30.12.04

Dijous 30 de Desembre de 2004. Cada cop hi ha menys sales on escoltar música en directe. Aquest 2004 Barcelona ha perdut 2 locals i 5 ja no programen. Sons enllaunats o aplaudiments en viu? Està clar: volem concerts. Què està passant?

Cap d'Any/Mòbils. Davant el risc de sobrecàrrega de les línies telefòniques, entre les 0 i les 2 hores del primer dia de gener de 2005, el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç recomena:

- Avançar les trucades: fer-les abans de les 12 de la nit per tal d’evitar la sobrecàrrega de les línies.

- Reduir la durada de les trucades.

- Esperar uns minuts abans de tornar a intentar de fer una trucada que ha estat fallida. S’ha d’evitar reintentar-ho de forma constant.

- En el cas dels missatges de text a través del mòbil, es recomena enviar-los curts i abans de l’hora crítica.

- En el cas de les trucades internacionals, se suggereix ajustar-se a l’horari del canvi d’any del país on truquem.

- El Ministeri també considera que Internet pot ser una bona nova manera de felicitar l’entrada d’any en la primera hora de l’1 de gener de 2005. Es recomena l’opció d’enviar correus electrònics o enviar missatges a mòbils a través d’internet.

Les operadores han previst que a la primera hora del dia 1 de gener de 2005 es faran 58,3 milions d’intents de trucades a mòbils. Això vol dir que es multiplicarà per 8 el trànsit habitual. També s’intentaran enviar 19 milions de missatges de mòbil.
En telefonia fixa, a la primera mitja hora del primer dia de 2005 es preveu 18 milions i mig d’intents de trucades.

Cap d’Any/L’Home dels Nassos. Tornarà demà a Barcelona per acomiadar el 2004. Repartirà uns 20.000 nassos entre els nens i els grans que es creuin amb ell.
Enguany aquest personatge donarà el tret de sortida al primer vehicle participant al rallye Barcelona-Dakar.
Per això es quedarà a Barcelona fins a les 4 de la tarda.
Recorrerà alguns dels punts més emblemàtics, entregarà a les autoritats la clau que obre el nou any i participarà a la cursa de San Silvestre que passa per carrers del districte de Sant Martí.

Joguines. L’Agència Catalana del Consum immobilitza uns scooters que es vènen com a joguina pels més petits.
Les motos de joguina han de funcionar amb energia elèctrica i no poden superar la velocitat de 4 kilòmetres per hora. De moment aquests scooters ja incompleixen aquestes dues premises de la normativa de seguretat dels prodcutes dirigits als nens. Funcionen amb combustible inflamable i arriben als 50 kilòmetres per hora.
Els scooters es vènen en diversos establiments catalans i se n’està investigant la seva procedència.
En cas d'haver-ne comprat, cal adreçar-se al telèfon d’atenció al consumidor, el 012, o aquí.

Vols. A partir de l'1 de gener de 2005 Ibèria augmenta a 45 minuts el temps mínim amb què els seus passatgers hauran de facturar els equipatges als aeroports abans de l’hora programada del vol.
En el cas del pont aeri, el temps límit és de 20 minuts.
Es fa degut a l’increment dels controls de seguretat als aeroports, que fa que molts clients perdin els vols per les aglomeracions.

Salut. La Societat Espanyola d’Alergologia alerta que els fruits secs, els mariscos i les fruites són els principals causants de les alèrgies aquestes festes.
Les reaccions que provoquen són urticàries i inflamacions de la pell. Unes alèrgies que apareixen més ràpid que les intoxicacions i mai depenen de la quantitat d’aliment ingerit.
Es recomena no abusar d’aquests aliments i comprar peixos i mariscos amb garantia de bona conservació en aquestes dates.
Ull amb els torrons i marsapans fets de fruits secs.

Web solidària. Un noi de 14 anys d’origen italià, ha decidit utilitzar una pàgina web que havia dedicat als Simpsons per convertir-la en una ajuda per a aquells qui han perdut familiars o amics a Tailàndia, Sri Lanka, Maldives i l’Índia.
Valerio Natale diu que de moment 2 turistes italians ja han estat localitzats gràcies als avisos penjats en aquest lloc web.
S’hi pot trobar una llista amb els noms i edats dels despareguts, adreces de correu electrònic i números de telèfon dels amics i familiars que els busquen, i un link a fotos dels desapareguts. També, hi ha els telèfons dels consulats italians i els hotels a Tailàndia.
En 2 dies unes 82.000 visites.

Subhastes online. A Ebay s'ha subhastat l'aigua d'un got de plàstic on representa que Elvis Presley hi va beure l’any 1977 després d’un concert.
El seu propietari era Wade Jones. Diu que ha guardat el got durant 27 anys. L'ha tingut al congelador i després va abocar l'aigua i la cva guardar hermèticament en un altre recipient.
Diu que tenia 13 anys quan va anar a un concert del rei del rock el mes de febrer de 1977, just 6 mesos abans que Elvis morís. Després del concert, va pujar a l’escenari per buscar algun record del cantant i agafar el got amb aigua. En té proves fotogràfiques.

PSOE online. El PSOE ha estrenat la seva pròpia botiga a Internet, amb un disseny que juga amb els colors vermell i blanc característics del logotip del partit.
Hi ha 6 seccions per als objectes que s'hi vènen: tèxtil, jocs, congressos, mítings, decoració i varis.
Es poden comprar samarretes, suaderes, gorres, motxilles, jocs de cartes, dominó, caramels, globus, carteres, carpetes, bolígrafs, llapissos, lanyards, paraigües, porta-cd’s, pins, encenedors, rellotges o moneders de pell.
També es vènen elements bàsics per a la construcció d’un set per a l’oratòria: decorats, fons, atrils, banderoles, pendons i lones… tots ells amb les sigles del PSOE i la famosa mà amb la rosa.
Els preus són força assequibles.

Tòfones. Al sud de França està de moda el robatori de tòfones. Els lladres fan servir les tècniques més innovadores. Utilitzen làmpades d’infrarrojos i gossos. La policia francesa increment i el nombre de patrulles nocturnes, a la regió de la Provença.
La policia francesa es planteja contra-atacar insertant microcircuits/microxips en un grup de trufes que rastrejarien els lladres via satèl·lit.

Transports/Tarifes. Les noves tarifes de TMB s'apliquen l'1 de gener, amb una pujada del 5% respecte a les tarifes actuals.
La tarjeta T-10 costarà 6,30€.
La T-50/30 costarà 26,25€.
El bitllet senzill valdrà 1,15€.
Les targetes de 2004 sense esgotar es podran continuar utilitzant fins el dia 28 de febrer. En el cas de la T-Trimestre i la T-Jove, el termini s’amplia fins al 31 de març.

Transports/Horaris. Demà el metro de Barcelona estarà obert des de les 5 de la matinada (dia 31) fins a les 2 de la matinada de diumenge dia 2, ininterrompudament. Hi haurà servei de metro 45 hores seguides.
Entre 2/4 de 10 del vesore i les 6 del mati, els trens del metro trigaran entre 9 i 10 minuts. Entre les 6 del matí i les 2 de la matinada, s’aplicarà la frequència d’un dia festiu habitual.
I demà, des de les 5 de la matinada i fins a 2/4 de 10 del vespre el servei serà com un dia normal.

JANET JACKSON
Segons ha informat el diari anglès The Sun, les imatges en què Janet Jackson ensenyava un pit al costat de Justin Timberlake durant la seva participació a la cerimònia de la Superbowl, han estat les més buscades a internet durant aquest 2004.
Les imatges i la informació sobre aquesta pol·lèmica van generar 60 vegades més consultes als cercadors d’internet que el famós vídeo pornogràfic protagonitzat per la filla de l’imperi Hilton, la Paris Hilton.

KEANU REEVES
Serà el personatge estrella d’un videojoc titulat “Constantine” i que es posarà a la venda l’any vinent. La història del joc es basa en la novel·la ‘Hellblazer’ i el Keanu Reeves farà del seu protagonista, John Constantine, un investigador atret per la parapsicologia i l’ocultisme que, a més, posseeix dots paranormals i ha estat al cel i a l’infern.
Reevs, juntament amb els actors Tilda Swinton, Gavin Rossdale i Max Baker, prestaran la seva imatge per a l’aventura gràfica i els usuaris, els jugadors, podrna triar l personatge que més els agradi.
El joc tindrà 14 nivells en què el personatge triat lluitarà contra els dimonis fent servir diferents conjurs i objectes per a vèncer l’enemic.

WOODY ALLEN
Woody Allen continua aprofitant el seu viatge a Espanya per fer una mica de turisme. Ahir es va dedicar a visitar el Museu Guggenheimde Bilbao acompanyat de la seva família i uns amics.
El cineasta i músic es va voler acostar al Museu donat que aquesta era la seva primera visita a la capital biscaïna.
A la nit, Woody Allen va amb el seu grup habitual, la New Orleans Jazz Band.

Homes i Dones. Parlem de petons. Els classifiquem.
Per cert, cada vegada que fem un petó es belluguen 34 músculs de la cara, s’activen les neurones i es consumeixen 18 calories.

1. Petó Tradicional: conegut altrament com a “piquito”. Els llavis de les dues persones que es fan el petó es rocen molt suaument. De vegades, en alguns països, és un petó sense cap connotació sexual sinò una mena de salutació. Entre el col·lectiu gay i en la faràndula són molt freqüents aquest tipus de petons.

2. Petó Interessant: s’acaricia el llavi de l’altra persona amb el llavi inferior. Això és típic d’una dona cap a un home i expressa interès per l’altra persona, un caràcter sensual i desig carnal.

3. Petó Insinuant: es recorre el llavi de l’altra persona amb la llengua i amb els ulls tancats. Indica ganes d’anar més enllà del petó.

4. Petó Directe: el petó que connecta els llavis de totes dues persones. Normalment, és un petó fruit de l’amor, és suau i dolç, i fet amb molt sentiment.

5. Petó de sèrie de televisió : amb un toc molt dramàtic, els caps estan inclinats ja sigui en el mateix sentit o en sentit contrari. Molt interpretat.

6. Petó Apretat : també té una forta càrrega emocional. Els llavis s’apreten mot fort per a transmetre molt sentiment. Seria el petó propi d’una reconciliació.

7. Petó Absorbent: s’agafen els llavis de l’altra persona amb els llavis d’un mateix, com amb intenció de xuclar cap endins. És un petó apassionat però deixa clar qui duu les regnes de la situació i, potser, de la relació.

8. Petó Humit : aquí ja intervé la llengua donant molt de joc. Si la llengua es belluga de forma patosa, seria un petó típic d’adolescents on hi falta encara molta pràctica. Quan tot llisca més fluidament pot tractar-se del petó fogós abans d¡una relació sexual.

9. Petó Sexual: la llengua torna a ser la protagonista però, en aquest cas, sembla que hi hagi la intenció de tocar la campaneta de l’altre. També és conegut com el petó de “tornillo”. El significat és més que evident.

10. Petó d’esquimal: és un dels primers petons que es coneix. Les boques no fan res. Es tracta de fregar molt suaument la punteta del nas de l’altre. Si s’hi vol afegir una connotació més sexual, el nas pot recorrer tota la resta de la cara.

1 comentari:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.