN LENNON
És el fill de John Lennon i la seva primera dona CYNTHIA. El cantant i compositor britànic ha creat un nou grup musical i vol treure disc a finals d’aquest any o principis del 2007. El fill de l’ex-Beatle viu a Espanya amb la seva nòvia Lucy Gayliss on han muntat un estudi de gravació. Ja fa vuit anys del llançament del seu primer àlbum.

MARIAH CAREY
Birtney vol tornar a ser mare aquest 2006, Christina Aguilera diu que dorm encara amb els seus ninots de peluix però la dona que ens interessa és la dona que viu un dels seus millors moments professionals. Mariah Carey.
Vol diversificar la seva fortuna i ha anunciat que farà un hotel. Està pensants en comprar un hotel a Londres on hi posarà, diu, el millor saló de bellesa del món per a noies i un saló separat per a nois. La il·luminació serà fantàstica i tot serà luxós.

QEP TELE
- Avui a les dues de la tarda es tanca el termini de presentació de propostes per aquells operadors que vulguin optar a les 59 llicències privades de TDT local que s'atorguen a Catalunya. El concurs podria quedar resolt després de Setmana Santa. Les comarques amb més disputes són el Baix Llobregat i el Barcelonès. Aquesta última permet 4 llicències quan s'hi presenten unes 20 candidatures.
- Volen comprar els drets televisius del mundial d'Alemanya Telecinco, TVE, La Sexta i la FORTA.
- Els matins incorpora un espai setmanal d'informació laboral amb Aurora Masip, incorpora Isabel Bosch en els esports amb reportatges més socials i de l'entorn, un espai de plantes medicinals.
- La 2 reorganitza a partir d'avui l'horari de màxima audiència. Versión española pasa a dilluns i divendres és la nit del documental. Avui s'emet Soldados de salamina.
- Jesús Quintero s'emetrà finalment a La Primera.
-Maria Teresa Campos estrena el seu nou programa Lo que inTERESA.

LA TERREMOTO DE ALCORCÓN canta HANG AP de Madonna