10.9.04

Divendres 10 de setembre del 2004
Mai una diada de l'11 de setembre a Catalunya s'havia preparat tant. Moltes persones al món ho passen malament perquè recorden un dia negra i tràgic i mentrestant aquí el debat és si es fa o no ofrena...Què està passant...

Vida quotidiana. La Generalitat ha obert un expedient a Fecsa per l'apagada que va deixar ahir 60.000 usuaris sense llum durant una hora a Barcelona. L'apagada es va produir ahir a la tarda entre les cinc i les sis. Segons Fecsa l'avaria ha estat en un transformador de la sub-estació del Besòs de la companyia i va afectar bàsicament els barris de Sant Martí, l’Eixample i part de Ciutat Vella, així com el recinte del Fòrum, el Parlament de Catalunya i una part del metro. Els bombers han hagut de fer diverses sortides per treure persones atrapades als ascencors. Pel que fa al metro, la línia 4 va ser la més perjudicada i el servei es va aturar en onze estacions, des de passeig de Gràcia fins a la Pau.

Internet. L'Audiència Nacional admet a tràmit una querella contra una web independentista catalana. L'Asociación Víctimas del Terrorismo (AVT) ha presentat una querella a l'Audiència Nacional espanyola contra els responsables de la pàgina web www.paisoscatalans.org/terralliure. La querella ha estat acceptada per l'Audiència, i segons l'AVT la pàgina incorre l'article 18 del codi penal que fa referència a apologia al terrorisme. Segons els autors de la querella en aquesta web 's'exposen idees o doctrines que enalteixen el crim o els seus autors', fent referència les informacions de Terra lliure que es troben a la pàgina. L'AVT afegeix que amb la denúncia engeguen una línia d'actuació prioritaria que consisteix en la persecució de 'persones o grups que afavoreixin, donin suport o facilitin qualsevol tipus de moviment contra la vida i la llibertat de les persones'. Diversos mitjans s'han fet ressó d'aquestes querella en el que es considera una ofensiva legal i mediàtica en aquest cas contra una pàgina web en concret però que promet fer-se extensiva a d'altres. www.paisoscatalans.org és un servidor en català i gratuït que ofereix la possibilitat de redireccionar automàticament adreces i que cada usuari s'administra per si sol.

Publicitat. A Xile, l’empresa que gestiona el metro de Santiago de Xile ha censurat la publicitat de la marca de rellotges Swatch perquè la troben massa pujada de to. Es tracta d’un rellotge amb sis de les posicions del Kama Sutra. El rellotge que s’anuncïa es diu BUNNYSUTRA i de fet són imatges de cunills donant l’hora en sis posicions sexuals. És un anunci fet a Suïssa. L’empresa Swatch assegura que és a Xile en l’únic país on hi ha hagut problemes.

ANDY & LUCAS
El duet de Càdis Andy y Lucas són número 1 de la llista que fa la revista nordamericana Billboard en l'apartat de llatins. Andy Morales i Lucas Gonzàlez superen amb el seu Son de amores Carlos Vives, Juanes, Marc Anthony i Paulina Rubio

Homes i Dones.
La manera com et despulles, revela la teva personalitat
- Si et treus la roba el més ràpid possible... Tens molt en compte l'opinió dels altres i el que ells esperen de tu. Ets una persona familiar i molt ocupada.
- Si et treus les joies i els rellotges abans de tot, ets una persona càlida, sensible i romàntica.
- Si no ho fas mai de la mateixa manera ets una persona molt curiosa i interessant.
- Si vas llançant les coses per tota la casa...ets un catxondo.
- Si et vas treient la roba i la deixes ben posada amb molta cura que no quedi ni una arruga, ets una persona seriosa a qui li agrada la calma.
- Si et treus les sabates i els mitjons abans de tot...ets perfeccionista, tímid, observador i et penses moltes coses abans de prendre una decisió.
- Si et treus la camisa i al cap de deu minuts els pantalons o faldilles...ets una persona segura, intel·lectual, pensadora i t'agrada molt tenir intimitat.

Les cites
- Macedònia. Firma de discos, 19:00 hores a El Corte Inglés del Portal de l'Àngel. Firmen el seu nou disc Posa'm un suc.
- Fira del teatre al carrer de Tàrrega
- Roser canta a la trobada mundial de penyes del Barça que es fa avui a Sant Adrià del Besòs amb la presència del president blaugrana Joan Laporta.

- Concerts per demà 11 de setembre.
Barcelona 19:30. Concert gratuït a Arc de Triomf ambOrishas, La Carrau, Obrint Pas i Pirat's Souns Sistema.
Castellar del Vallès: Antònia Font i Sapo
Acústica de Figueres: Whiskyn's, Roger Mas i Relk
Girona. Plaça Catalunya. Brams, Afonims i Skafam.
La Roca del Vallès: Gertrudis
Sallent: Sonoric Festival. Gadegang
Altaveu Sant Boi: Els Pets i Marc Parrot
Sant Sadurní d'Anoia: Lax'n Busto i Van de Kul
Vilobí d'Onyar: Dr Calypso i Inadaptats

Tele
- TV Internacional
La televisió francesa ha estrenat amb un ÈXIT ESPECTACULAR la quarta edició d’Operación Triunfo. STAR ACADEMY 4. L’estrena de divendres va ser líder d’audiència amb més de 7 milions d’espectadors, la més nombrosa de totes les estrenes de Star Academy a França.
Els crítics televisius diuen que un dels èxits d’aquesta edició és el fet que el seu padrí és una de les estrelles més importants de la música francesa, Michel Sardou. També hi ha donat suport Jenifer, la guanyadora de la primera edició.

-Polèmica 1
La presidenta de la Federació Estatal de lesbianes, gays i transexuals, Beatriz Gimeno, qualifica de globalment POSITIVA la presència normalitzada d’aquests col·lectius al reality shows.
Assegura que aquesta presència normalitzada afavoreix l’acceptació de la condició homosexual per part de les famílies espanyoles. De totes maneres creu que aquest tipus de programes no tenen massa a veure amb la vida real però creu que són positius pel col·lectiu.
Gimeno es refereix a un transexual que ha entrat a Gran Hermano, NICKY, la drag queen SHANGAY LILY de La Granja, Juanma i DAVID i RAQUEL i NOEMÍ.

- Polèmica 2. Alguns treballadors d'Antena 3 han mostrat el seu malestar pel fixatge com a col·laboradora a diversos programes de Lara Rodríguez la que va ser secretària personal de Carmina Ordoñez a qui encara li treu els "drapets bruts".