27.12.05

DIMARTS 27 DE DESEMBRE DEL 2005
Què està passant... matí de carreteres tranquil·les. No hi ha retencions ni cues però sí pluja gelada algunes comarques de Lleida i Tarragona.

QEP ACTUALITAT. Què és la pluja glaçada?
Es veu que vuit comarques de Tarragona i de Lleida poden registra pluges glaçades entre aquesta nit i la matinada del dimecres 28 de desembre per sota de la cota de neu. La pluja forma una capa de gel en contacte amb la terra.
El fenòmen pot afectar en alguns punts del Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Priorat, Baix Camp i, amb menys probabilitat, en punts de l'Alt Camp, Segrià i Garrigues.
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya fins a la matinada de dimecres s'esperen precipitacions febles i disperses que afectaran així el terç sud català. La cota de neu rondarà els 1.000 metres, encara que durant la tarda de demà dimarts la cota baixarà fins als 800 metres aproximadament.

QEP BUTXACA. Campanyes telefòniques presumptament enganyoses.
La Federació de Consumidors en Acció, la FACUA, ha denunciat VODAFONE I AMENA per publicitat enganyosa. Les operadores ofereixen en la campanya de nadal descomptes de fins el cinquanta per cent però segons l’associació de consumidors la rebaixa en realitat es queda al 31 per ecnt si es tenen en compte el què val l’establiment de trucada. En el cas de Vodafone la campanya parla de les trucades a tots els fixes i mòbils dins d’Espanya i en el cas d’Amena a fices i mòbils de la companyia.
Les dues anuncien trucades a meitat de preu.

QEP BUTXACA. Es congelen algunes tarifes. Sorpresa!!
La quota d’abonament de Telefónica no s’apuja el 2006 un 2 per cent tal i com s’havia anunciat. El govern espanyol ha decidit congelar el preu de la quota de forma inesperada.
Per primera vegada en els últims anys, Telefónica mantindrà el preu per la línia fixa a 13,43 euros el mes. És una de les mesures aprovades per la comissió delegada del govern per afers econòmics.Una altre és l’obligació de la facturació per segons en totes les tarifes de telefonia fixa. Per tant , a partir d’ara les trucades de fix a mòbil també hauran de facturar per segons des del primer moment.

QEP TECNOLOGÍA. La foto dels reis retocada amb Photoshop i ... malament.
Polèmica al voltant de la utilització de la tecnología en la fotografia en què els reis d’Espanya feliciten les festes. Qui més qui menys ha fet aquests dies una felicitació casolana i ha utiltizat el photoshop per fer una felicitació catxonda. Però que ho faci la casa reial sembla que no ha agradat tothom.
La felicitació és una foto dels reis amb tots els seus néts. Com que era difícil que es reuníssin tots es va agafar una foto en què hi havia el rei, la reina i la infanta Leonor d’una banda i una altre de la resta de néts i es van ajuntar.

La resta de la familia han enviat fotos més convencionals. Els prínceps i Leonor han enviat directament una de les fotos oficials que es van fer quan va néixer la nena. La infanta Cristina i familia una que estan al camp i Helena i familia una que estan a la piscina amb el cap moll.

QEP TECNOLOGIA. Tots amb mòbil.
El 94 per cent dels ciutadans de l’Estat d’entre 14 i 35 anys tenen telèfon mòbil. És una de les conclusions de l’estudi de la Fundació BBVA que ha fet unes sis mil entrevistes a persones de més de 14 anys.
A més anys va disminuint el nombre de persones amb mòbil.
Entre 14 i 25 anys el 93,6 per cent
Entre 26 I 35, el 94,7 per cent
Entre 36 i 50 anys (86,5 per cent);
Entre 51 i 65 anys (63,7 per cent);
66 anys i endavant (33,2 per cent).
Més de la meitat dels usuaris de mòbil el fan servir per enviar missatges SMS. Sobretot en la franja de 14 a 25 anys.
L’ús dels SMS es limita a qüestions personals. El més habitual és enviar una mitjana de quatre missatges per dia.
RAONS per no tenir-ne. Són les respostes de la gent que no en té:
La resposta més freqüent és que no el consideren útil
En segona posició que no els agrada i que els complica la vida.
El tema econòmic no és motiu de renuncia a tenir-lo.
Diuen que amb el mòbil se senten controlats i que el telèfon mòbil envaeix la vida privada de les persones.

TECNOLOGÍA. Una dona que no en té ni idea d’internet s’enfronta a una demanda de pirateria.
PATRICIA SANTANGELO diu que mai s’ha descarregat cap cançó al seu ordinador però és una de les 16.000 persones demandades per les discogràfiques per haver piratejat música. Un jutje descriu aquesta dona com una mare que no sap rès d’internet. No sap la diferencia entre Kazaa, el programa d’intercanvi de música i Kazoo, un instrument musical de joguina i que amb prou feines sap com llegir el seu correu electrònic.
Aquesta dona de 43 anys té cinc fills d ‘entre 7 i 19 anys. S’ha gastat uns 24.000 dòlars per defensar-se en aquest judici. Assegura que si desde el seu ordinador es va descarregar alguna cançó va ser un amic dels seus fills i pensa lluitar fins al final. Molts dels demandats han arribat a un acord extrajudicial amb les companyies discogràfiques però aquesta dona no vol. Ara diu que és un assumpte moral.

QEP TENDÈNCIES. Els nordamericans s’estan tornant addictes a la tecnologia.
Ja es pot començar a dir que els nordamericans són tecnoaddictes. Estan enganxats a l’ordinador personal, el telèfon mòbil i a internet segons revela una enquesta feta per l’esmpresa AP-INSOS. Han preguntat a diverses persones de totes les edats i la majoria responen que no podrien viure actualment sense la tecnología.
Els més joves donen importància als reproductors MP3, els iPods i als mòbils.
Altres la televisió d’alta definició I les gravadores digitals de video, el TIVO.
La meitat dels enquestats no s’imaginen la seva vida sense el seu pc i la majoria diuen que internet és el seu contacte amb el món. 4 de cada 10 consideren internete essencial.

QEP TENDÈNCIES. L’humor a la xarxa va a més.
Tenim una llista dels 10 videos polítics ’humor més destacats del 2005. Són nordamericans i la majoria tenen GEORGE BUSH com a protagonista.
Clica AQUÍ i podràs veure'ls.

QEP TENDÈNCIES. Texans també per festes.
Els entesos en moda asseguren que el més fashion aquestes festes és portar texans.
Combinar-los amb altres complements de festa és el què farà que els poguem portar sense miraments. Coses a tenir en compte i idees:
- Portar texans amb unes sabates de talons d’agulla, una brusa de seda, un top cridaner, una americana ajustada o una camisa amb bordats.
- Són molt importants els complements: Els llaços, els cinturons, les cintes per poder passar un cap d’any elegant I amb Texans.
- Una altre de les opcions és la de costumitzar els texans de cada dia amb bordats i detalls per donar-los un toc diferent.

QEP NOMS PROPIS

HARRY POTTER
La creadora de Harry Potter, l'escriptora britànica J.K Rowling reconeix que està entre contenta i nerviosa quan està a punt d'escriure el que serà el setè i últim llibre sobre el nen mag. El gener començarà a escriure quan encara s'ha d'estrenar una nova pel·lícula de Harry Potter. Tots els llibres i els films acomulen xifres milionàries.



WINNIE THE POOH
Aquest cap de setmana ha fet 80 anys. Segons la revista Forbes és el segon personatge de ficció que ha recaptat més diners al llarg de la història.

SHAKIRA
Assegura que la seva cançó Hoy do you do, censurada per la seva discogràfica a Egipte, és un tema de pau i d'gualtat entre tots els creients. A Egipte no volen barrejar sexe i religió.

MARIAH CAREY
Ha dit en una entrevista recent que se sen infravalorada. No entén la imatge de diva que donen d'ella els mitjans de comunicació. Remarca que ella s'edita, es produeix i s'escriu els seus propis temes i la defineixen com a diva. Mariah Carey també assegura que si fós home està segura que se l'agafarien més seriosament.

NOHA GALLAGHER
Un dels membres de Oasis està que trina amb la discogràfica Sony que ha anunciat la seva intenció d'editar l'any que ve un Grans èxits el grup.

ESTOPA
Faran un concert el 14 de juny al Palau Sant Jordi de Barcelona per presentar el seu últim disc Voces de ultrarumba. Les entrades es posen a la venda el dijous 29 de desembre.

QEP CITES DEL DIA
- L'Escolania de Montserrat fa un concert avui al Palau de la música catalana dins el mercat del VII Festival del Mil·leni.

- Obre les portes el Festival de la Infància a Fira de Barcelona. Avui concert de Víctor d'OT.

- Avui fa 62 anys JOAN MANUEL SERRAT.
Aprofitem per recuperar la portada de la versió Serrat del La la la en portuguès. És el Serrat del 1968. Tenia 25 anys.