18.12.04

Divendres 17 de Desembre de 2004. Un manyà reventava panys de porta i deixava al costat la típica enganxina amb les seves dades perquè el truquessin per arreglar-los. Màrqueting directe. Què està passant?

Solidaritat. Segons l'ONG Setem (Servei al Tercer Món), Espanya continua a la cua d’Europa en comerç just.
L’any passat vam gastar 10,6 milions d’èurus en productes fabricats als països pobres sota criteris de comerç just. Més que altres anys però menys que la resta de països.
Els que més donen suport al comerç just són Alemanya, Regne Unit, Suïssa i Holanda. A Holanda es va iniciar el moviment del comerç just als 60.
A la cua de la llista, Noruega, Suècia, Finlàndia, Grècia, Portugal i Espanya.
Catalunya enregistra les xifres més altes en vendes, seguida amb força diferència de Madrid i Andalucia.

Transports. El Trambaix i el Trambesós augmentaran la seva freqüència de pas durant durant el Nadal, per tal d’adequar-se a la demanda dels ciutadans que van amunt i avall de botigues en botigues.
El reforç de les línies es posarà en marxa els dies 19 de desembre i els 2 i el 9 de gener. La nit de Nadal, els tramvies acabaran el servei a les 11 de la nit.
La nit de Cap D’any, el Trambaix i el Trambesós circularan ininterrompudament.

Fauna. Al Centre de Conservació de Vida Salvatge de Durrell (Anglaterra), ha nascut una petitíssima tortuga espinosa, la primera alimentada en captiveri a Europa i la segona a tot el món. No creix més de 22,9 centímetres de llarg i és originària del sudest asiàtic.
La seva supervivència es troba amenaçada per la pèrdua del seu hàbitat, la caça i el comerç ilegal de mascotes.

Hisenda. A Internet hi trobem un simulador de l’IRPF que permet conèixer el resultat de la declaració de Renta 2004.
El programa ens demanarà les dades sobre rendiment de treblla, capital mobiliari i immobiliari, activitats econòmiques, guanys o pèrdues patrimonials, reduccions i deduccions, retencions i altres pagaments a compte.
El simulador calcula el resultat de la declaració. D’aquesta manera, es pot planificar quina serà la quantitat que haurem d’ingressar o que se’ns tornarà.

Videojocs. Donat que la Playstations Portàtil (estrenada al Japó la setmana passada) és més complerta de sèrie que les videoconsoloes portàtils de Nintendo, l'empresa s’ha tret de la màniga un complement per a la seva també recent estrenada consola portàtil, sota el nom de DS. El nou apèndix és una tarja de memòria que s’introduïrà a l’adaptador i que permetrà que la vídeoconsola reprodueixi vídeo en el format MPEG-4 i cançons d’mp3.
L’adaptador també funcionarà amb l’antecessora de la DS, la GameBoy Advance SP.

Pirateria. La policia judicial francesa tanca un lloc web en què desenes de milers d’usuaris es descarregaven ilegalment pel•lícules i cançons. El propietari pot ser condemnat a 3 anys de presó i a pagar una multa de 300.000 èurus.
El lloc era un dels més utilitzats a tot el món. Feia servir la xarxa P2P Bittorrent i l’acollia un servidor francès ubicat a París.
En el moment del seu tancament, 160.000 persones l’estaven utilitzant per descarregar-se material de forma ilegal.

LIV TYLER
L'actriu nordamericana va ser mare ahir a en un hospital de Nova York. El bebè, de qui encara no han comunicat el nom, va pesar 3,6kgrs. Se sap que la noia va tenir una hora curta.
Segons la mare, té uns llavis enormes. No és d’estranyar si recordem que l’actriu és filla del rocker Steven Tyler, líder i vocalista d’Aerosmith.
Aquest és el primer fill de la Liv, de 27 anys, i del seu marit, el rocker britànic Royston Langdon, de 32.

ROD STEWART
Segons la premsa britànica, l'han acusat de negligència, abús i culpable de causar estrès emocional, després que donés una puntada de peu a una pilota en una canxa de futbol a Los Ángeles i donés un cop a Vincenzo Costa, el sogre del famós discjockey Paul Oakenfold.
Costa, de 61 anys i nascut a l’est de Londres, va patir convulsions després de rebre el cop de pilota al cap, i va haver de ser traslladat a un hospital pròxim.
Rod Stewart va ser demandat a una cort de Londres encara que la puntada a la pilota la va donar per enviar-la cap als aficionats, tot jugant.

DIONNE WARWICK
Enregistra un disc de duets que es titularà “My friends and me”, amb el seu fill Damon Elliott com a productor. Es publicarà en format de cd doble.
La cantant, que aviat complirà 42 anys de professió, fa duets amb artistes de totes les generacions: clàssics com Patti LaBelle, Gladys Knight o George Benson, puntals del pop com Elton John, Stevie Wonder o Gloria Stefan, i contemporanis com Mya, Destiny’s Child o Pink.

INXS
Provaran de trobar un susbtitut de Michael Hutchence a través d’un reality show. Els cinc membres actuals de la banda començaran amb les audicions a partir de gener a 16 ciutats dels Estats UNits, Canadà, Regne Unit i Austràlia. Se sel•leccionaran els candidats a participar al reality show que, amb el títol de "INXS Rock Star", s’emetrà a la CBS l’estiu vinent.
Ja fa 7 anys que Hutchence va ser trobat mort.

GEORGE CLOONEY
Un nino de cera amb la seva imatge oferirà sopars amb espelmes i la possibilitat d’una oferta de matrimoni als visitants del muse de cera Madame Tussaud de Londres. Els convidats a la taula del Clooney clon podran triar un menú de diàlegs per convèncer l’actor de cera que s’hi casi i ofereixi l’anell.

Homes i Dones.
Mirar el sexe oposat dóna felicitat. Ho diu un estudi fet al University College de Londres. Quan les persones ens llancem mirades furtives, apreciant els atractius de l’altre, al cervell s’activen àrees relacionades amb la satisfacció i el plaer.
Quan no hi ha contacte visual, l’activitat en aquesta zona baixa i mostra desil•lusió i frustració.
La regió en qüestió es coneix com a nucli estriat ventral. Ha estat relacionada amb al satisfacció de rebre premis i recompenses, i també amb el plaer que senten els addictes al joc i a les drogues.

Tele.

* Andreu Buenafuente. Antena 3 ha anunciat l'estrena del nou programa del showman català el pròxim dimarts 11 de gener. S'emetrà dimarts, dimecres i dijous a la nit. El produeix El Terrat. Es farà a Sant Joan Despí. Buenafuente diu que els catalans hi trobarem coses que ja coneixem de l'etapa a TV3.

* Nuestra Mejor Canción. Avui, a La Primera de TVE es tria la millor cançó dels últims 50 anys a Espanya. El 3 de desembre se'n posaven a votació 50. Avui hi ha 10 finalistes que l'audiència pot votar a través de sms o telèfon. Hi ha des de clàssic, com "Angelitos Negros" d'Antonio Machín, a temes més actuals com "Corazón Partío" d'Alejandro Sanz.

* Ramon Pellicer. Debuta aquest diumenge en solitari durant 12 hores com a únic presentador de La Marató de TV3, enguany dedicada al càncer.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

THE ONLY PLACE TO SHOP FOR HYDRO

Anònim ha dit...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a ok
site/blog. It pretty much covers ok
related stuff.

Come and check it out if you get time :-)