8.11.05

DIMARTS 8 DE NOVEMBRE
Fa rasca. Dia de mitjons i mitges. El Mestres diu que hi ha inversió tèrmica.

QEP TECNOLOGIA. A partir d'avui tothom pot demanar un DOMIN PUNT ES.
Des de les set del matí, aquest domini és accessible a qualsevol persona i els preus són molt més baixos. El pla estatal de dominis entre d’aquesta manera en la seva fase final. A hores d’ara ja hi ha 120.000 pàgines amb el domni punt es.
El pla ha tingut dues primeres fases de transició per evitar l’especulació i el segrest de dominis. La primera fase era per dominis demanats per organismes públics i la segona per fundacions, associacions i empreses.
A partir d’ara la prioritat és temporal. EL primer que demani el domini és qui tindrà dret a registrar-lo.
D’avui i fins dissabte, atenció:
- Avui s’admeten els noms que comencin amb una xifra o amb les lletres A i B, les dues incloses.
- Demà domecres a partir de les set de la A a la E.
- Dijois de la A a la N.
- El divendres es tancarà el procés amb la resta

QEP TECNOLOGIA. Neix Jazztelia.com amb col·lapse.
El grup Jazztel ha tret un nou portal de continguts, Jazztelia.com. En el seu primer dia d’arrencada va rebre una mitjana de trànsit d'1,5 milions de pàgines visitades cosa que ha col·lapsat momentàniament el sistema.
El portal està adreçat als usuaris avançats d'ordinador, siguin o no clients de la companyia. Hi ha quatre canals. El d’oci que inclou música, cinema i jocs, els serveis propis com el correu web, el cercador i el fòrum.
La companyia ha posat èmfasi en el fet que aquest portal té una imatge "jove, moderna, innovadora i alternativa com a proveïdor d'oci" que reflecteix els valors d'innovació, disseny, qualitat, llibertat i orientació al client.

QEP TECNOLOGIA. Guardó pels creadors d'internet.
Reconeixement als Estats Units pels creadors d’internet, VINTON CERF i ROBERT KAHN.
Demà rebran de mans del president nordamericà George Bush la medalla presidencial de la Llibertat. És el reconeixement civil més important als Estats Units.
Se’ls reconeix principalment haver desenvolupat els protocols de transmissió de dades el 1973 per l’exèrcit.
Aquest 2005 s’està convertint en un any de reconeixement per aquests dos homes, figures claus en la revolució tecnològica que es viu ara. A principis d’any ja van rebre el premi TURING que és com el Nobel de la informàtica.
Actualment Kahn és president d’una organització sense ànim de lucre i CERF col·labora amb Google.

QEP TENDÈNCIES. La dona moderna és soltera
En segons quins entorns ser soltera és senyal de la DONA MODERNA.
Les solteres d’ara tendeixen a comportar-se més o menys igual i els agraden les mateixes coses. Un portal nordamericà ha fet un decàleg de la manera de ser de les dones solteres.
1) Deixen un moment del dia pel seu espai personal per desenvolupar hobbies.
2) Volen triomfar professionalment. Ara volen pujar i després ja hi haurà lloc per l’amor.
3) Busquen parelles més emocionals. Que expressin els seus sentiments.
4) Són independents. Les solteres surten abans de casa els pares que els solters
5) Es regalen coses i no esperen que ho faci una altre persona. Anar a bons restaurants, pagar-se un tractament relaxant...
6) Són exigents. No s’ho fan amb el primer de torn.
7) Són autònomes. No volen ningú que els mantingui. Volen un home del seu mateix nivell intel·lectual, econòmic i cultural.
8) Viuen la vida amb calma. Ja han passat prou, pel què fa a relacions.
9) Les dones en general són consumistes però les dones solteres ho són el doble.
10) Les solteres d’ara tenen molta personalitat. Van en contra del clàssic maclisme.

QEP TENDÈNCIES. El retorn cap a la natura. La moda de les plantes medicinals.
Cada vegada hi ha més gent que s’apunta a les plantes medicinals en detriment als medicaments farmacèutics. Es nota una tornada cap a la natura.
L’Organització Mundial de la Salut, l’OMS, ha demanat que s’estableixin normes més exigents sobre les plantes medicinals i fa una crida perquè la gent també sigui rigurosa al consumir-ne. No es poden prendre de forma indiscriminada. En general la gent es pensa que no tenen efectes secundaris. Segons l’OMS tenen efectes secundaris i contraindicacions. Els preparats naturals tenen ingredients actius, alguns dels quals amb efectes semblants a les drogues. Els últims anys s’han fet moltes investigacions i cal prendre amb informació i preocupació.

Exemple d'efectes:
ALFALFA. Reacciona amb els anticoagulants.
BOLDO. Contraindicat en embarassos i lactància.
ELEUTEROCOC. No s'ha de prendre si hi ha hipertensió o afeccions al cor.
EUCALIPTUS. En altes dosis pot provocar diarrees i espasmes als bronquis.
FUCUS. Contraindicat per persones amb hipertensió arterial i ansietat.
GUARANÀ. Pot produir insmoni, taquicàrdies, hipertensió i gastritis.
HARPAGOFITO. Atenció a les llagues d'estòmac.
MENTA. Nerviosisme, insomni, broncoespasmos.
MUERDAGO. Una dosis elevada pot produir la mort per depressió dels centres respiratoris i cardíacs.
ROMANÍ. L'essència prop produir irritació renal i alèrgies a la pell.
VALERIANA. Pot crear dependència i transtorns de la son.

QEP BUTXACA. Els desviaments de trucada es paguen.
La companyia Movistar del grup Telefònica ha començat a cobrar els desviaments de trucada cap a d'altres telèfons, un servei que fins ara era gratuït.
Vodafone i Amena ja cobraven per aquest servei.
Movistar ja havia informat prèviament als seus clients el passat mes d'agost que, a partir del 18 de setembre, començaria a facturar pel desviament de trucades. A partir d'ara el qui truqui a un número de telèfon desviat seguirà pagant la trucada normal però el titular del telèfon que hagi fet el desviament a un altre número haurà de pagar la diferència resultant, és a dir, haurà de pagar la trucada del telèfon receptor fins al que s'ha desviat.
El diari afegeix que la companyia ha fet aquest canvi aprofitant la reestructuració de tarifes de l'agost, quan es va eliminar la tarificació per segons i es va establir l'arrodoniment a partir del primer minut per trams de 30 segons.

QEP BUTXACA. Un 14 per cent de vehicles circulen sense assegurança
Segons Dades de la Direcció General de trànsit i la patronal de les assegurances aquest és el percentatge de vehicles que circulen per les carreteres de tot l’Estat sense estar assegurats. Un 14 per cent. La meitat són motos.
Segons els entesos el que sigui tan habitual en les motos és per les enormes dificultats que posen les asseguradores i els alts preus que costen les contractacions de polissa per aquest tipus de vehicles.
Quan es produeix un accident i algun dels vehicles no té assegurança el Consorci de Compensació d'Assegurances, es fa càrrec de l'import, el 2004 va haver de responsabilitar-se en més de 53.000 sinistres, tot plegat va representar unes despeses de 96'9 milions d'euros. Aquest organisme públic és subsidiari i els fons de compensació els obté a través d'un petit recàrrec en totes les polisses d'assegurances contractades amb les companyies.

QEP ESPECTACLES
CINEMA
Penélope Cruz participarà juntament amb Danny DeVito i Gwyneth Paltrow en la primera pel·lícula del germà de la Paltrow.
El projecte és una comèdia romàntica que es titularà 'The good night'.
Comença a gravar-se aquest mes a Nova York i Londres amb un pressupost de 15 milions de dòlars.
El protagonista serà Martin Freeman que fa d’una estrella de pop que pateix una crisi vitual. Penélope Cruz serà el contrapunt romàntic mentre que Danny DeVito farà de psiquiatre del protagonista.

MÚSICA. NOU DISC
18 cantants d’Espanya, Argentina, Uruguay, Cuba i Holanda participen a un disc que s’ha tret coincidint amb la QUARTA CIMERA DE LES AMÈRIQUES.
Es titula A BUSH NO LE VA A GUSTAR. És un recull de cançons que critiquen la gestió del president nordamericà.
En aquest disc amb 18 cançons hi ha molts temes inèdits. Hi participien Manu Chao, Ojos de Brujo, Fermín Muguruza i Amparanoia.

BACKSTREET BOYS
Concert avui a Badalona dels Backstreet Boys per presentar el seu últim disc NEVER GONE. És el seu àlbum de retorn després de cinc anys de silenci. S’han venut fins ara unes vuit mil entrades pel concert del Pavelló Olímpic. Demà actuen al Palau d’Esports de Madrid.
La gira europea dels Backstreet Boys acaba aquest divendres 11 de novembre a Lisboa després d’uns 30 concerts.

QEP TELE

JOSÉ LUIS MORENO
No perd passada. S’havia quedat sense la gala de cap d’any de Televisió Espanyola. Produirà la gala de cap d’any d’ANTENA 3. D’aquesta forma podria fer doblet. Si les campanares les fan tal i com va passar fa un any, alguns personatges de AQUÍ NO HAY QUIEN VIVA. Tot apunta que Moreno s’instal·larà tota la nit a Antena 3.
A la nit de cap d’any del 2004-.2005 la seva gala a La Primera va tenir un 39 per cent de quota de pantalla.

LOLES LEÓN
Està rebotada. En alguns dels nous episodis de Aquí no hay quien viva han utilitzar una doble i gravacions de la seva veu d’anteriors episodis.
Els guionistes hna previst un despertar temporal de Paloma però no serà ella. La doble apareixerà d’esquena utilitzant la veu ja enregistrada.
Loles León està indignada i recorda que fa un any i mig que no està a la sèrie.
Actualment està gravant una comèdia per Televisió Espanyola titulada FUERA DE CONTROL al costat d’Amparo Larrañaga

Tele 5CONFLICTE LABORAL a Can Tele 5.
Telecinco i els sindicats es reuniran avui per primer cop des que va començar l’aturada. Les parades continuaran, de moment, fins dissabte.

TV3
El proper 18 de desembre, se celebrarà la catorzena edició de La Marató de TV3, una jornada solidària que aquest any es dedicarà a quatre malalties neurològiques: l’Alzeheimer, l’esclerosi múltiple, el Parkinson i l’ictus. La novetat d’aquesta ja tradicional cita és que s’ha editat un disc, El disc de La Marató, on es recullen cançons que parlen de temes relacionats amb el cervell com ara la memòria, el record o la nostàlgia. El disc sortirà a la venta el proper 11 de desembre, juntament amb alguns diaris catalans.
Artistes tan diversos com Lluís Gavaldà, Sergio Dalma, Monica Green, Ojos de Brujo, Manolo Garcia, David Bisbal, Cheb Balowsky, Mayte Martín o el Chaval de la Peca participen en El disc de La Marató. Aquests cantants interpreten 16 temes clàssics del pop adaptats al català que parlen de la memòria, el record o la nostàlgia. El disc l'ha dirigit i produït Marc Parrot.

CUATRO
Avui s’estrenen:
FRIENDS des del seu primer capítol


ROMPECORAZONES. Concurs del Terrat basat en una idea de MÀXIMO PRADERA i AMELIA ALAS
CHANNEL 4 amb SHAKIRA
A NOCHE ACHE Antonio Banderas
SuÀREZ y MARISCAL. Sèrie protagonitzada per agents de policia reals.
VIDAS CONTADAS. Una mena d'"efecte mirall".

1 comentari:

Anònim ha dit...

nice information