2.12.04

Dijous 2 de Desembre de 2004. El govern es posa fort amb el tema del tabac. La venda fora dels estancs, vetada. Control a les màquines expenedores. Sancions a les empreses que deixin fumar a la feina en locals tancats. I multes milionàries per evitar que s'inciti a fumar els menors de 18 anys. La llei antitabac, en marxa!

Rumor. La multinacional Apple podria ser l’espònsor del Barça. L’interès d’aquest gegant de l’electrònica i la informàtica podria estar lligat amb la possible intenció d’obrir una de les seus de les seves Apple Stores europees a la ciutat de Barcelona.
Després de l’èxit aconseguit als Estats Units i a Tòquio, Apple obria la primera mega-botiga europea a Londres fa un parell de setmanes. París serà segurament la seu de la segona Apple Store i Barcelona podria ser la tercera.

Joguines. La Barbie musulmana triomfa al Regne Unit i França. Es diu Razanne. És una creació de l’empresa nordamericana Noorart Inc. Se’n fabriquen fins a 24 models diferents amb l’objectiu de conjugar la tradició musulmana amb l’estil de vida més modern.
La Razanne més clàssica duu mocador al cap i una estoreta per fer les seves oracions. La Praying Razanne llueix un vestit especial per resar i inclou una versió molt petita del Corà. La Razanne In and Out reflexa la dualitat de la dona en el món islàmic: inclou les robes que ha de vestir per sortir al carrer i també les que pot lluir dins de casa, que poden ser molt faxion.

DNI electrònic. Podria estar llest per a finals de 2007, principis de 2008, segond diu el ministre de l’Interior, José Antonio Alonso.
La nova targeta serà de policarbonat, un material molt fiable a nivell de seguretat. La part electrònica del carnet inclourà les dades d’identificació del titular (la petjada digital i la imatge de la cara) i la firma electrònica.
Es podrà fer servir també en dispositius electrònics, a Internet i a xarxes de comunicació privades.

Noms Propis.

DAVID BECKHAM. El jugador del Reial Madrid encapçala la llista dels futbolistes més rics del Regne Unit, segons la revista britànica FourFourTwo. La seva fortuna està valorada en uns 123 milions de dòlars. El segueix en segona posició l’holandès Dennis Bergkamp (jugador de l’Arsenal) i, en tercer lloc, el també madridista Michael Owen.
Pel què fa a les personalitats del món de l’esport, el propietari rús del Chelsea de Londres, Roman Abramovich, és el més ric, amb uns 15.000 milions de dòlars.

BROOKLYN BECKHAM. Segons els diari anglès “Daily Star”, el fill de David Beckham i Victoria Adams, de 5 anys, ja té el seu propi Ferrari a escala. El cotxe té un motor de benzina i pot arribar a la velocitat de 24 km/h. Els seients són de pell i els sostre es desmunta. El preu és de 49.000 dòlars.

TOM HANKS. L’any vinent comença el rodatge de la pelïcula “El Codi Da Vinci”, basada en un dels llibres més venuts dels últims anys, escrit pel nordamericà Dan Brown.
La dirigirà Ron Howard, guanyador d’un Òscar per la pel·lícula “Una ment prodigiosa”. L’actor Tom Hanks interpretarà el paper del professor Robert Langdon, protagonista del llibre. Repeteixen junts per terce cop després de “Apollo 13” i “1,2,3...Splash”.

MARC ANTHONY. Actuarà per primer cop a l’estat els dies 22 i 23 de febrer. El concert del 23 es farà al Palau dels Esports de Badalona. Un directe en què presentarà les cançons dels seus dos àlbums “Amar sin mentiras” i “Valió la pena”. Les entrades es podrien posar a la venda a mitjans d’aquest mes.

MANOLO GARCÍA. Hi ha nou single de l’últim disc. Es titula ‘Una tarde de sol’ i ja es pot trobar a la venda en format maxi-cd, amb 3 talls: el nou single, la cançó “Si te vienes conmigo” (gravada directament des de la taula de so el 4 de novembre al Palau d’Exposicions i Congressos de Granada), i la primera maqueta casolana del tema “Sobre Tus Pasos” (on el cantant toca també la guitarra, bateria i teclats).

Internet. Segons una enquesta elaborada per Lycos Europa, els usuaris espanyols d’internet menors de 20 anys no arriben al 10%.
L’estudi es va realitzar entre uns 14.000 internautes d’Alemanya, Regne Unit, França, espanya, Itàlia, Dinamarca i Holanda, entre els mesos d’abril i juny d’aquest any.
El país amb més usuaris joves d’internet és França (per sota dels 29 anys, s’hi connecten gairebé el 85%).
Dinamarca és el país amb un públic més adult, superant la mitjana europea. Gairebé un 17% dels internautes danesos tenen més de 50 anys.
Per sexes, més de la meitat dels cibernautes són dones menys a Espanya, on els homes naveguen més per internet.

Mòbils 1. Científics britànics han inventat una forma de reciclar les carcasses dels telèfons mòbils per transformar-les en flors. L’invent neix d’un equip de la Universitat anglesa de Warwick, en col·laboració amb el fabricant Motorola i amb una empresa especialitzada en materials d’alta tecnologia.
La carcassa es biodegrada al fem gràcies al polímer especial amb què està fabricada. I a més incorpora una finestreta transparent on s’hi pot posar una llavor. Quan la carcassa es recicla, la llavor germina i neix una flor.
De moment, s’ha provat amb llavors de girasol i ha funcionat.

Mòbils 2. Una companyia de telèfons australiana ofereix als seus clients l’oportunitat de posar en una llista negra determinats números de telèfon abans de sortir de marxa. Es volen evitar les típiques trucades incoherents, compromeses i ‘paposes’ que es poden fer de matinada després d’una nit de bogeria etílica.
Virgin Mobile ha apostat per aquest nou serveix després de fer una enquesta entre 409 persones amb la següent conclusió: el 95% dels enquestats fa trucades estant borratxos.
D’aquests trucades, el 30% es fan a ex parelles. El 19% telefonen les parelles actuals. I el 36% restant destorben a altres persones entre les quals s’hi inclouen els caps.
La companyia ha descobert també el 55% dels enquestats agafen el telèfon immediatament després de llevar-se per poder comprovar les trucades explosives que hagin fet beguts. Només el 8% prefereixen pendre una aspirina pel mal de cap abans que revisar el telèfon.

Tele.

* ABC. Un enginyer nordamericà de nom Kenn Jennings va dir ahir adéu al concurs “Jeoprady”, un dels més veterans de la cadena ABC, després de batre el rècord de permanència i de diner guanyats. El concursant va aconseguir uns 315 milions de pessetes i va ser mantenir-se al programa amb 74 triomfs consecutius després de respondre correctament tot tipus de preguntes de cultura general.

* RNE. S’ha editat un llibre que repassa els anys 80 de Ràdio Nacional d’Epanya, concretament de Ràdio 3 El seu títol és “Radio 3. Rescate de un recuerdo” i l’ha escrit Mariano F. Sánchez. S’hi descriu el panorama musical d’aquella època, la forma de treballar dels periodistes de l’emissora després de 40 anys de dictadura, i com es van viure els esdeveniments més importants, com ara el cop d’estat del 23-F o la movida madrilenya.

* Asha Miró. Serà la nova presentadora del magazín cultural “Continuarà...” de La 2. El programa fa vuit anys que s’emet i dos que ho feia sense presentador. A partir d’ara, tots els dissabtes, a 2/4 de 10 del vespre, el podrem seguir amb l’Asha Miró al capdavant. I serà tot just després del programa “Capital Humà”, l’espai d’entrevistes presentat per Francesc Cruanyes, dissabtes a les 9 del vespre. Amb tots dos espais La 2 a Catalunya vol potenciar aquesta franja temàtica dedicada al món de la cultura.

* Temps de Neu. Torna el clàssic programa del canal 33, coincidint amb l’inici de la nova tenporada d’esquí. Incorpora novetats: una secció presentada per l’Enric López Vilalta (presentador de Gol a Gol) en què rep cada setmana classes de surf de neu, i l’espai Paraula de neu, on els aficionats podran explicar les seves experiències.

* Audiències. El mes de novembre tanca amb el lideratge de Telecinco com a televisió més vista a tota Espanya. Pel què fa a Catalunya, TV-3 és la segona televisió més vista a només cinc punts de Telecinco, mentre que TVE és segons en el conjunt de tot l’estat. La gran perdedora del mes ha estat Antena 3, que va ser líder a l’octubre.

1 comentari:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.