3.9.04

Divendres 3 de setembre del 2004
Ens llevem amb un dia fosc. Sembla mitjanit. Ens diuen que el cap de setmana continuarà inestable. Ja s'ha acabat l'estiu?. Què està passant...

Salut. A Munich es celebra aquests dies la reunió anual de la Societat Europea de Cardiologia. En el marc de la reunió, s’ha presentat una píldora experimental capaç d’ajudar a perdre pes i deixar de fumar alhora. És un medicament que s’està desenvolupant i que bloqueja un receptor involucrat en la sensació d’ansietat. De moment ja s’ha provat en 1500 persones obesses, Es van sodmetre a dieta i exercicis i la meitat va pendre aquest medicament. Al cap d’un any, els que havien près el medicament s’havien aprimat el doble que la resta ( uns 9 quilos de mitjana).
Podria arribar a les farmàcies el 2006.

Mòbils. Un dia curiós. A la Gran Bretanya el 19 d’agost d’aquest any es van arribar a enviar i rebre 81 milions de missatges SMS. Coincideix amb el dia en què els estudiants britànics van saber les notes finals de curts i les van comunicar a la família i als amics. Hi va haver un 21 % més de missatges que el mateix dia de l’any passat quan es van saber les notes. Mirant aquestes dades, es calcula que el mes de desembre del 2004 s’hauran enviat aquell país en un any fins a 25 Bilions de missatges curts de text.

Cinema. L’any que ve s’estrenarà la primera sala de cinema del món amb olors. Es podrà veure una pel·lícula acompanyada de les seves olors. L’IMAx de Viena oferirà cinema de 3 Dimensions i aquest novedós sistema controlat per ordinador que acompanyarà les imatges amb les olors i podors. El responsable d’aquest cinema diu que s’aconsegueixen imatges molt sensitives i molt antigues. El primer intent d’unir cinema i olfacte ve de lluny. Va ser el 1906 quan una sala de Pensilvània van impregnar boles de cotó amb aigua de roses i mentre projectaven un informatiu sobre l’anomenat Torneig de les Roses van impregnar, a través d’un ventilador, tota la sala d’olor de roses.

Prohibició. El Tribunal Suprem d’Israel ha revocat la prohibició que es va aplicar l’any passat d’exhibir el film Jenin, Jenin. Es va prohibir argumentant que presentava una visió deformada de la realitat. Ara, el Tribunal Suprem d'Israel n'autoritza la projecció als cinemes d’aquest estat. Jenin, Jenin, realitzat pel director àrab-israelià Mohammad Bakri, mostra la incursió de l’exèrcit israelià a Jenin l’abril del 2002, que va acabar amb la mort de 52 palestins i 23 israelians. Bakri ha defensat que té dret a donar la visió dels fets des del punt de vista palestí i s'ha negat a retallar escenes, tal com li han demanat les autoritats israelianes.

Novetat. El servei Postal d’Austria i el de França han donat llum verda a que tothom pugui editar els seus propis segells de correus personalitzats. Per tant, en aquests dos països ja es pot enviar una carta amb la foto de la sogre, el teu gat o el què sigui. S’ha d’enviar la foto digitalitzada pe mail a correus i de la resta se n’encuida la imprempta. 200 exemplars són el mínim que s’han d’encarregar. La idea és que la gent s’animi a enviar més cartes tradicional

L'espai. A diferència del què en principi es pensava, les alteracions de la gravetat juguen un paper inesperat en l’OBESITAT. Els astronautes han pogut notar que un viatge especial els aprima. És com si féssin dieta i això s’atrobuïa a l’excitació del llançament, els marejos que provoca la ingravidesa,.Ara una profesora de fisiología de la Universitat de Califòrnia reconeix que els motius concrets d’aquest fenòmen d’aprimament no se saben però afageix que és probable que sigui un factor intern del control del pes. Les alteracions en la gravetat distorsionen d’alguna forma l’habilitat natural dels animals a mantenir el seu propi pes, diu.

Homes i Dones
Les DONES spanyoles són les europees que vivim més.
Segons un informe publicat aquesta setmana a Brussel·les des de l’oficina de la comissió europea, la longetivitat de la dona espanyola és la més alta d’Europa i de les més elevades de tot el món.
Les italianes es troben en segona posició i les franceses terceres. Les que viuen menys són les dones d’Hungria i les letones amb una esperança de vida de 76 anys.
L’esperança de vida de les espanyoles es troba ara als 83,7 anys, dos anys i mig més que la mitjana europea. Si mirem tot el món, les que viuen més són de llarg les Japoneses amb una mitjana de vida de 84,3 anys. A la cua de la llista, nordamericanes amb 80 anys, les xines amb 73 anys i les índies a la cua amb 64,4 anys de mitjana.
Els HOMES espanyols troben a la segona posició per darrera dels SUECS.
Quins serien els motius perquè a l’Estat vivim una mica més que a altres països?
- Els científics diuen que els motius són: una sanitat aceptable, l’ús habitual d’oli d’oliva i el consum freqüent de vi.
- Els responsables d’un altre estudi que va fer fa poc la fundació Pfizer asseguren que hi ha dos factors que fan possible aquestes dades: els sistemes sanitaris espanyols i la dieta mediterrània sobretot l’oli d’oliva i el vi.

KOBE BRYANT
Han retirat tots els càrrecs per violació contra el jugador dels Lakers de l'NBA, KOBE BRYANT. Després de més d'un any de malson, la noia de 19 anys que el va acusar de violació no s'ha vist en cor d'aguantar tot un judici. Ha retirat la demanda penal i ara les dues parts negocïen una indemnització per evitar tornar al jutjat per via civil. Els Lakers li han renovat el contracte per 7 anys i 140 milions de dòlars. Ell ha demanat perdó a la noia.

U2
Han donat a conèixer els títols de les sis noves cançons que formaran part del nou àlbum. El disc es posa a la venda el 22 de novembre i encara no té títol oficial.
Les cançons són :
- City Of Burning Lights.
- Man And A Woman.
- Yahweh.
- Vertigo, que a su vez será el primer single.
- Crumbs From Your Table
- Sometimes You Cant Make It On Your Own.

JHON LENNON
Aquest setembre es comença a vendre a tot el món el mític àlbum de John Lennon, "Rock ‘N’ Roll", remesclat, masteritzat i amb l’afegit de quatre cançons.
L’àlbum es va editar per primer cop l’any 1975 i és un tribut a diversos artistes com Chuck Berry, Gene Vincent, Fats Domino, Little Richard, Ben E. King y Buddy Holly. La reeedició amb canvis surt al mercat el 27 de setembre amb petits canvis.Els temes extres són:
- To Know Her Is To Love Her (Remasterizado).
- Angel Baby (Remasteritzat)
- Since My Baby Left Me (Versió diferent de la cançó inclosa a "Menlove Avenue"”)
- Just Because (Reprise).

Les cites del dia i el cap de setmana
- Festa Major de Sabadell.
22:00 Avui Pastora al Parc de Catalunya
23:00 Concert de Xavi Vidal i Berni Mora al Pati del Museu d'Art
També hi ha Obrint Pas i Ana Belén i Víctor Manuel. Consulta horaris i la resta de calendari clicant aquí.
- Festa Major de Sant Quirze del Vallès
Avui concert de
- Festa de l'Ampolla. Avui El canto del loco.
- Festes de Sant Celoni. Avui espectacle del Tricicle Dinamita, inclòs al Supermercat del Teatre de Catalunya.
- A Begur, concert de Lucrecia dins la Primer Fira d'Indians de Cuba a Begur.
- Demà a Figueres, concert SALVEM L'EMPORDÀ amb Lluís Llach, Josep Tero, Gerard Quintana i Manolo Garcia. Entrada: 17 euros per la causa.
- Fórum de Barcelona: Avui Jordi Pujol participa al diàleg sobre la immigració.
Cap de setmana de l'alta cuina catalana: avui el Celler de Can Roca, demà Santi Santamaria del Racó de Can Fabes i diumenge Carme Ruscalleda del Santa Pau de Sant Pol.
- Demà a la Plaça d'Europa de Lleida: Brams, Siniestro Total i Flai.

3 comentaris:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Roberto Iza Valdés ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.