10.11.05

DIJOUS 10 DE NOVEMBRE DEL 2005
Avui és un dia de droga (els adolescents consumeixen més porros), sexe ( enquesta Durex 2005) i rock'n roll ( Santana, un il·luminat, ha presentat disc a Barcelona).
Què està passant...

ELS TEMES DEL QEP.Les noies igualen als nois en l’hàbit de fumar porros.
L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha presentat noves dades del consum de porros entre els adolescents barcelonins.
Les noies de 14 a 16 anys ja igualen els nois en el consum.
Ara en fumen tres cops més que fa 8 anys. Als 14 anys, un 14 per cent de noies reconeixen haver provat els porros al costat d’un 14,7 per cent dels nois.
També s’iguala el consum de porros entre nois i noies de 16 anys però en aquest cas amb un percentatge del 43 per cent en el cas dels nois i d’un 42 per cent en les noies. Als 18 anys el consum experimental de les noies supera el dels nois amb un 66 per cent elles i un 59 per cent ells.
L’Ajuntament de Barcelona ha començat una campanya per intentar reduir el consum de porros entre els adolescnets. 2 de cada 5 escolars de 16 anys assegura haver-los provat i 1 de cada 3 en fuma de forma habitual.

QEP BUTXACA. Es ven menys vi sobretot per a la restauració
El consum de vi a Espanya ha caigut d’un 2,2 per cent els primers sis mesos d’aquest 2005. S’han venut 13 milions menys de vi que al primer semestre de l’any passat.
És evident que segons les dades es consumeix menys vi sobretot en el sector de la restauració: en bars, restaurants, cafeteries i hotels.
La devallada de vendes s’ha vist frenada per l’augment de compres de vins de denominació d’origen a les cases i per particulars.
Es consumeix menys vi al restaurant però se’n compra més i de més qualitat per tenir a casa. Per cert, segons aquesta informació el consum de cava ha pujat.

QEP BUTXACA. Brufau diu que un litre de gasolina val el mateix que un litre d'aigua.
El president de Repsol IPF, Antoni Brufau, ha dit aquesta setmana a Santander que el preu del petroli es mantindrà al mateix nivell d'ara o superior al menys els pròxims 15 anys.
Brufau insisteix que per molt que ens queixem, el preu del litre de gasolina és el mateix que el del litre d'aigua mineral si li descomptes els impostos.
Pel president de la multinacional, amb el nivell de consum actual tenim reserves per 40 anys, però també va dir que el consum creix cada vegada més, i especialment quan les economies emergents com l'índia o la xinesa arribin a nivells de ple consum.
Va posar d'exemple que a la Xina, tot i el moment de creixement, només hi ha uns 15 cotxes per cada 1.000 habitants.
El consum a l'estat espanyol és de més d'un milió de barrils al dia, la producció en canvi, que es concentra en els pous del davant de les costes mediterrànies és de 6.000 barrils diaris.

QEP TENDÈNCIES. El futur dels pobles amb aigües termals.
Les aigües termals són un producte de futur i els pobles que en tenen poden aprofitar-les per fer negoci. Cada vegada hi ha més persones disposades a fer turisme a través del termalisme. Aquesta setmana s’ha fet a Caldes d’Estrac, al Maresme, la primera trobada de diputacions i termalismes. A la jornada inugural de dimarts passat es va dir que els municipis que tenen fonts termals han de promoure el termalisme per desenvolupar-se.
Segons l'informe “Distribució Provincial de l'Oferta Termal” a Espanya hi ha 500 fonts d'aigua miner-medicinals declarades d'utilitat pública a tot Espanya i més de 100 antics balnearis actualment abandonats.
El termalisme encara està poc estès. El 55% de les places d'allotjament a viles termals es concentren en tan sols 10 províncies, mentre que 16 províncies no compten amb cap balneari en funcionament.

QEP TENDÈNCIES. Tendències sexuals segons l’enquesta DUREX.
Els ciutadans de l’Estat Espanyol tendim a fer l’amor cada vegada menys.
Segons l’enquesta d’hàbits sexuals de la marca Durex 2005, aquest any hem tingut cinc coits menys de mitjana en comparació amb l’any passat. Ens situem als 105 cops a l’any. Això equival a fer l’amor cada tres dies aproximadament.
De totes maneres Espanya continua per sobre la mitjana mundial que és de 103 coits l’any.
Som líders alhora de prendre precaucions i es manté la tendència a mantenir cada vegada més aviat la primera relació. Ara és als 17,3 anys.
Rànquing de països més i menys actius.
Els guanyadors són els GREGS amb 138 coits l’any
Segons els croats
En tercera posició Montenegro amb 128
Els francesos són sisens amb 120.
Els menys actius els japonesos que només ho fan 45 vegades cada any.

QEP TECNOLOGIA: Comprar loteria de nadal pel mòbil.
Els clients de Movistar podran comprar loteria de Nadal i del nen de la Bruixa d’Or de Sort després que l’administració que vén més de tot l’Estat per internet ha firmat un acord amb l’operadora. És el primer cop que una operadora ofereix aquest servei i ho fa a través del portal emoción. L’usuari només pagarà el trànsit associat a la navegació per la web des del telèfon mòbil.
Com funciona?. El comprador rebrà els seus dècims a domicili a través d’un servei de missatgeria i abonarà l’import contra reembolso. El desembre passat la bruixa d’or va repartir 387 milions d’euros en premis. Va vendre un 82 per cent dels dècims per internet. A la presentació d’aquest nou servei de Movistar, es va remarcar que a hores d’ara és la única possibilitat de comprar loteria de l’administració lleidetana perquè està totalment esgotada a través de la web labruixador.es

QEP TECNOLOGIA. Vic recicla material electrònic.
En motiu de la e-Week, la setmana de les noves tecnologies a Vic, l’Ajuntament de la ciutat ha començat aquest dilluns una campanya de recollida i reciclatge de material informàtic i telèfons mòbils.
La campanya acabarà després de les festes de nadal i reis, a finals de gener.Els punts de recollida de terminals de mòbil estan a les botigues on venen telèfons mòbils, dos punts de la Fundació Trueta i la deixalleria.

QEP TECNOLOGIA. Una ràdio a internet per mascotes.
Ha nascut la primera ràdio a la xarxa per gossos i gats. No és un invent japonès. La idea surt de Los Àngeles i és tot un èxit. Ha rebut de moment vuit mil visites diàries de tot el món. Té com a finalitat entretenir les mascotes mentre els seus amos no estan a casa. Posen música i consells com ara que no mosseguin el carter o que no facin pipi fora del lloc assignat. Posen la música que consideren adequada pels animals. Entre els temes més radiats hi ha la cançó d’Elvis HOUND DOG, gos de caça però la cançó més demanada és NO SÉ TU de Luis Miguel.Visita la web clicant AQUÍ.

QEP CITES DE L'ESPECTACLES
- L’escenari de l’FNAC el Triangle de Barcelona acull tota aquesta setmana la música en directe de l’anomenat MADE IN BARCELONA. És un cicle de concerts dedicat al recopilatori que recull noves cançons de grups barcelonins.
Aaquest vespre a les vuit hi ha un mini-concert gratuït dels GLISSANDO. Presenten el seu tercer disc produït per Miqui Puig.

- El cantant melòdie neohippie DEVENDRA BANHART presenta aquesta nit el seu nou disc a La Paloma de Barcelona.
Es titula CRIPPLE CROW i és el quart de la seva discografia. Inclou tres balades en espanyol la seva llengua de l’adolescència perquè es va criar entre Veneçuela i San Francisco. El concert costa 10 euros.

- MÁRTIRES DEL COMPÀS. Avui en concert al Prat dins la seva gira de desè aniversari.

- Concert solidari contra l'Alzheimer. Es volen recaptar fons per ajudar les famílies amb pocs recursos que s'ocupen d'afectats d'aquesta malaltia. Hi haurà Dyango, los Mustang, los Sirex, los Diablos, los Manolos, Màgic Andreu, Carles Flavià, David Civera, Marina Rosell, Toni Albà, Jordi LP, Gerard Quintana, Moncho i Núria Feliu.
A les 21.00 al Barcelona Teatre Musical. L'entrada costa de 10 a 15 euros.

- Comença a Fira de Barcelona el Saló DEGUSTA.

MÚSICA
Estrenem avui la nova cançó d'ANASTACIA. El dilluns va sortir a la venda el seu disc. un grans èxits que inclou dues cançons inèdites. Una d'elles la que porta el títol de l'àlbum i l'altre In tour eyes. Anastacia es treu per primer cop les ulleres de sol en portada. Observa la nova Anastacia a la foto.


QEP TELE
- La productora BocaBoca ha confirmat que prepara una sèrie amb Ana Obregón.
Desmenteixen que estigui basada en SEXE EN NOVA YORK i que la sexòloga mediàtica LORENA BERDÚN formi part del repartiment com s’ha dit. Antena 3 és de moment la cadena més interessada.
Segons ha informat BOCABOCA en un comunicat la sèrie explica la història de diverses dones que després de ser traicionades per les seves parelles decideixen reprendre el rumb de les seves vides.
De moment només se sap que la Obregón serà la protagonista però l’actriu BEATRIZ RICO ja ha dit que començarà a gravar el gener.

- Una notícia que surt d’un personatge que va tenir la seva època televisiva. Sortir a TV3 no és el somni de tot periodista. N’hi ha que marxen i triomfen al segon plà.
És el cas de JORDI LLOMPART. Ha lluitat per la seva pel·lícula EL MISTERI DEL NIL i ha guanyat. El documental en IMAX ha superat els tres milions d’espectadors i ja és la pel·lícula documental més taquillera dels últims cinc anys. La recaptació és de 17 milions d’euros. Només la sala Imax del Museu de la Ciència de Boston ha congregat més de 150.000 espectadors. "Actualment, la pel.lícula s'exhibeix en més de 60 cines, però seguim firmant contractes amb distribuïdors i aviat s'estrenarà a la Gran Bretanya".

- LOCÀLIA TV ha estrenat aquesta setmana un nou programa presentat per MICKY NADAL i ARANCHA BONETE. És un bingo amb cartronet i números que es canten. El ZULÚ BINGO. El premi és un cotxe de segona mà.
S’emtrà tots els dimarts.

- Mentrestant CANAL CATALÀ afegeix una freqüencia a les Balears després d’arribar a un acord amb el CANAL 4.