9.11.05

DIMECRES 9 DE NOVEMBRE DEL 2005
Què és això de cremar cotxes?. S'ha de dir que amb les retencions d'aquest matí potser més d'un ha pensat ha fer-ho. Humor negre de matí. Signe de llevar-se MOLT d'hora

QEP. TEMA DEL DIA. Els hàbits dels madrilenys a la cuina
Avui és l'Almudena. Festa a Madrid. Dediquem als madrilenys una enquesta sobre els hàbits a la cuina.
La marca IKEA ha fet un estudi d’hàbits a la cuina a Madrid, Catalunya, País Basc, Astúries, Andalusia i Múrcia.
Hi ha diverses conclusions
- Les dones madrilenyes són les que cuinen MENYS de tot Espanya i almenys un 11 per cent dels madrilenys reconeix haver cuinat despullat algun cop.
- Pel què fa a la dona a la cuina. Un 75 per cent dels andalusos admet que és la dona la que ocupa habitualment la cuina. Al País Basc, un 65 per cent, deu punts menys. A Madrid un 60 per cent.
- Els madrilenys i els bascos són els ciutadans de l’estat que més surten a menjar fora de casa. Si ho fan a casa, mengen mirant la tele.
- Els més orgullosos de la seva gastronomia són bascos i andalusos.
- De tot l’Estat són els madrilenys els que els agrada menys la cuina. La troben petita, allargada i poc acollidora.

QEP BUTXACA. Botigues OUTLET a Heron City.
El complex HERON CITY de Nou Barris de Barcelona ha renovat les seves instal·lacions. A finals d’aquest mes de novembre i a les portes de les festes de Nadal reobrirà el complex. Fins ara reunia restaurants i locals d’oci però amb la reobertura aquests locals es converteixen en comerços. Hi haurà 20 botigues de roba, 15 locals amb ofertes de restauració i una perruqueria, un gimnàs i una agència de viatges entre altres. El reclam és que les marques que es venen a Heron City seran un 30 per cent més econòmiques que en les botigues convencionals. Demà dijous obren les botigues però la inauguració del centre comercial no serà fins el 30 de novembre.

QEP BUTXACA. Què és una OPA?

Clica AQUÍ i els amics de lamalla.net t'ho expliquen de forma didàctica.

QEP BUTXACA. Els comerciants dels Mercats ens donaran consells de nutrició.
Aquesta setmana s’ha presentat al Mercat de Santa Caterina de Barcelona una campanya que es farà a tots els mercats de Catalunya. Es diu CISTELL SA.
Els comerciants dels mercats oferiran consells sobre alimentació saludable als seus clients. La campanya, impulsada per l'Institut de Mercats Municipals de Barcelona, té la col·laboració de la companyia Sanitas, s'acabarà després de les festes de Nadal.
Els comerciants ens sensibilitzaran sobre la importància de dur a terme una dieta equilibrada. A banda d’informar com cuinar un producte com fan habitualment, volen que també els ofereixin informació nutricional.

QEP TENDÈNCIES. Advertències als productes alcohòlics.
El fabricant i distribuidor de begudes alcohòliques DIAGEO ha anunciat que començarà a posar advertiments sobre el consum d’alcohol. La companyia entra en la tendència d'altres multinacionals que procuren adquirir un compromís social, animant al consum responsable, o, altrament dit: 'repartint' responsabilitats amb el consumidor. La informació es donarà mitjançant etiquetatge, envasos addicionals, a través de la web o en les línies d'atenció al client.

QEP TENDÈNCIES. Mapes per orientar-se al mòbil
Fora guies de paper caducades i fora GPS. La companyia número 1 en recerca a internet, GOOGLE, presenta dilluns que ve, un nou programa que mostrarà mapes d’ubicacií i serveis cartogràfics al telèfon mòbil.
És una variant de l’èxit que ha suposat el GOOGLE MAPS que ofereix la possibilitat de visualitzar mapes d’arreu del món a diferents escales.
Amb el nou sistema es podrà trobar un punt concret al mapa. És com una mena de GPS però amb servei de telefonia mòbil.

QEP TENDÈNCIES. Comprar torrons solidaris.
Més que una tendència és una proposta que pot ser molt cool.
Una associació de consumidors crítics amb el model de consum tradicional anomenada Xarxa Consum Solidari ven torrons de xocolata de Xocolates Solé i fruits secs de Tarragona. L’empresa procura que els productes que distribueix i importa hagin estat elaborats o conreats d'acord amb un model d'agricultura biològica i sostenible econòmicament i social. Entre d'altres activitats, l'associació també organitza viatges i estades de turisme solidari a països del sud amb l'objectiu de conèixer de prop experiències de comerç just. Es pot comprar a través d'una pàgina web. Clica AQUÍ per visitar-la.


QEP TECNOLOGIA. Tres ciberocupes col·lapsen la petició de dominis punt es.
Tot estava organitzat perquè funcionés a la perfecció però el registre de dominis PUNT ES a través de red.es va quedar col·lapsat ahir en el primer dia que el podiem demanar particulars. Ahir al matí hi va haver 300.000 sol·licituds d’alta. Entre elles les de tres particular que es van saltar els filtres i van demanar cadascun d’ells milers de peticions per reservar dominis i després revendre’ls.
En un principi els filtres no admetien més d’una petició per ordinador verificant l’adreça IP de cada usuaria.
Tot i això, tres ciberocupes s’ho han saltat i han enviat milers de sol·licituds. Red.es ha decidit les últimes hores enfortir el sistema per evitar fraus.

QEP TECNOLOGIA. Estafa a internet. Ofereixen una feina però amb trampa.
Atenció aquells que busqueu feina a través d’internet. L’Associació d’internautes ha denunciat que diverses pàgines intenten captar persones per fer una feina fàcil i molt ben pagada amb l’objectiu d’utilitzar aquestes persones com a intermediàries per blanquejar diners sense que ho sàpiguen.
A banda de pàgines que es dediquen a captar aquestes persones que se les enganyen sense que se n’adonin, també s’han detectat correus electrònics ofertant una feina amb unes condicions excel·lents.

QEP TECNOLOGIA. A Tarragona ja es pot pagar la zona blava amb un SMS.
Des d’ahir a Tarragona es pot pagar el tiquet de la zona blava a través del telèfon mòbil i amb un SMS. L’Ajuntament de Tarragona endega aquest nou sistema amb l’objectiu que no cal portar monedes per pagar la zona blava. El sistema l’ha dissenyat AMENA però lògicament el servei està disponible per a totes les operadores.
Un cop escollit el temps de pagament a la màquina, aquesta et dona un codi numèric que s’ha d’enviar a través d’un SMS. Un cop validada l’operació, la màquina dona el tiquet. L’operació costarà 15 cèntims i es pot fer en els 112 parquímetres que hi ha a Tarragona.

QEP ESPECTACLES
- El guitarrista flamenc Vicente Amigo actua avui al Palau de la Música.
Es una actuació inclosa en el marc del Festival Internacional de Jazz de Barcelona per presentar UN MOMENTO EN EL SONIDO, el seu retorn discogràfic després de cinc anys de silenci. El músic sevillà toca en aquest disac bulerías, soleás, farrucas, tarantas, tangos, rumbes i boleros.
Amigo farà una minigira per Espanya. El febrer de l’any que ve actuarà a Washington, New York i Boston.

- Teatre. SERGI LÓPEZ torna al teatre després de tres anys només fent cinema. Ho fa a partir de demà amb l’obra NON SOLUM del director i dramaturg valencià Jorge Picó en el Festival Temporada alta de Girona. L’estrena és demà al Teatre de Salt. Sergi López sol a l’escenari.

- DAGOLL DAGOM estrena diumenge a Martorell la reposició de l’opereta EL MIKADO que ja va portar als escenaris ara fa 20 anys. S’ha renovat el planter d’actors però l’obra és gairebé la mateixa que es va estrenar el 1986.

- El director de la Passarel·la Gaudí PACO FLAQUÉ ha dimitit com a director de la mostra de moda després que la Conselleria de Comerç decidís canviar el model de promoció d’aquest sector a Catalunya, suprimint la Passarel·la Gaudí. Ara donarà suport als joves dissenyadors i els grans ja han decidit organitzar pel seu compte una passarel·la.

- Roda de premsa avui de CARLOS SANTANA que presenta el seu últim disc ALL THAT I AM. És la única presentació que fa a tot Espanya.

- Paral·lelament SISA presenta els seus dos concerts a l’Espai. Aquest dissabte a les deu de la nit i diumenge a les set de la tarda. Serà el seu últim de la gira RESSONS



QEP TELE

AUDIÈNCIES
Cuatro s'estrena amb una audiència del 9,5% a Catalunya en el 'prime time' i de l'11,5% a l'Estat. El més vist va ser l'informatiu presentat a les 9 del vespre per Iñaki Gabilondo, que va ser seguit pel 12 per cent dels espectadors que en aquell moment miraven la televisió, cosa que suposa 332.000 persones. En l'àmbit estatal, la nova emissora va ser saludada per un 11,5 per cent de l'audiència en aquesta franja nocturna. El programa de Gabilondo va obtenir un 15,1 per cent de quota, amb 2.472.000 espectadors.
El més vist en primer time del dilluns a tot Espanya, MIRA QUIEN BAILA de La primera de TVE.

Antena 3
Arriben els nous capítols de AQUI NO HAY QUIEN VIVA. S’estrena ASSUMPTA SERNA. Deiem qeu LOLES LEON estava rebotada perquè li posen una doble. Sentirem la versió dels responsables de la sèrie. Diuen que agraeixen la participació de LOLES LEON a la sèrie però el personatge de PALOMA és nostre, diuen.
La fan ressucitar. Surt una doble d’esquena.
El director de la ficció, ALBERTO CABALLERO, ha aclarit que no es tracta de la veu de Loles León d’altres temporades sionó d’una veu molt semblant però d’una actriu diferent