16.12.05

DIVENDRES 16 DE DESEMBRE DEL 2005
Avui coincideixen molts sopars de Nadal de companys de feina. AL TANTU!!

QEP TRÀNSIT. El TramBaix i el TramBesòs no es trobaran.
Els dos tranvies que hi ha actualment a la ciutat no s’uniran pe rla Diagonal.
El regidor de mobilitat i Seguratat, JORDI HEREU, va donar detalls ahir d’aquesta decisió. TramBaix i TramBesòs no es poden unir perquè els combois no podrien circular a una velocitat de 18 quilòmetres per hora. Cal modificar la prioritat semafòrica i això afecta massa la circulació.
Des de l’Associació per a la promoció del transport públic, RICARD RIOL, diu que es tracta només d’una decisió política.
Creu que es podria plantejar treure algun carril pel transport privat a canvi d’unir el tranvia.

QEP BUTXACA. Avui puja el preu del taxi.
L’increment és del 6,9 per cent i es deu a l’augment del preu de la gasolina.
La baixada de bandera puja 0,15 euros. Ara costarà 1,45 euros i cada kilòmetre valdrà 0,78. No hi ha increment en els suplements. Els taxistes mantindran el mateix preu en els suplements de l’aeroport (3 euros), embalums (0,90 euros) i animals domèstics (1 euro). A la nit, la baixada de bandera costarà 1,55 euros i cada kilòmetre, 1 euro.
La carrera mínima a l’aeroport serà de 12,30 euros, 0,60 euros més del que val ara.

QEP BUTXACA. Ha pujat el consum de CIMENT.
El consum de ciment a Catalunya va augmentar un 8,03% entre gener i setembre d'aquest any en relació amb el mateix període del 2004, fins a 5,07 milions de tones, segons l'informe estadístic mensual de Ciment Català, entitat que aplega totes les fàbriques cimenteres catalanes.
La producció va augmentar un 4,27% durant els nou primers mesos de l'any en relació amb el període gener-setembre del 2004, fins a 6,28 milions de tones, mentre que les vendes ho van fer un 8,13%, fins a les 4,94 milions de tones.
A causa de la forta demanda interna de ciment, les importacions van augmentar un 60,19%, fins a 0,6 milions de tones, mentre que les exportacions van descendir un 9,6%, fins a situar-se en 0,3 milions de tones.

QEP TECNOLOGIA. La Generalitat vol més operadores de telefonia mòbil.
El director de telecomunicacions i tecnologies de la informació, JORDI BOSCH, ha aprofitat la presentació d’un estudi de mercat sobre les telecomunicacions a les petites i mitjanes empreses, per dir que la Generalitat farà tot el possible per introduir més operadores de telefonia mòbil per fomentar la competència i fer unes infrastructures més obertes. Segons Bosch l'estat només disposa de tres companyies de telefonia mòbil mentre que en la resta d'Europa la mitjana és de 3'8.
Però també afirmava que l'ampliació no es podrà fer fins que la CMT ho permeti a través de la nova legislació estatal. Bosch adverteix de la necessitat que les targetes SIM dels mòbils passin a ser propietat dels usuaris i deixin de dependre de les operadores.

QEP TECNOLOGIA. Es presenta una campanya de Cibercivisme.
L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquesta campanya de cibercivisme que té com a principal objectiu informar els usuaris de la xarxa sobre els fraus que proliferen més a internet. Es repartiran díptics sobre el PHISING, una estafa destinada a aconseguir informació confidencial de comptes corrents i targetes i el PHARMING un altre frau que té aquest mateix objectiu.
La voluntat de la campanya és prevenir els delictes a la xarxa i promoure una internet més cívica per als ciutadans.
Lògicament la campanya incideix en el missatge que no s’ha de fer cas dels correus electrònics no demanats i sobretot no donar dades confidencials, evitar obrir correus brossa que poden activar programes informàtics nocius i fer les operacions financeres a través de pàgines segures, HTTPS.

QEP TECNOLOGIA. El videojoc de King Kong per la XBOX 360 té defectes.
El president de la companyia YVES GUILLEMOT ha reconegut que les imatges de la versió per la nova conssola es veuen massa fosques en alguns televisors. Fins i tot arriba a dificultar el joc basat en el film de Peter Jackson que s’ha estrenat aquesta setmana a Catalunya.
El videojoc UBISOFT es veu molt malament en una tele tradicional. Es deu a una errada de l’equip que va desenvolupar el joc. Només es veu bé en pantalles d’alta definició.
No tenen aquest problemes les versions que s’han fet per la Playstation 2, Xbox, GameCube i PC

QEP NOMS PROPIS
BRANDON ROUTH
Va costar triar el nou Superman però ningú s’esperava el què ha passat.El diari THE SUN ha publicat unes fotos aquesta setmana de les proves de vestuari. Ningú sabia que el nou Superman està molt ben dotat però potser massa.Es veu que Brandon Routh de 26 anys vestit de Superman se li veu massa “BULTU” i el director de la nova pel·lícula ha decidit que després se li borrarà el tamany a través de la tecnologia i la postproducció. Diuen que si es deixés a la mida real, el film deixaria de ser infantil.Abans d’arribar a tot això els de vestuaris ho han intentat tot. Tècniques que utilitzen els transvestits, un vestit de superman més apretat. Però rès, no hi hagut manera.KEVIN COSTNER deu tenir enveja. Ell a Waterworl li van haver de fer una mica de trampa però per tot el contrari. Massa llis.

ELEFANTES
Han anunciat el seu final com a grup perquè "ja no tenen rès més a dir". Tots els membres de la formació barcelonina continuaran vinculats amb la música. El líder, Shuarma, comença carrera en solitari. Elefantes faran una gira de comiat entre el febrer i l'abril, en què gravaran un disc i un DVD en directe per compartir "per última vegada les nostres cançons". Clica AQUÍ si vols llegir el comunicat.

MADONNA i CHUS i CEBALLOS
Madonna ha confiat les mescles de Hung Up a un duet de disjòqueis madrilenys. Són Chus & Ceballos de 34 i 30 anys.
No l'han coneguda personalment però són els autors de les mescles que surten al mercat europeu i americà el 27 de desembre. Són molt reconeguts a l'escena undergroung però el seu treball més massiu va ser un remix per un dels temes d'Enrique Iglesias.

QEP TENDÈNCIES. Els mercats de tendències també a Barcelona.
Al més pur estil de Londres s’estan consolidant alguns mercats petits a Barcelona ciutat que atrauen els més moderns. Combinen les últimes propostes dels dissenyadors de roba i artesania amb concerts, performances i projeccions.
Són el PULGASMIX. FERIARTE i EL PROBADOR. El Pulgasmix es fa aquesta vegada al poliesportiu municipal al Frontó Colom.
Hi haurà música, desfilada de modes, exposicions i projeccions audiovisuals. També tallers educatius i una mostra de gastronomia.
El FERIARTE es celebra per segon any consecutiu. És el Festival Multidisciplinar i Urbà. Combina moda, dansa, flamenc fusió, samba i tango. Es fa al Convent de Sant Agustí i és gratis avui, demà i diumenge.
EL PROBADOR és un mercat de tendències. Hi ha un showroom de moda i complements. Es pot prendre una copa o dedicar una estona a les projeccions audiovisuals. Es va a l’Espai Macusa.
Informació extreta de 20minutos.es
- PulgasMix. Pça. de Joaquim Xirau. Dissabte, de 14 a 22 h. Diumenge, de 12 a 22 h. 1 euro
Feriarte. Convent de Sant Agustí. Comerç, 36. Dissabte i Diumenge de 12 a 21 hores i gràtis.
El Probador. Espai Macusa. St. Pere Més Alt, 37. Divendres, dissabte i diumenge. De 12 a 23 h. Gràtis

QEP CITES
- PESSEBRES VIVENTS: Vuit poblacions catalanes comencen aquest cap de setmana el seus pessebres vivents. Quatre pessebres vivents comencen demà les seves representacions: el de La Torreta, a La Roca del Vallès; el de Premià de Dalt; el de Calella, i el de Vilanova i la Geltrú.
Diumenge ho faran els del Masnou; el de Sant Fost de Capsentelles –el més antic del Vallès–; el de Martorelles i el de Tona.
Es manté també el primer pessebre vivent de Catalunya, el de Corbera de Llobregat.
Lloc, horaris i preus a www.cultura.gencat.net.

- Segon festival BANGROBBER demà a l'Apolo amb Guillamino i Sanjosex.

QEP TELE
Trànsit estudia endurir el to de les campanyes per prevenir accidents
Anuncis suaus. Si es compara el to que utilitza la Direcció General de Trànsit a Espanya amb els missatges que llança el Servei Català de Trànsit (SCT) a les campanyes publicitàries per prevenir els accidents, els de Catalunya són molt més suaus.
la Jornada de Publicitat i Seguretat Viària celebrada ahir a Barcelona es va presentar un estudi pioner sobre les tendències que actualment hi ha en l’àmbit internacional en matèria de creativitat de seguretat viària.
Una de les conclusions és que els ciutadans valoren