21.8.04

Divendres 20 d'agost del 2004
L'expedició catalana al K2 ha fet el cim aquesta setmana però la victòria resulta decebedora. Ha mort les últimes hores un dels tres alpinistes que havia de fer el cim. Es tracta de MANEL DE LA MATA. Tenia principis d'edema pulmonar però la causa de la seva mort és una peritonitis. Si t'agafa això a la civilització és només un ensurt però si fortuïtament t'agafa a 7.000 metres és mortal. Ni tan sols poden recuperar el seu cos. S'ha de fer una expedició. Per tant, el cas de Manel de la Mata possiblement es queda per sempre al K2.

Clima. L’any 2080 ja no tindrem hiverns per culpa del canvi climàtic. Segons un estudi presentat aquesta setmana per l’Agència Europea del Medi ambient, els hiverns desapareixeran i Espanya i Portugal seran els dos països de la Unió Europea més afectats pel canvi climàtic.
Es veu que Europa s’està escalfant més ràpidament que la resta del món i els hiverns fredíssims aniran desapareixent. Ja ho haviem dit, les onades de calor i les inundacions seran més freqüents. Els Alps de Suïssa diuen que poden arribar a desfer-se el 2050.
Al sud d’Europa s’incrementaran les sequeres, el nombre d’incendis forestals, les onades de calor i el risc per la salut humana.

Succés. Robatori al consulat espanyol a la ciutat brasilera de Sao Paolo. Han robat prop de 1400 passaports del consulat i més de 600 etiquetes de visats.
Els deu lladres volien això en concret perquè el consulat es troba en un edifici ple d’oficines i només van emportar-se aquests documents legals de la caixa forta i del consulat.
L’objectiu és vendre suposadament aquests documents al mercat negre.
A Sao Paolo hiha registrats 82.000 ciutadans espanyols. El consulat de Rio de Janeiro també el van assaltar i van treure 400 passaprts en blanc i 750 etiquetes de visats

Tecnologia. A la Gran Bretanya s’ha fet una investigació que conclou que la tecnologia fa que la vida de les dones sigui més estressant. Les dones creuen que la tecnologia fa que portin una vida més frenètica. La majoria asseguren que no poden viure sense el telèfon mòbil més d’un dia però una part també reconeixen que quan van començar a tenir telèfon se’n van adonar que la seva vida ja no era propietat seva. Un 10 per cent de treballadores diuen que des que tenen mòbil els seus caps els truquen fora d’hores de feina. Una de cada deu assegura que el seu cap és més exigent i demana moltes més coses a través del MAIL que cara a cara.

Mòbils. A Corea del Sud estan investigant l’empresa SAMSUNG per presumpte espionats als seus treballadors. Els empleats creuen que el fabricant coreà ha espiat les seves activitats sindicals a través d’escoltes il·legals als seus telèfons mòbils.
El mes passat cinc treballadors Van presentar una denuncia contra l’empresa després de descobrir que els havien vigilat els telèfons per veure quins plans tenien a nivell sindical,
Els fets van trascendir a l’opinió pública i això ha obligat a fer una investigació.

Cinema. El documental Fahrenheit 9/11 es podrà comprar en DVD a partir del mes d’octubre, just un mes abans de les eleccions presidencials nordamericanes.
Concretament surt el 5 d’octubre. Costarà 28,95 dòlars i inclourà imatges no incloses a la pel·lícula original. Per exemple, el testimoni de la consellera de Seguretat Nacional CONDOLEEZA RICE davant la comissió d’investitació dels atacs de l’11 de setembre. També inclou una roda de premsa de Bus després de la seva presentació davant la comissió. Al cinema el film ja ha recaptat 115 millones de dólares.

DONALD TRUMP
El milionari nordamericà ha tret al mercat el seu propi joc de taula.
Es tracta d’una mena de monopoli però es juga amb molts més diners.
De fet ja hi va haver una primera edició d’aquest joc. Se’n van vendre un milió de còpies.
La presentació del joc va ser al més pur estil americà. Donald Trump va baixar d’unes escales mecàniques envoltat de models que portaven vestits de festa platejats.
Assegura que en la seva vida real també juga. Recentment s’ha parlat molt de Trump per dues coses, una de negativa i una de posivita.
Negativa. Perquè ha fracassat la seva cadena de casions Trump Hotels i Casino resorts que han fet fallida
Positiva: Èxit del reality show que ell protagonitzava que es deia l’APRENENT. La segona temporada del programa comença el setembre. Trump, the game surt a la venda el dimecres que ve i costa gairebé 25 dòlars.

BRYAN ADAMS
El nou disc de Bryan Adams sortirà el 20 de setembre després de sis anys de no editar rès nou. Es titula ROOM SERVICE perquè són cançons que el canadenc ha escrit entre hote i hotel durant les seves gires pel món.
Bryan Adams explica quins hotels són. En el cas de Barcelona va ser el 20 de febrer del 2003 a l’Hotel Arts i a Madrid a l’Hotel Villamagna el 24 de febrer del 2003. La cançó de presentació és OPEN ROAD una cançó que recorda a la seva primera època. Mentre no ha fet disc ni gires s’ha dedicat també a una de les seves passions: la fotografia.

VLADIMIR KOVALENOK
És un astronauta rus i actual president de l’associació russa d’astronautes.
Ha crititat els seus companys que neguen haver vist OVNIS durant les seves missions espacials.
VLADIMIR de 61 anys va viure durant 217 dies a l’estació orbital SALYUT 6 i recorda, sobretot, uns fets que va viure el 1981.
Diu que va veure un objecte petit però quan va avisar el seu company i va buscar la càmera de fer fotos, l’objecte va esclatar i va deixar només un rastre de fum.

JOHN MALKOVICH
L’actor nordamericà recomana anar un cop per setmana al psicoanalista i explica els efectes positius que a ell li ha portat aquest mètode. Diu que en un moment d’inestavilitat a la seva vida ho fa fer. Recomana a tothom fer-ho durant deu anys i un cop a la setmana.
Malkovich dirigirà a Barcelona l’obra HYSTERIA. Es tracta d’una recreació teatral de la visita de Salvador Dalí a Sigmund Freud quan ja era bastant gran. L’obra es podrà veure al Teatre Victòria. El vestuari de l’obra el fa Antoni Miró. L’obra s’estrena el 14 de setembre i els actors que hi participen són Abel Folk, Enrique Alcides, Isabel Serrano i Ricard Borràs.

Homes i Dones
Avui tenim un estudi que analitza el nombre de parelles sexuals que han tingut els ciutadans de l’Estat d’entre 18 i 49 anys.
Són les dades de l’enquesta SALUT I HÀBITS SEXUALS del 2003.

UNA RELACIÓ SEXUAL
Més de la meitat de dones d’Espanya, un 55 %, només han tingut SEXE amb una persona.
En el cas dels homes la cosa canvïa. Només un 24% diuen haver mantingut sexe només amb una dona.

DUES RELACIONS SEXUALS
Els percentatges entre homes i dones ja s’acosten més entre els que han tingut dues persones.
Un 14 per cent de dones
Un 18 per cent d’homes
TRES O QUATRE PARELLES
En un 22 % de dones
Un 16 % d’homes.

DEU O MÉS
UN 21 per cent dels homes enquestats diuen que han tingut 10 parelles com a
mínim.

Per comunitats autònomes, les zones on hi ha més homes i dones que han dit que només han tingut una parella sexual:
Castella-La Manxa, Exremadura i Andalusia.
Per contra, les zones amb més parelles sexuals en el cas dels homes són
Les illes balears primer i Aragó després.
En el cas de les dones, les que diuen que han tingut més parelles sexuals són les MADRILENYES i les CATALANES i les que menys les d’EXTREMADURA.

Les cites d'avui
Jocs Olímpics d'Atenes
8.00 20 quilòmetres marxa. Atenció a Paquillo Fernàndez.
10.000 metres masculins
Handbol: 10.30. Espanya- Eslovènia
Natació: 18.30: Penúltima jornada. 100 m papallona i 200 m esquena femenins.
Bàsquet femení: 13:30 Estats Units- Espanya.

Música i oci
- Mísia. Concert de la cantant portuguesa demà 21 d'agost a Parc Samà. Cambrils. 22.15 hores. 30 euros.
- A Lloret de Mar avui acaba el Clon Festival amb Òscar, clon d'Elvis Presley.
- Festa Major de Sants. Pregó de Teatre de Guerrilla
- Festes d'Ìgualada. Concert de Gertrudis
- FEstes de Gràcia. Demà Pascal Comelade.
- Concert de Gossos demà a Alpica, Segrià

Tele
Els espanyols van veure més televisió aquest juliol que el mateix mes de l’any passat.
Segons l’últim estudi fet per l’empresa Carat, el juliol el consum va pujar d’un 5,7 % respecte el juliol del 2003. DE totes maneres el juliol es va veure un 11 per cent menys de tele que el juny.
L’esdeveniment més seguit va ser l’EUROCOPA i el partit amb més audiència l’Espanya- Portugal que van veure més de 10 milions de persones.
A Europa el partit més vist va ser la final entre Portugal i Grècia. Va reunir 123 milions de persones davant el televisor. Telecinco continua líder i TVE és a la segona posició.

Publicitat
Les cadenes van emetre el mes de juliol més de mil hores de publicitat, un nombre molt semblant d’anuncis que el mateix mes de l’any passat.
Es van emetre 1.020 hores de publicitat, 43 hores menys que el juny però 8 hores més que el juliol del 2003.

Novetats TVE
- La 2 de Televisiaó Espanyola emetrà la próxima tardor la sèrie de dibuixos animats TOM.
És una sèrie sobre un jove dinosaure. És de la productora catalana CROMOSOMA i es podrà veure a banda d’Espanya a totes les cadenes asociadse de la Unió Europea de Radiodifusió
-TVE ha comprat els drets d’emissió de la sèrie Witchblade, una sèrie basada en l’heroïna del còmic que té superpoders gràcies als seus guants. Es podrà veure la próxima temporada. Es va gravar entre els anys 2001 i 2003 i consta de 27 capítols, 12 d’una primera temporada i 15 d’una segona.