5.1.06

DIJOUS 5 DE GENER DEL 2005
La pròxima serà la nit de reis. No hi podem fer més. Ens agraden les cares dels nens i nenes amb aquella il·lusió. Avui, cap ironia. De tot cor.

QEP SALUT. Es presenta un aparell casolà per mesurar la fertilitat masculina.
Arriba en un bon moment quan moltes parelles els costa tenir un fill. Els metges aconsellen provar-ho durant un any i després fer anàlisi per si hi ha algun problema. Amb aquest test es pot saber amb un control fàcil que es pot fer a casa, quina és la fertilitat d'un home i quines possibilitats té de fecundar un òvul. El Fertell test l'ha desenvolupat la britànica Genosis.

QEP ACTUALITAT. Espanyol- Barça.
Aquest dissabte arriba el dervi futbolístic, l'Espanyol-Barça. Llàstima perquè arriba amb un ambient molt enrerit. El president de l'Espanyol, Daniel Sànchez Llibre, no perdona el club blaugrana que bloquegés el fixatge per part de l'espanyol de l'argentí Javier Saviola que ha acabat al Sevilla. Sembla que no es farà el tradicional dinar de germanor entre les dues directives, no sabem si es faran la foto per la premsa. De totes maneres, Joan Laporta ha anunciat que ocuparà el seu lloc al palco del Lluís Companys.

QEP BUTXACA. Les rebaixes d'hivern comencen dissabte 7 de gener.
La Fundació Comerç Ciutadà (FCC) considera que les rebaixes d'hivern, que comencen demà-passat dissabte 7 de gener aniran molt bé. Segons els comerciants, augmentaran sobretot les vendes de tèxtil i equipament per a la llar, gràcies a les onades de fred dels últims dies i a la bona marxa de la creació d'habitatges.
Tot i que encara no hi ha dades oficials, els comerciants han assegurat que durant la campanya de Nadal les vendes han estat lleugerament superiors a les de l'any passat. Per aquest motiu, preveuen que les rebaixes també reportaran millores interanuals. El col·lectiu ha afirmat que la majoria dels descomptes serà d'entre un 20% i un 30%, encara que en alguns llocs podran ser de fins a un 50%.
Com cada any, L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya- L’OCUC, fa un seguit de recomanacions per comprar en rebaixes. Apart de les habituals com és que el comerciant està obligat a acceptar targetes de crèdit si l'establiment ho fa habitualment, o que el preu inicial ha de constar al costat del rebaixat, també cal recordar que els establiments han de segellar les garanties. En cas de béns durables, la nova Llei de Garanties estableix que han de ser com a mínim de 2 anys per a productes nous i 1 any per als de segona mà. Quant a la possibilitat de retornar l'article comprat el comerciant només hi està obligat si l'objecte és defectuós o bé si ha anunciat previament aquesta possibilitat.

QEP TECNOLOGIA. Polèmica sobre els videojocs.
L’organització Amnistia Internacional denuncia que el govern espanyol no posa cap limitació a la comercialització de videojocs violents i que la protecció dels drets de la infància està en mans de la voluntarietat de les empreses que els comercialitzen. Amnistia Internacional denuncia que a Espanya no hi ha cap llei que reguli els punts de venda dels videojocs que fomenten la violència.
-- La resposta de la indústria dels videojocs és aquesta. El secretari general de ADESE, l’Associació Espanyola de distribuidors i editors de software d’entreteniment, Carlos Iglesias diu que l’estudi està fet per desprestigiar el sector i argumenta que l’informe és imprecís i alarmista. Remarca que els videojocs són com el cinema i qualsevol legislació que s’apliqui als videojocs s’ha d’aplicar al cine que no es considera perillós

QEP TECNOLOGIA. Barra lliure de banda ample a Paris i gràtis.
L’alcalde de París ha anunciat que donarà cobertura de banda ample GRATIS a totes les empreses i vivendes de la ciutat. BARRA LLIURE. Bertrand Delanoe ha anunciat que és una forma de servir a París que aportarà a la ciutat modernitat, la dinàmica i fins i tot la democràcia perquè permet l’accés a la informació i l’accés a un cert nombre de serveis com la televisió d’alta definició. L’alcalde ha anunciat el projecte que preveu llançar ràpidament aquesta tecnologia amb cablejat per tota la ciutat. Tothom tindrà accés a la banda ampla de forma gratuïta

QEP TECNOLOGIA. L'ordinador portàtil més petit.
Científics del laboratori de Sun Microsystems estan desenvolupant un prototip d’ordinador del temany d’una targeta de crèdit.
És la AIO CARD. L’ordinador.targeta permet reproduir tot tipus d’arxius multimèdia, té un GPS i connexions Wifi i Bluetooth. Té pantalla de paper electrònic i funciona amb energia solar. El no ordinador en proves està basat en la tecnologia coneguda amb el nom de THIN CLIENT de Sun o per tant no necessita disc dur i només un micro de baixa potència. No es comercialitza però ja comença a indicar cap a on anem amb el tema dels ordinadors portàtils. Fer-los cada vegada més petits.

QEP TENDÈNCIES. El fenòmen NÀRNIA.
El fenòmen NÀRNIA ha sorprès als Estats Units i també a Catalunya. Tot estava organitzat perquè la pel·lícula dels Nadals i tot el què això comporta fós KING KONG però LES CRÒNIQUES DE NÀRNIA ha guanyat la partida.
Als Estats Units ja supera King Kong a la taquilla.
La producció nord-americana i fantàstica ha superat també HARRY POTTER. L’èxit ha sorprès als propis programadors. EL film no ha estat dels escollits per ser doblat al català perquè no es considerava que fós un èxit tant espectacular.
Alguns diuen que el fet que King Kong duri tres hores li treu espectadors.
Lògicament després de l’èxit de la pel·lícula arriba l’èxit del mexandatge i els llibres de NARNIA ja es pot dir que dispararan vendes. Almenys tres dels llibres sí que estan traduïts al català.

QEP TENDÈNCIES. Torna l’estètica ESCALFADORS.
El retorn de Madonna a la pista de ball porta tot un seguit de retorns estètics. Aquells articles que van ser èxit a finals dels anys setanta es tornaran a imposar aquest 2006. Ja tornem a veure escalfadors però ens esperen els mallots, leotardos, licres, colors brillants i es perfila ja com el color de la temporada. El LILA.

QEP TENDÈNCIES. Les grans marques de roba aposten per les col·leccions de nadó.
LOUIS VUITTON, GUCCI, ARMANI, TOMMY HILFIGER, MASSIMO DUTTI i WOMEN’ S SECRET treuen roba per nens. Els preus no són com la roba en molts casos. Hi ha unes sabatilles per estar per casa d’una talla petiat, un 14 amb el logotip de Gucci que costen 150 euros. Louis buiton TÉ UNES bambetes a 195 euros per nens i nenes d’1 i 2 anys. Les sabatilles de BABY DIOR costen 62 euros. La marca BELSTAFF té a la seva col·lecció una caçadora del motorista de pell marró amb butxaques molt motard. Espectacular.

QEP NOMS PROPIS
ENRIQUE IGLESIAS
Va treballar per cap d’any. El cantan va oferir un concert privat pels fills del dirigent Muammar Al-Gaddafi a una illa del Carib.

PILAR BARDEM i FERNANDO TEJERO
Un grup d’actors i actrius espanyols van recórrer ahir diversos hospitals de Madrid per oferir lectures dramatitzades als nens que estaven ingressats.
Hi havia Pilar Bardem, Maria Galiana, Fernando Tejero i Pepe Viyuela

MADONNA i PET SHOP BOYS
Els Pet Shop Boys han remesclat el segon senzill de Madonna SORRY. El van gravar el desembre. Des de la pàgina web oficial del grup de Londres reconeixent que existeix la remescla però No que es vulgui comercialitzar.
La hipòtesi més probable és que això es posi a la venda. Ha trascendit que es podran escoltar també les veus en forma de cor de NEIL TENNANT.
Fa un mes ja es van editar les remescles de l’àlbum Hung Up que van fer dos disjòqueis espanyols escollits per Madonna

50 CENT
Moltes critiques als rapers 50 cent perquè associen el CRIM amb el GLAMOUR en la imatge del seu últim disc.
El cartell publicitari el cantant té una pistola i un nadó. L’organisme britànic que regula la publicitat considera que amb la imatge fan aquesta associació.
El lema és: Fes-te ric o more intentant-ho.
Aquesta organisme creu que la gran credibilitat del músic entre els joves podria provocar que s’associés la cultura de les bandes urbanes amb el comportament criminal i entendre que la possessió d’armes representi alguna cosa glamurosa.
També creu que amb el cartell pot donar la impressió que es pot arribar a l’èxit a través de les armes.
Musicalment parlant, aquests dies s’estan contant els albums venuts I 50 CENT I MARIAH CAREY es disputen ser el disc més venut a l’any als Estats Units.
De moment el raper té la primer plaça amb 4'8 milions de còpies venudes del seu segon àlbum, "The Massacre". Els últims dies The Emancipation Of Mimi s’està acostant ràpidament a 4'6 milions de còpies des d’abril.

QEP CITES
- Cavalcades reials
- El Museu d'Art Nacional de Catalunya fa avui tot el dia i demà al matí jornada de portes obertes. Entrada gratuïta per veure totes les exposicions. La de més èxit, la mostra de Caravaggio, acaba just aquest diumenge.
- Mar i Cel acaba el pròxim diumenge demostrant que aquesta segona fornada de representacions també ha agradat molt i ha estat un èxit de taquilla.
- El festival Primavera Sound que es fa al Fórum de l'1 al 3 de juny ha ampliat fins el 15 de gener la campanya de venda d'abonaments a preus reduït. Ara costa 75 euros pels tres dies de festival i a partir del 16 de gener costarà 85 euros.
El cartell del festival encara no s'ha fet públic.

QEP TELE
PROGRAMACIÓ d’AVUITVE
La retransmissió de la cavalcada. A La Primera la de Barcelona.
La retransmet un dels personatges televisius més estimats pels nens, la bruixa Lubina de Los Lunnis. Amb ella, hi haurà Daniel Domenjó (Estar al dia) i Raül Díaz (La pregunta), aquest últim responsable de realitzar les entrevistes als assistents a la cavalcada. TVE mobilitza fins a 80 professionals per fer possible aquesta retransmissió, que inclou vídeos explicatius de les carrosses participants en la desfilada. A partir de les sis de la tarda. A la cruïlla del Portal de l’Àngel amb Fontanella hi haurà el plató de TVE.
TV3
Segueix la cavalcada de l’Hospitalet. Xavi Abad i Xantal Llavina la retransmetran juntament amb dos personatges del club Super 3 el Kès i el Lèmak.
A partir de les set.

CANVIS
Dilluns tornem a la normalitat. La tele en general també amb l’excepció d’Antena 3 que reestructura els seus matins.MARIA TERESA CAMPOS estrena programa. Un magazine d’actualitat de 12 del migdia a dues de la tarda. Torna el RUEDO IBÉRICO de Montserrat Dominguez i SHIN SHAN passa als matins de 8 a 9, just abans.
De les novetats de la Campos destaca un equip de reporters joves, la taula del debat es manté intacte i es parlarà de cor però només dels personatges que són coneguts per la seva professió. Continuen Jesús Mariñas, Beatriz Cortázar, Mª Eugenia Yaqüe, Pepa Jiménez, Jaime Peñafiel i Rosa Villacastín. No es mantenen Coto Matamoros, Massiel i Arancha de Benito. UY QUINS CANVIS!!!

CANVIS
TVE ha decidit retirar MADE IN CHINA per la baixa audiència. El programa d’humor dirigit i presentat per Óscar Terol i produït per la companyia de Karlos Arguiñano Bainet desapareix i de moment serà substituït per cinema i reposicions de LA REVISTA de José Luis Moreno.
La mitjana d'audiència de Made in China era del 13,7%, molt per sota de la mitja de la cadena (un 19%), per la qual cosa ha estat retirat per la direcció de TVE.

PROJECTES
La productora GESTMUSIC està preparant un MIRA QUIEN BAILA però amb cantants i per Antena 3. Està fent els càstings. Es tracta d’un format similar. Els famosos s’han de preparar una cançó i després defensar-la a una gala. Els premis es destinen a organitzacions solidàries.
No se saben massa coses sobre aquest projecte. Es busca presentador. Podria ser PAULA VAZQUEZ que comença una sèrie de televisió per Antena 3 o CARLOS SOBERA.

ALTRES
La productora de dibuixos animats BKN Kids New Media ha obert al número 403 de l’avinguda Diagonal de Barcelona la seva primera oficina a l'Estat espanyol, a la qual cal sumar-hi les que la companyia ja té a Londres, Colònia, Nova York i Singapur. Des de la seva sucursal catalana, la firma gestionarà els territoris de Portugal, Itàlia, Llatinoamèrica i el Brasil.