18.6.04

Divendres 18 de juny del 2004
Cada vegada més la música agafa importància a tots els mitjans de comunicació. Avui hi ha dues portades de diaris: El Periódico i La Vanguardia on la música és la gran protagonista amb els concerts en tots dos casos dels Estopa al sant Jordi. Alguna cosa passa. Què està passant...

Successos. Un jurat d'Arlon (Bèlgica) ha declarat Marc Dutroux culpable d’assassinat, segrest i violació. El pederasta ha admès els càrrecs de segrest i violació, però ha negat haver assassinat les dues adolescents An Marchal i Eefje Lambrecks i diu que forma part d’una xarxa de pederastes. Dutroux va segrestar sis adolescents i les va violar repetidament, quatre d’elles van morir. El cas ha sacsejat l’opinió pública belga, i fins i tot ha provocat manifestacions entre la població que ha protestat per la incompetència de la policia i la justícia. El judici ha durat tres mesos. El veredicte s’emetrà dilluns i és probable que Dutroux sigui condemnat a cadena perpètua.

Síndic. Rafael Ribó és el nou síndic de greuges de Catalunya. L’ex-president d’Iniciativa per Catalunya-Verds va aconseguir ahir al Ple del parlament 87 vots a favor, 33 abstencins i 2 vots en contra en una votació secreta. Ribó substitueix Anton Canyelles que era al càrrec des de 1993.

Salut. Els experts asseguren que els adolescents arriben a les consultes mèdiques queixant-se de mals de cap gairebé diaris. Asseguren que prenen anelgèsics i no els passa.
El problema és que en prenen massa dosi. De vegades quatre, sis i fins a vuit vegades a la setmana.
Els especialistes asseguren que el mal de cap és encara més important si es prenen massa anelgèsics. No s’haurien de prendre més de dos analgèsics a la setmana. Aquesta és una de les conclusions de l’estudi Rothner que s’ha fet a la Clínica Cleveland. Dels 680 pacients enviants que havien tractat per mal de caps, el 22 per cent es prenien massa anelgèsics.

Consum. La FACUA carrega contra la nova aigua de la marca Font Vela, "toque de limón". La Federació de consumidors en acció ha demanat a l’empresa que canvï l’etiquetatge. Alega que l’aigua no procedeix de la font Font Vella i no s’hi ha afegit llimona. Es tracta de la segona denúncia de FACUA contra Font Vella en un mes.

Viatges. El Tribunal de la Competència ha imposat una multa de 60.000 euros a un seguit de companyies navieres com Transmediterrànea, la Companyia Marroquina, la linia de Detroit i les Línimes marítimes europeees per haver concertat preus. Les companyies estan acusades de pactar els preus del transport de camions entre Espanya i el Marroc en la línia Algesires- Tànger. La sentència respon a un denúncia. Acredita que des del 1999 i fins el 2001 les sis empreses van fer una política comercial comuna.

ELS COMEDIANTS
Inauguren avui la 53 edició del Festival de Música i Dansa de Granada amb una original versió de LA VERBENA DE LA PALOMA.
Inclou la recreació d’una verbena autèntica en què el públic hi participa a l’estil del segle dinou espanyol. De totes maneres el director de la companyia Joan Font assegura que la zarzuela en si la respecten al cent per cent a banda d’aquesta recreació final.

MADONNA
A partir d’ara vol que li diem Esther. Al més pur estil Prince es canvïa de nom i el motiu és religiós o sectari. Madonna forma part de la Kabbalah jueva
Musicalment parlant, la crítica es va carregar els primers concerts de la seva gira muncial The re-invention Tour però ara el Daily News publica que el primer dels sis concerts que ha de fer a Nova Yor ha estat "simplement espectacular". Al diari s’apunta que Madonna o Esther està cada vegada més sexy i que manté la seva gran veu tot hi haver estat tres anys lluny dels escenaris. Al portal de subhastes E-Bay es rebenen les entrades a preus espectaculars.

MARTIN SHEEN
Participa en una campanya per prohibir la producció i venda del fuagràs a Califòrnia. L’actor pensa que la sobrealimentació fins a la mort per aconseguir el producte és cruel i s’hauria de penar.

ELENA OCHOA – NORMAN FOSTER
Han posat punt i final a vuit anys de matrimoni. La raó de la separació és una dona. Norman Foster surt amb una altre dona. És una jutge catalana. La parella té dos fills, una nena de 5 anys i un nen de 3. La separació durarà per la gran fortuna de l’arquitecte.
Actualment Elena Ochoa, que fa poc es va descobrir que no ha estat mai sexòloga, actualment treballa en l’edició de llibres d’art.

Tele

Important
El Parlament de Catalunya ha provat de forma unànime donar més responsablitats al Consell de l'Audivisual de Catalunya, el CAC, que deixa de ser un òrgan assessor per tenir més atribucions. A partir d'ara serà qui atorgarà les freqüències de ràdio i televisió a Catalunya.

Economia/ televisió
Telecinco ha establert el preu de cada acció per clients minoristes en un màxim de 10,15 euros. Aquest és el preu màxim que pagaran els inversors minoristes que han demanat títols en l’oferta pública de venda que està fent la cadena. Col·locaran a borsa un 35% del seu capital. La demanda ha superat 6,8 cops l’oferta.
TV Balears L’Obra Cultural Balears ha començat una campanya de protesta per demanar que la televisió pública de les illes balears que s’està gestant en aquests moment sigui en català. El govern balear del Partit Popular sembla que vol projectar una tele en espanyol. L’Obra Cultural demana adhesions aquesta campanya a través de la seva pàgina web. De moment ja han aconseguit més de 12.000 adhesions. Si t’hi vols afegir clica aquí.

Novetats
TVE està enregistrant España desde el aire, una sèrie documental formada per 26 capítols de 50 minuts que s’estrenarà el gener de l’any que ve. Ara fa vint anys del mític Espanya a vista de pájaro, que després es va repetir a La 2 de TVE i a TV3 amb documentals d’imatges des de l’aire de Catalunya. Aquí també es tracta de recórrer la geografia de tot l’Estat amb helicòpter i enregistrar-ho en forma de documental.

Cites
Divendres 19 de juny
Whiskyn's. Concert al Poke Bike de Vic. 23:00
Sergio Dalma. Auditori de Barcelona
Sónar. Tot el cap de setmana.
Pastora. Sala Salamandra de l’Hospitalet. Celebració dels 8 anys de la sala.
Cinemes. Estrena de Harry Potter i el pres d’Azkaban. En català a 13 sales.
Roger Sànchez a Discotheque.
Diumenge 20 de juny.
Marillion a Razzmatazz 2.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

San Diego is having a Hot Rod Halloween on Sunday, October 30. If you love picture of custom car then you will want to be there! All kinds of picture of custom car will be in attendance. For more information go to picture of custom car
See Ya There!!

Anònim ha dit...

Really great blog very informative re vodafone japan. In a simliar vain to vodafone japan, I would definitely recommend http://www.bargainplace.co.uk for **mobile phones** or **cheap broadband**. Also you can get **cheap gas & electricity**, **gifts for your loved one** and **loan deals, free phone calls with talktalk, free broadband with Sky and bargain electrical equipment**