13.1.05

Dijous 13 de Gener de 2005. D'aquí a 10 anys a Catalunya faltaran metges d'hospital. Els que estan en actiu es jubilaran. Els joves són pocs i busquen oportunitats fora. Qui ens curarà? Horror!!! Què està passant?

Tendències. L’última moda al pubs del Regne Unit és demanar cervesa amb gust de café. La fabrica l'empresa Meantime amb grans de cafè Aràbic de comerç just, conreats a Ruanda, a la província de Butare.
Només conté un 4% d’alcohol. Es pot prendre com a beguda amb sabor de cafè o com a digestiu.
No se n’ha d’abusar. A partir dels 5 gots de cervesa es poden patir problemes de son.
Es vènen 2.000 ampolles cada setmana.

Hàbits. Per segon any consecutiu, durant el 2004 els alemanys han consumit més aigua mineral que cervesa. Mentre que cada alemany va beure 123 litres d’aigua mineral, de cervesa només en va consumir 117,7 litres.
La beguda que més es prèn a Alemanya és el cafè.
Els experts creuen que el motiu d’aquesta nova tendència és el clima. La cervesa freda no ve de gust amb les temperatures d'hivern del país. És millor prendre-se-la a l'estiu... a Mallorca.

Moda. L'occidentalització de la forma de vestir dels iranians no agrada al país.
Els homes vesteixin amb pantalons, camisa i americana.
Les dones respecten l'obligatorietat de les túniques però cada cop són més cenyides i més curtes, i de vegades no tapen prou el cabell.
La Comissió Cultural del Parlament iranià s'ha reunit amb dissenyadors de moda del país. Tenen 3 setmanes per buscar una solució i crear nous models que recuperin les tradicions i s'allunyin del model occidental.

Subhastes online. A Ebay un estudiant nordamericà de 20 anys, Andrew Fischer, subhasta el seu front com a espai per a anunciar-hi alguna cosa durant un mes… com si fós una mena de tanca publicitària!
El guanyador podrà tatuar al front del noi el què vulgui menys el número 666. Per aquí no passa.
Fischer vol aconseguir diners per poder-se pagar la universitat.

Divorcis online. Un despatx d’advocats belga, basant-se en una idea ja existent als Estats Units, ha posat en marxa una pàgina web dirigida a les parelles que es divorciar de mutu consentiment.
S’hi ha penjat informacions i tots els documents necessaris per tramitar la separació. Fins i tot es pot organitzar el repartiment de béns i el dret de visita als fills.
El preu de la gestió és 595 èurus.

Frau online. La setmana passada una pàgina web venia el suposat nou llibre de Harry Potter, que oficialment es publicarà el 16 de juliol. La descàrrega costava 8 èurus. Però aquesta versió electrònica és falsa.
Així ho deia l’agent de J.K. Rowling, l'autora, en declaracions a la BBC.
Mai cap dels llibres de Harry Potter s'han posat a la venda en aquest format a internet. És un frau.

Mòbils. 3 de cada 5 joves europeus han adquirit algun contingut o servei per a telèfons mòbils durant el darrer any. Ho diu un estudi fet per la companyia Buongiorno MyAlert,
El 67% dels usuaris de telefonia mòbil d'entre 15 i 35 anys descarrega continguts com els tons, els logos, els salvapantalles i els jocs Java amb l'objectiu de personalitzar el seu mòbil.

GERI HALLIWELL
Enguany és l’estrella convidada al tradicional ball de l’òpera de Viena. L’ha convidada el magnat austríac de la construcció Richard Lugner.
El multimilionari sempre tria convidades famoses que per aconseguir promoció.
L'alta societat de Viena ho troba de molt mal gust.

SERENA WILLIAMS
És la dona pitjor vestida de 2004 segons la llista anual que publica l’estilista Blackwell.
En segona posició hi trobem l’actriu Meryl Streep, i en tercer lloc la Britney Spears.
A la llista també hi apareixen la coreògrafa i cantant Paula Abdul i l’eterna vídua de Kurt Cobain, la Courtney Love.

DANIEL DAY LEWIS
Lewis ha fet una petita aparició pública aquests dies a Nova York, per entregar a Michael Mann el premi del National Board of Review com a millor director.
Oficialment, l’actor viu a Itàlia pràcticament retirat de la gran pantalla. Es dedica a aprendre a fer de sabater.

A-HA
El trio nòrdic format per Morten Harket, Magne Furuholmen i Paul Waaktaar-Savoy, publiquen, el pròxim 8 de gener, una compilació de grans èxits: The Singles 1984-2004.
Un disc que recollirà 20 anys d’èxits del grup, des d’aquell primer número 1 Take on Me, fins al darrer disc Lifelines, del qual encara l’any passat se n’extreien singles.

LUIS MIGUEL
Ha de re-editar el disc México en la piel perquè la contraportada infringeix la llei sobre l'Escut, la Bandera i l'Himne Nacional dels Estats Units Mexicans.
Hi apareix la bandera de Mèxic sense els colors reals perquè al damunt s'hi ha pintat un fons sèpia.
Per ordre de la Secretaria de Governació, Luis Miguel haurà de modificar el disseny del disc. En la nova edició, els colors de la bandera seran els originals.

Homes i Dones. Estudi: ‘La dona espanyola davant el procés d’envelliment’. Elaborat per la firma de cosmètics Olay.
Conclusions 2ª Part:

- Només el 18% de les espanyoles es planteja passar pel quiròfan per fer-se una operació d'estètica. Les més reàcies, les valencianes. Motius:

* la por. Les més patidores són les gallegues (un 44%) i les madrilenyes (un 41%)

*perquè associen el pas pel quiròfan amb operacions de salut importants. Ho diu un 28% de les enquestades.

*perquè creuen que no ho necessiten (un 24% de les dones)

*per una qüestió econòmica (un 8%).

- La majoria de les espanyoles se senten més joves del que realment són. Entre uns 6 i 10 anys menys de la seva edat real.

- 9 de cada 10 dones espanyoles creuen que la societat és molt més exigent amb la dona que amb l’home respecte a l’apariència física.

- Els homes també es fixen en l’envelliment de les dones. En primer lloc, en un 21% es fixen especialment en la cara. En segon lloc, el 16% dels homes espanyols diuen que és a les cames on es noten els senyals del pas del temps. El 14% diu que l’envelliment es nota més al pit i al cul. I per últim, el 10% ho perceben en el coll de les dones.

- Precisament és el coll la part del cos que les catalanes consideren que es resenteix abans del pas del temps.

Les dones espanyoles consideren que l’única arma important de què disposen per enfrontar-se a l’envelliment és sentir-se satisfetes i a gust amb elles mateixes.

Tele.

* Premis. Els lectors de la revista nordamericana People han triat la sèrie CSI com la millor de la televisió, en la 31ª edició d'aquests premis. Mentre que CSI és la favorita del públic, els crítics de televisió han triat com a millor drama de la televisió la sèrie Desperate Housewives, substituta de la famosa Sexo en Nueva York i amb boníssims índex d'audiència.

* Buenafuente vs Sardà. Sardà i Crónicas Marcianas continuen com a líders intocables a les matinades... en el context d'Espanya, amb un 36,5% de share dimarts passat. Era el dia d'estrena del seu nou competidor, Buenafuente a Antena 3, que aconseguia un gens menyspreable 25,2% de share.
En canvi, a Catalunya, el programa d'El Terrat arrasa amb un 44% de quota de pantalla.
Esperem audiències d'ahir a la nit, en què competien els dos periodistes catalans i el Gran Wyoming.