14.11.03

Divendres 14 de novembre del 2003
A poques hores de la crida a les urnes. Diumenge votarem els nostres representants al Parlament de Catalunya. Dilluns serà un dia feliç. Tots haurem guanyat.

Per plorar. El conflicte obert entre la junta de Joan Laporta i els Boixos Nois va viure ahir un nou episodi amb l'aparició de pintades a l'exterior del domicili del president blaugrana, signades pel grup radical i amb amenaces de mort a Laporta.
Els Boixos van fer pintades de matinada a la porta del domicili, a la vorera, al mobiliari urbà i a l'exterior d'una botiga propera al portal de la residència del president del Barça. 'Laporta, te vamos a matar', 'Nuestra casa es el Camp Nou y la tuya es la tumba', 'Laporta hijo de puta, no nos echarás', i un 'Localizado' amb un punt de mira telescòpica a l'entrada de la casa van ser alguns dels missatges apareguts.


Marques. Zara, Iberia i Telefònica estan entre els 10 marques que més coneixen a l'exterior, segons un estudi titulat: Made in Spain: La imagen de España y sus marcas en el mundo, dirigit per la Universidat Carlos III. JUntament aquestes marques també hi ha Seat, Mango, Freixenet, Chupa Chups i Lladró.

Música. Josep Bosch, fins al moment bateria de Kabul Babà i històric membre dels desapareguts Sopa de Cabra, ha deixat de formar part del grup que compartia amb el baixista Cuco Lisisic, el guitarrista Jaume Soler, tots dos companys de Sopa, i el cantant Nil Torres. El Bateria diu que deixa el món musical. Que l’aparca i que ho fa de bon rotllo. Falta d’entesa musical i al cansament.
El grup treballa amb dos nous bateries per triar-ne un pel concert del 22 de novembre
a Tàrrega i el 23 a l’Espai

Música. Els Metallica treballaran amb Disney.
Sembla estrany doncs Disney els ha fixat. Fa dies que han cancel·lat alguns concerts perquè asseguren que estan físicamen esgotats. Ara el líder de Metallica James Hetfield i el bateria Lars Ulrich han fet públic que posaran veu a dos personatges. Són dos dragons de la próxima pel·lícula titulada DAVE THE BARBARIAN de la popular productora

Música. Rosana ha fet un concert sorpresa i clandestí de ROSANA a la Plaça Catalunya de Barcelona per promocionar el seu últim disc, el directa Marca registrada (Universal). El recital va reunir unes 1.000 persones i va durar mitja hora. Aquesta minigira passarà per Saragossa, Madrid i Sevilla.

Web recomanda. Un lloc wev a internet ofereix les últimes aventures de Harry Potter gratis i en espanyol a internet.
Es tracta d’un lloc web argentí en el qual es pot llegir i es pot trobar tot el Harry Potter i l’Ordre de Fènix que s’ha de publicar oficialment el pròxim mes de febrer.
Es tracta del resultat d’una traducció col·lectiva entre un grup d’internautes en un procés complexe. Seleccionaven capítols i enviaven les impressions i traduccions. Un consell editorial format per voluntaris ho repassada per sobre i una traductora especialitzada hi donava el vist-i-plau final. Per últim un periodista ho acabava de retocar. De moment dels 38 capítols que té el llibre, 37 ja estan complets. L’últim es pot decarregar però encara s’ha de repassar.
Ho pots trobar clicant aquí.

TELE
El presentador del programa Aquí Hay Tomate és el protagonista de l’últim número de la revista Zero. Jorge Javier Vázquez diu: "En la tele me veo muy maricón"

Rosa, Chenoa, Tenorio, Ainhoa, Beth i Natàlia a la gala prèvia a Eurojunior.

Antena 3 convertirà l'estrena de Mi gorda bella en un gran esdeveniment. Es podrà veure de dilluns a divendres de 15:45 a 16:30 horas. Aquesta nova Betty, la fea ha obtingut un importante èxit a Veneçuela, Mèxic, Perú, Costa Rica i Equador.

L'avi domingo truca un anunci on una dona vol trobar amics.

Homes i Dones
Ja s'ha provat amb èxit la Viagra femenina però encara no es comercialitzarà.







13.11.03

Dijous 13 de novembre del 2003
Milers de persones van voler donar ahir l'últim adeu a Miquel Martí i Pol.

Vivenda. El Passeig de Gràcia canvia les oficines per pisos de superluxe. Torna a recuperar el seu ús residencial de fa anys. Empreses molt importants han venut la seva seu i s'han traslladat a la perifèria mentre que els immobles es transformen en vivendes aptes només per butxaques privilegiades.

Preus. El portal de l'Àngel de Barcelona és el tercer carrer més car de tota Espanya. Està a poca distància dels carrers madrilenys Preciados i Serrano que són els més cars. El preu dels lloguers al Portal de l'Àngel han pujat un 20 per cent i ara es sitúa a 1.740 euros per metre quadrat l'any.

Mòbils. Un nou sistema avisarà per telèfon mòbil quan el conductor s'adormi al volant conduïnt. L'empresa de camions Isuzu aplicarà aquest nou sistema als seus vehicles. El nou sistema enviarà informació vía internet des dels controls electrònics del vehicle com els frens, el canvi de marxa, la localització i el consum de combustible. S'avisa de qualsevol irregualirar en el funcionament. Sonarà una alarma quan el conductor s'adormi.

Corason...corason...
DAVID BECKHAM. Una enquesta de la cadena musical britànica VH1 el sitúa com l'incone més important de la cultura pop de tots el temps. Madonna s'ha de conformar amb la segona posició. Elvis Presley és el tercer i els Beatles quarts.

NICOLE KIDMAN- LENNY KRAVITZ. Gravaran un disc conjuntament.

RONALDO - MILENE. Un representant del jugador ha dit des del Brasil que els tramits del divorci entre ells estan gairebé enllestits.

ZETA - JONES. Podria demandar aquells que van dir que va seguir la dieta Atkins. Assegura que es va aprimar però no a través d'aquest mètode que van criticar molt els nutricionistes.

Tele

TVE
Estrena The west Wing.

Tele 5
La direcció de la cadena ha acomiadat l'equip que dirigeix i que porta el programa A tu lado perquè no ha fet cas de les ordres de no emetre continguts pujats de to durant el programa.

12.11.03

Dimecres 12 de novembre del 2003
No emparauleu cap número de Nadal.
Els serveis informatius de Ràdio 4 van estar seguint ahir tot el dia el tema. Un veí de Ripollet va desaparèixer el dissabte amb sis milions d’euros que, segons un acord verbal, havia de repartir amb els seus 20 companys de l’empresa Sintermetal amb qui jugava cada divendres des de feia deu anys a un número de l’ONCE. Els seus companys han posat una denúncia als jutjats de Cerdanyola.
ATENCIÓ PERQUÈ LA JUSTÍCIA DIU QUE ELS ACORDS VERBALS SÓN VÀLIDS.

Salut. L’Organizació Mundial de la Salut, la OMS, ha començat una campanya mundial per augmentar el consum de fruites i vegetals.
Una poma per dia, manté el metge allunyat
La iniciativa ha començat a Rio de Janeiro on els metges han difos que una dieta rica en fruites i vegetals podria salvar 2,7 milions de vides cada any al món. L’OMS i l’Organització de les Nacions Undes per a l’Agricultura i l’Alimentació faran un programa destinat a promoure aquesta dieta i prevenir malalties cardiovasculars i certs tipus de càncer. L’OMS responsabilitza de menjar poca fruita i pocs vegetals
31 per cent dels problemes del cor
19 per cent dels càncers gastrointestinals
11 per cent dels accidents cerebrovasculars
Si es menja un mínim de 400 grams de fruita i vegetals això ajuda a a cardiopatía, la diabetes y la obesidad.

Tecnologia. Sony Music treu un nou sistema anticòpia per CD’s. Sony ha anunciat que imposarà una nova tecnologia a Alemanya que impedirà que els usuaris copïn les cançons dels llocs d’intercanvi d’arxius d’internet però podran fer còpies per ús personal. El primer CD que incorpora el sistema és el que sortirà dilluns que ve a Alemanya del grup Naturally Seven que es podrà escoltar en gairebé qualsevol aparell convencional. També té una còpìa digital comprimida de música que es pot copiar a l’ordinador i des de l’ordinador els usuaris poden copiar-ho a quelsevol aparell portàtil de Sony. El CD original també permet els usuaris connectar-se a ciberllos amb aventatges exclusives com bonus de cançons i entrades de concerts. Són aventatges només pel CD original. Abans d’introduir aquesta nova tecnologia a la resta de països, Sony estudiarà la reacció dels consumidors a Alemanya

Música. Kylie Minogue ha guanyat Madonna a la Gran Bretanya. Minogue s’ha convertit en l’estrella del pop que s’ha mantingut més temps a les llistes britàniques des del seu primer èxit fins a l’últim.
El seu senzill SLOW ha passat directament al primer lloc a la llista d’èxits. D’aquesta forma Minogue es situa per setena vegada al primer lloc de la llista a la Gran Bretanya. EL primer cop ara fa 15 anys i nou mesos. Va ser el 1988 amb I Should Be So Lucky.
Madonna va posar el Into the Groove el 1985 i fins l’últim, el Music el 2000, han passat 15 anys i un mes

Tendència. Ja fa dies que a la Xina s’està produïnt una dura competició per veure qui fa l’edifici més alt i més gran. La última acció que demostra que hi ha competència és la d’un grup de treballadros de Ningxia, al nord-oest de la Xina. Han aconseguit desplaçar uns 40 metres un edifici de nou pisos i de set mil tones de pes. Ho han aconseguit en només set dies i gràcies a unes bases amb rodes col·locades sota el cement dels fonaments. Els últims quatre anys el desplaçament de grans edificis sembla que sigui ja un esport nacional. S’han desplaçat com a mínim grans edificis.

Mòbil. Per què se’ns escalfa l’orella quan parlem molta estona a través del telèfon mòbil?. El neuròleg EDUARDO ARÍZAGA diu que l’ús del mòbil produeix canvis en la temperatura. Això passa perquè l’energia que emeten les ones electromagnètiques del dispositiu interactuen amb els teixits del cos però a nivells que són molt baixos.

Una investigació que han fet científics japonesos suggereix que l’us de mòbils dins dels trens també pot posar el perill als passatgers. Segons l’estudi, les microones emeses pels aparells no poden sortir i teboten dins l’habitacle. En canvi no hi ha cap evidència que els mòvils puguin provocar tumors cerebrals perquè les emissions electromagnètiques que deixa anar el mòbil té una potència mil vegades més petita que les ones de la ràdio i la televisió i d’aquests aparells en tenim per casa

Homes i Dones
Els amics que prefereixes, revelen la teva personalitat. El psicòleg Dr. Elayne Kahn publica un llibre titulat 1001 maneres de revelar la teva personalitat.

- Només vols tenir un bon amic/ga: Necessites algú en qui confiar i creure. No confies en la gent molt fàcilment però una vegada ho fas ets molt fidel. Et prens l'amistat d'una manera molt seriosa.

- Només amics del teu mateix sexe: Ets tradicional i creus que els nois han de ser nois i les noies noies. Et sents més a gust quan la gent es comporta de manera convencional. T'agraden els amics que tenen alguna cosa en comú amb tu.

- Només amics del sexe contrari: T'agrada ser el centre d'atenció, però no t'agrada competir per saber-ho. La intimitat és molt important per tu i tens capacitat per relacions molt profundes.

- Amics només per sortir de festa: T'agradarà tenir relacions socials però no t'agrada que es posin massa en les teves coses. Ets molt independent i t'agrada mantenir-la i sobretot no vols dependre de ningú.

- Amics de la feina. T'agrada aconseguir fites. Treballa dur, fer diners i sempre anar endavant. Totes les coses de la teva vida, fins i tot les amistats estan orientades a aconseguir fites en la teva carrera. Fins i tot les amistats.

- Amics diferents per ocasions diferents. Si vas a la discoteca amb un grup d'amics i te'n vas a jugar futbol sala amb uns altres ets una persona organitzada però no t'agrada estar massa lligada amb ningú. Ets una persona molt ocupada i activa.

Tele
Antena 3
Antena 3 i els treballadors han arribat a un acord final.
No hi hagut ni vencedors ni vençuts. Hi ha 215 acomiadaments i s’aprova una indemnització de 12.000 euros per cada treballador acomiadat. Amb l’acord s’ha desconvocat la vaga indefinida.

11.11.03

Dimarts 11 de novembre del 2003
Enhorabona per aquesta iniciativa de fer articles de roba amb incorporacions tecnològiques. Jaquetes amb airbag per les caigudes, pantalons amb crema anticel·lulítica, abrics amb calefacció...

Tendències. Triumph ha presentat uns sotens que ajuden a deixar de fumar. Emeten una misteriosa fragància que elimina el desig de fumar. Emeten lavanda que té propietats que calmen la irritació per falta de cigarretes i el jazmí que transforma l'olor de tabac en perfum. Els sostens s'han presentat al saló de llenceria de Tòquio. L'empresa suïssa dur a terme uan política per ajudar a deixar de fumar els seus propis treballadors. Paga un incentiu econòmic als que ho aconsegueixen.

Música. El "descobridor" d'Alejandro Sanz edita un llibre en què explica les anècdotes que ha viscut amb el cantant.

L’invent d’avui. Un comandament a distancia per semàfors.
És un comandament per automovilistes capaç de posar en verd un semàfor des de mig quilòmetre de distancia. Als Estats Units es coneix amb el nom de MIRT(Transmisor Móvil de Infrarrojos) i els utilitza la policia i els bombers per situacions d’emergència .
Ara es comença a detectar una comercialització ilegal al mercat negre nord-americà. Es venen comandaments d’aquests a 300 dòlars. Tenen l’aspecta d’un rellotge i es poden endollar a un encenador de cotxe i permeten al conductor viatjar sense parar-se a cap semàfor. El problema i la por és que molta gent aconsegueixi tenir un comandament d’aquest tipus.

Secrets de moda. David Bisbal ha explicat els seus secrets més personals amb la melena a unes admiradores a Veneçuela. Diu que es renta el cabell cada dia i després se’l desenreda perquè sinó semblaria Maradona. El truc, diu, és posar-se gomina i no pentinarse
Està produïnt ja el seu segon álbum que sortirà el febrer del 2004 i que tindrà una cançó que ell mateix ha escrit,

Curiositat. Les autoritats de Moscou es proposen prohibir que les parelles puguin donar-se petons a través d'una reglamentació municipal. A través d'aquest projecte, la ciutat vol millorar la moralitat de la capital russa que, segons la policia i organitzacions educatives, ha patit una relaxació destacable. Segons el diari 'Stolichnaya Vechernyaya Gazeta', les parelles que es besin en llocs públics hauran de pagar una sanció d'entre tres-cents i cinc-cents rubles (és a dir, entre vuit i quinze euros). I si no disposen dels diners en efectiu, podran ser traslladats a una comissaria fins que algú faci efectiva la multa.

Homes i Dones
Has robat mai a un super?. Confessa't.
Les empreses de distribució deixen d'ingressar a Espanya uns 1800 milions d'euros cada any per culpa dels robatoris. D'aquests diners, d'on venen les pèrdues?
82 % Errors administratius
46 % Robatoris de clients
29 % Robatoris dels mateixos treballadors
8 % pels proveedors

Els psiquiatres asseguren que cadascú de nosaltres és un potencial lladre. No s'agafen els productes pel valor en si. No es tracta de robar sinó d'aconseguir.
És el mateix instint que fa que a les empreses desapareguin coses de sobre la taula per "art de màgia".
El més greu de tot plegat és l'existència de bandes organitzades que roben articles de marca per revendre'ls al mercat negra.

L'avi Domingo truca a un anunci en què canvïen un parapent per un video. Amb la trucada coneix l'Encarna.

Tele
Moda televisiva. S'imposa la moda de tot allò sobrenatural.
A banda de CSI s'espera l'arribada de sèries nordamericanes que tenen poc a veure amb la realitat. Antena 3 emetrà Sin Rastro i Tele 5 nous capítols de CSI i Taken. Televisió Espanyola estrena aquest dijous West Wing i després Witchblade, Everwood i Smallville III.

10.11.03

Dilluns 10 de novembre
Futbol i política tenen alguna cosa a veure?. Si fós així. Els blaugrana estan eufòrics i diumenge aniran a votar i, en canvi, els de l'Espanyol no votaran per estar deprimits. Definitivament, no té a res a veure.

Frau. Segons publica el diari gratuït 20 minutos de Barcelona, es comença a detectar una venda ambulant il·legal de peix presumptament fresc als voltants de les Drassanes de Barcelona. Vianants, turistes i veïns s'han vist sorpresos per aquests venedors ambulants, que es mouen d'un carrer a l'altre en bicicleta, i que ofereixen el peix a tothom que es troba en el seu recorregut. Porten la mercaderia dins d'una galleda, que porten penjada al manillar de la bici, i negocien el preu tot regatejant.
El gerent de Majoristes de Peix de Barcelona, Josep Maria Morei afirma que només es pot relacionar aquesta pràctica amb 'casos de marginació social' i sempre 'estem parlant de quantitats de poc pes i de poca rellevància'.

Internet.
Dissabte 15 de novembre es fa una subhasta a Paris d'articles, peces i fotos del Concorde. Més de 180 peces a preus que van dels 60.000 als 120.000 euros.
París. La subhasta la celebra Christie's per la fundació de l'empresa Air France creada el 1992 a benefici de la infància.

Mòbils. Nokia assegura que totes les seves bateries cumpleixen els requisits de qualitat. Hi hagut més explosions de bateries de mòbil. La marca NOKIA continua insistint que es tracta de bateries pirata i ilegals que no surten de les seves fàbriques. Una organització belga de consumidors continua insistitn i denunciant les bateriaes de la marca i asseguren que no estan protegides,.

Web recomanada. Una pàgina on es pot seguir l'aventura de la família Farssac. Van sortir ahir del Port de Barcelona i volen donar la volta el món en tres anys. Són Carles Farssac pare, Carles Farssac fill, Aleix Farssac i Dàlia Muñoz, la sogre del pare (l'àvia). Volen donar una lliçó de supervivència i d'antimaterialisme als més petits, en Dídac i en Carles (de tretze anys i disset). Inicialment, també hi havia d'anar la Meritxell, una altra filla de Carles Farssac, però un embaràs l'ha obligada a desdir-se'n. El vaixell és un veler de fusta de vint metres d'eslora i dos de màniga. Clica aquí i veuràs la web en que cada membre de la tripulació hi escriurà un diari i a ruta.

Novetats discogràfiques

BRUCE SPRINGSTEEN | 'THE ESSENTIAL' | SONY | És un triple àlbim amb els èxits. Els dos primers recullen clàssics i el tercer una versió de Living Las Vegas d'Elvis Presley.

SIMON & GARFUNKEL | 'THE ESSENTIAL SIMON & GARFUNKEL' | SONY | No es traguen però s'han reunit per promocionar aquest grans èxits com By, by love, The sound of silence i Mrs. Robinson.

DOLLY PARTON | 'JUST BECAUSE I'M A WOMAN' | DOCK | És un disc d'homenatge de diverses artistes com Norah Jones a Parton.

PEARL JAM | 'LIVE BOOTLEGS' | SONY | Inclou versions de Ramones, The Who i The Beatles.

PINK | 'TRY THIS' | BMG | Són nou cançons, la majoria escrites entre ella i Tim Armstrong.

Homes i dones

Redca Market Resarch i Taylor Nelson Sogres han fet una enquesta sobe la infidelitat.
Conclusions:
- Més del 33 per cent dels homes espanyols i el 14 per cent de les dones han estat infidels aquest estiu passat
- Les dones són molt més fidels que els homes
- Els solters busquen una relació estable. Mës del 81 per cent dels solters busquen una relació.
- Gairebé el 20 per cent dels 3 milions de solters d’entre 25 i 45 anys va trencar la relació els últims 12 mesos.
- L'índex de fidelitat augmenta entre les parelles de 25 a 34 anys i disminueix en parelles d'entre 41 i 45 anys.

Tele
TVE
La cadena estudia planejar una queixa al govern dels EEUU per l'arrest d'un càmera de TVE que el van agafar, el van portar al calaboç de l'aeroport de Los Àngeles i el van traslladar després a londres. Els agents van deixar passar la resta de l'equip que feien escala abans d'anar a Hawaii a gravar un documental per La 2 argumentant que "t'ha tocat a tu".

Antena 3
Avui es discuteix en assamblea si els treballadors fan o no vaga indefinida a partir del 17 de novembre i també les mesures que faran per afrontar la decisió del ministeri espanyol de treball. També ha trascendit que entre els 215 treballadors acomiadats hi ha Rosa María Mateo i Carlos Hernández, el corresponsal d'Antena 3 a Bagdad.

Mírame tonto. LLibre de la periodista valenciana Mariola Cubells que treballava en la producció d'una programa de Canal 9 de "telebasura". És la primera a Espanya a atrevir-se a desemascarar un programa d'aquestes característiques.

Audiències.
Només 600.000 persones van veure el debat electoral de divendres passat que va retransmetre TV3 i TVE a Sant Cugat.
El programa més vist aquella hora va ser el film Pretty Woman que es feia a Tele 5.

Comando a distancia. Obra de teatre de El Terrat. És una paròdia de la televisió. Els protagonistes són els personatges del programa Una altre cosa de TV3 que dirigeix Andreu Buenafuente.